Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arielll

co zrobić z nadżerką?

Polecane posty

Gość arielll

9 miesiecy temu urodziłam dziecko. Mam nadżerkę dośc dużą. Nie mam przy tym dodatkowych objawów. Lekarz powiedział,że wycinał jej nie będzie ze względu na to,że planuje jeszcze w przyszłści ciążę. Zapisał mi globulki Cicatridine i tyle. Powiedział,że dopóki nie mam innych objawów np. upławów, zapaleń to mogę chodzić z tą nadżerką tylko raz w roku robić cytologię.Ale ja sie boję bo przecież z nadżerki może zrobić się np. nowotwór. zapytałam czy mógłby mi to zamrozić, powiedział,że ewentualnie może to zrobić i może to ale nie koniecznie musi prowadzić do wyleczenia. powiedzcie czy mozna chodzić z nadżerką?czy lepsze jest zamrażanie czy wypalanie nadżerki i dlaczego gdybym miała wycietą nadżerkę byłoby to problemem do kolejnej ciąży?

Gość czy nikt nadżerki nie miał

Gość arielll
zastanawiam sie czy ja zjesc .

moja siostra ma tylko jej powiedzieli,ze jest tak mała,ze niekwalifikuje się do większego leczenia jak globulki... po globulkach cały czas miała dwójkę/ma nadal. w tej chwili jest w ciaży(tak jak i ja)i nadal dwójka,nadzerka jak była tak jest póki co bez zmian a lekarz jej powiedział,ze po porodzie ewentualnie moze z nia coś zrobią jeśli się powiekszy itp.

Gość ta powyżej ariell
to nie ja!!!

Gość arielll
Własnei robie sos do mej nadżerki mysle że będzie pysznie smakowała .;DD mniaaaamu

Gość ta powyżej ariell
ty weź sobie idź na forum gotowanie,dom i porządki bo ja tutaj ciebie nie potrzebuje ps. wybredna w gotowaniu nie jesteś :)

Gość arielll
ah ja to jestem wszystkożerna ;D

Gość ty sie zgłos na policje
jezeli ci ja wytnie to nacięcie musi ci sie zgoic. powstanie blizna. blizna się nie rozciaga i gdybys rodziła to mogłoby ci to pęknać. szyjka nie rozciagnie isę juz tak bardzo jak przy pierwszym porodzi. ja miałam wymrazaną. pierwszym razem nie cała zeszła bo była duża wiec wymrazał pomownie.

Gość klocia docia
Ja mam, lekarz nic nie kazał z nią robić. Powtarzam cytologię co rok.

Gość a ja tez mialam
ale mozna wypalic, albo zamrozic, nie trzeba od razu wycinac, ja mialam porod ponad rok temu i jakies 2 miesiace temu mialam wypalana

Bardzo zdziwiło mnie to, że lekarze nie każą Wam nadżerki leczyć. Przecież tyle się mówi o raku szyjki macicy itd. Ja jak mi lekarz po porodzie jakiś czas wykrył nadżerkę to od razu poszłam na zamrożenie. Lekarz stwierdził, że lepsze to od wypalania, bo nie zostaje blizna. A to ważne, kiedy chce się jeszcze rodzić dzieci. Moja nadżerka była spora i po zamrożeniu pięknie się zagoiła. Tylko ważne, żeby lekarz dobrze to wykonał, nie zamrażając zdrowych tkanek np.

Gość fhdfhb
Ja miałam nadżerke iprzez to czesto łapałam infekcje pochwy. Lekarz zawsze mi mowił tylko o zamrazaniu albo wypalaniu, ale jesli bym potem w przeciagu 5 lat zaszła w ciaze to w trakcie porodu nadżerka mi sie znowu moze zrobic. W koncu trafiłam na dobrego ginekologa ktory wypalił mi nadzerke laserowo i juz jej nie mam. Jest tez małe prawdopodobienstwo nawrotu. Leczyłam tez sie wczesniej globulkami, ale moja nadzerka była zbyt duza zeby ja wyleczyc farmakologicznie. Przepraszam za błedy (to do czepialskich)

Gość arielll
dzięki za odpowiedzi, teraz przynajmniej wiem co i jak,pozdrawiam.