Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kathi28

beneficiki

Polecane posty

Gość Kathi28

dobre sobie,my mamy troje dzieci i teraz mąz jest niezdolny do pracy,bo miał wypadek i co...tax przyznał mu 14.80p tygodniowo,ja mam tax child 135tyg i teraz zamiast pensji 75f seek pay męża,a więc sytuacja niefajna,nie wiadomo kiedy zacznie znów pracować...rent,rachunki...ogółem wszystko razem złożyć to niefajnie by było,dobrze,że jakieś oszczędności mamy,bo tak klapa.Tax nie jest już łaskawy dla nas,bo wcześnie cwaniaki juz ich wycyckali,a więc nie liczcie na państwo w sytuacji np wypadku w rodzinie...przykre,ale prawdziwe:(

Gość Kathi28
no bardzo dobrze pustaku

Gość To moze idz do pracy

Gość buahabu
dsfdsfds no i dobrze - to juz chyba przesada, dobrze że człowiek miał wypadek?

Gość igs
a Child Benefit..a Child Tax Credit? tego nie macie?

Gość no lwasnie moze do
roboty trza isc ?

Gość hobowv
a maz byl ubezpieczony?

Gość gggggggggggggrrr
bylo tyle dzieciakow nie robic

Gość przykre ale ...
czy uwazasz ze w Polsce mielibyscie w tej sytuacji lepiej???

Gość gggggggggggggrrr
taaaaaa jasne funtów mniej to zaraz nieudacznicy do Polski beda wracac, kupia auto za 200 f i beda szpanowac w polsce hahahaha

Gość a no tak juz jest
Dziwie sie autorce, ze jadac do Anglii stracila jakies instynkty ;/ W Polsce znajac zycie juz dawno szukala by pracy ;/ Niestety anglia rozleniwia mieszkancow do tego stopnia ... ze wola siedziec w domu i dupy nie ruszac i zyc z benefitow ;/ Zyc nie umierac ...

Gość przykre ale ...
szukalaby pracy....ale czy by znalazla? a ma 3 dzieci.Ja wiem jakie sa realia na rynku pracy w Polsce wiec niech sie cieszy ze ma te kilikaset funtow.

Złóz podanie o Housing Benefit w swoim Consilu to w takiej sytuacji dopłacą ci do mieszkania Ja swego czasu nawet 540f miesiecznie dostawałem Ale to warwickshire zalezy gdzie ty jestes

Gość przykre ale ...
przezyje kryzys , odchowa dzieci i znajdzie prace. tyle co mozna w tej sytuacji zrobic. to nie Polska, zarcie tanie. dadza sobie rade.

Gość idz do councilu
moze i na prad wode i gas ci dadza dofinansowanie a i z taxu zwolnia.

Z taksu nie zwolnią najwyzej dadzą tax benefit a nawet jesli twój mąz zacznie prace bądz cokolwiek sie zmieni to dadzą wam za ten okres który był z mniejszymi zarobkami A jezeli chodzi o jego prace to jezeli płacił national insurance i miał wypadek w miejscu pracy (bądz drodze do pracy -z pracy) to w uk jest cos takiego jak National Accident Helpline i od nich z pieniedzy panstwowych mozna dostac nawet kilka tyś na przetrwanie okresu w którym nie mozna pracowac!!!(:

Gość nie lam sie
idz do socjala jakiegos i dowiedz sie co mozesz zrobic w takiej sytuacji. oni Ci pomoga, powiedza i nawet z Toba papiery powypelniaja. ciesz sie ze chociaz tyle dostajecie, macie 900 za ze tak brzydko powiem siedzenie w domu. w Pl moglabys pomarzyc o takich pieniadzach. wiem ze jest na pewno ciezko ale: na pewno jak pojdziesz do councilu to dostaniecie na mieszkanie, na pewno, jeszcze z trojka dzieci i niezdolnym do pracy mezem. rozumiem ze do pracy ciezko by Ci bylo pojsc, bo kto zostanie z dziecmi? chyba nie chory maz ktory sam opieki potrzebuje. jest tez rozwiazanie ze dzieci do zarejestrowanej opiekunki dasz, zaplacisz za to niemale pieniadze ale dostaniesz do 70% zwrotu za to na miesiac. one zazwyczaj biora 4f za godzine. i wtedy mozesz isc do pracy bedzie ciezko ale pomysl ze w pl byloby sto razy gorzej. rodzinne 40zl. smiechu warte

