Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzieed

jaki język obcy warto znać poza angielskim???

Polecane posty

Gość gość
Myślę, że warto postawić na języki egzotyczne. Są teraz bardzo przydatne w biznesie, a niewiele osób je zna, więc konkurencja mniejsza. Ja uczyłam się japońskiego w http://www.makilen.pl/ i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru.

Gość gość
Ja myśle czy by nie zrobić "ucieczki do przodu" i zacząc uczyć się chińskiego.Ja sytuacja sie nie zmieni to Chiny niedługo prześcigną USA jako światowy hegemon, a wtedy powoli stopniowo angielski przestanie być językiem globalnym.

Gość gość
To prawda, ja uczę się właśnie chińskiego w British School w Szczecinie (i widzę, że nie tylko ja się tam uczę ;)) i powiem Ci szczerze, że warto, ten język wcale nie jest taki trudny jak może się wydawać, a na pewno jest to język z przyszłością :)

Gość MartynaKra
Bo to całkiem fajna szkoła. Mają lektorów, którzy mają fajne podejście do języka i uczą jak się nim praktycznie posługiwać.

Gość gość
Jak dla mnie zdecydowanie niemiecki. Wielu pracodawców szuka z tym językiem bo robią interesy z sąsiedzkim krajem. Tak w ogóle oprócz nauki w szkole językowej na miejscu to polecam wyjechać na kurs za granicę. Ja byłam na takim w Berlinie ze szkołą językową Siesta www.siesta.pl i świetnie go sobie podszkoliłam. Miałam potem większą pewność na rozmowach kwalifikacyjnych.

Gość Jankulejka44
Oczywiście że warto, w niektórych zawodach jest wręcz wymagane. Myślę że warto zainteresować się językiem niemieckim, francuskim czy hiszpańskim. Dużo też zależy od preferencji firmy w której będziesz pracować. Możesz również zapoznać się z tym artykułem http://www.activeholidays.pl/biznes-i-praca/znajomosc-jezykow-obcych-przydatna-w-agencji-pracy/ . Może trochę pomoże.

Gość gość
Ludzie!! Co za debile ucza sie hiszpanskiego? I co z tego ze mowi sie nim w duzej ilosci krajow?? No chyba ze ktos chce byc pordroznikiem? Niemiecki lub rosyjski.

Gość gość
Ja się uczyłam się języka chińskiego w szkole językowej http://sjw.uw.edu.pl/pl/home/ . Zaczęłam się uczyć z zainteresowania a później bardzo mi się przydał w pracy

Gość becede

uczyłam się niemieckiego a nie jest łatwym językiem. chodziłam do Pi School i szczerze mówiąc całkiem dobrze opanowałam podstawy u nich. Bardzo jestem zadowolona z zajęć, fajnie prowadzone, w niewielkich grupach. 

Gość noemikazanska

Uważam, że dobrze być na bieżąco dlatego wróciłam do nauki rosyjskiego. W Warszawie działa fajna szkoła  www.jezykrosyjski.com.pl gdzie oprócz samego języka uczą również kultury rosyjskiej a to dla mnie olbrzymia zaleta.