Gość Idz do citizen adv. pomoga ci

Witaj.Mialam podobna sytuacje,moj w kwietniu mial wypadek w pracy i do polowy czerwca nie pracowal.mieslismy tylko 120 funtow tygodniowo.Zlozylismy o wszystkie mozliwe w tej sytacji benfity,dostalismy tylko HB 140 f na miesiac ale dopiero wyplacono nam je w lipcu!!!Staralismy sie tez o kredyt kryzysowy,takze nam odmowili,bo...mamy 120 futow tygodniowo i to za duzo.Odwolania nie pomogly.Wiec jesli macie tyle na miesiac to raczej nie masz co liczyc na zasilki...

Gość somatoma
Zal mi meza,ze miał wypadek.Ale w ogole nie zal mi was,z emacie zła sytuacje finansowa.narobiliscie dzieci,mysleliscei,ze ich kosztem uda wams ie dorobic a tutaj los wam spłatał figla ,do tego angole was olewaja

Gość jak juz masz kredyt
wydaje misie, ze wina lezy troche po wasze stronie. mialam kolege, ktory ciezko zachorowal w UK i dostawal cos na ksztalt renty, utrzymywal z tego kobiete z dzieckiem. tak wiec sa widocznie swiadczenia, ktore albo wam nie przysluguja, albo i nich nie wiecie.

Gość Kathi28
mąż ma nadal pracę,ale nie może pracować teraz,czekamy na decyzję lekarza...to już jutro

Gość Kathi28
dziwią mnie czasem wasze nieludzkie wypowiedzi...nic co ludzkie nie powinno być nam obce...dziękuję za rzyczliwe odpowiedzi naszym rodakom

Gość Kathi28
nie wzbogacimy się na dzieciach napewno,mąż tu ciężko pracuje i ja też pracowałam przed urodzeniem córeczki,a więc należy sie to kilkadziesiąt funtów na dzieci prawda???

Gość MAriusz BHP
po komentarzach widzę że chamstwa i znieczulicy nie brakuje - część z was powinna wyzdychać za małego trzymaj się kobieto tu powszechne jest zjawisko odzyskiwania odszkodowań, większość kancelarii zrobi to za darmo, są nawet takie gdzie dogadasz się po polsku - może spróbuj tego? odszkodowanie dostaniesz po roku gdzieś pewnie (zależy czy to był wypadek komunikacyjny, czy w pracy i od sporów między obiema stronami o wysokość odszkodowania) takie pytanie ode mnie - czy można się ubezpieczyć na wypadek utraty zdolności do pracy?

Gość Mia32
sa jakies ubezpieczenia, bo moja kolezanka mowi ze jak straci prace lub zachoruje to beda jej placic morgage przez rok, z ubezpieczenia, jakie to ubezpieczeni nie chce powiedziec , pytalam raz, i nie uzyskalam odpowiedzi, ale zapytam mojego partnerea, on siedzi w ubezpieczeniach, innych co prawda, ale moze bedzie wiedzial wiecej.

Gość Kathi28
dziękuję za dobre rady:)to był wypadek motorowy,bardzo dziwny bo po naprawdę nie dużym zderzeniu z niskim murkiem przy rondzie...pękła rama w motorze Suzuski gsr600,żadnych innych uszkodzeń małe zadrapania,a rama tak pękła,że motor już jest do niczego.Odszkodowania nie można się domagać,bo niewiadomo co było tak naprawdę przed zderzeniem przyczyną...czy może pękła rama przed wypadkiem,czy to był kamień na jezdni,czy może poprostu pech:(

Gość Kathi28
dowiedz się proszę co to za morgage???mój mąż dostał dzisiaj jeszcze trzy tygodnie zwolnienia,a więc nie wiem kiedy do pracy...