Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GOLDFENIKS

Zostałam oszukana na allegro

Polecane posty

Gość GOLDFENIKS

Witam! Kupiłam felerne towry na alegro. Sprzedający chciał mi zwrócić kwotę za towar, ale za przesyłkę to już nie. Dlaczego mam być stratna? Wystawił mi negatywa. Czy słusznie? Wylicytowałam, kupiłam i odebrałam towar to czy miał rację by mi go wystawić? Czy to raczej zemsta za mojego negatywa, który mu się należy. Jak myślicie? Co dalej z tym robić?

Gość Allegrowiczka...
napisz do allegro... zalacz zdjecia i powiedz w czym cie oszukal..

Gość podaj nick oszusta
przynajmniej oszczędzisz problemów innym. i napisz do allegro. niech mu to na sucho nie ujdzie.

Gość kobieta24letnia
To zalezy. Sama handluje na allegro i jezeli na porzyklad cos jest za male na kogos a ja podalam wymiary dokladne danej rzeczy to nigdy nie place za przesylke jak ktos chce cos wymienic tylko osoba kupujaca. Jezeli allegrowicz cie oszukal w sensie ze nie dostalas towaru albo nie byl zgodny z opisem to wtedy cie rozumiem, ale jezeli ty sobie wmawiasz ze on cie oszukal a z tego co widze to tak jest, no to przykro mi sie takich kupujacych mamy.

Gość za przesylke nigdy nie
zwracaja niestety. To sa dodatkowe koszta - wliczone w ryzyko... Tez mialam pare razy taka sytuacje. Kupilam cos, sie okazalo, ze niekompletne albo, ze niezgodne z opisem (a na czyms specyficznym mi zalezalo). Niby przyznano mi racje. Przeproszono itd. Ale kase zawsze dostawlam dopiero jak odeslalam towar i za przesykle ani grosza. To chyba taka polityka... Juz nie kupuje na allegro. Bo co zakup zrobilam ostatnio to jakis zonk. Ksiazki tylko kupuje czasem ;)

ja kupiłam wkład do lusterka samochodowego - ukradli stare - i dostałam ten wkłąd w zwykłej kopercie - rzecz wiadomo stłukło się - tez nie zwrócil pieniedzy ZADNYCH

za przesylke ubezpieczona nie zaplacilas/es... wiec to raczej oczywiste, ze kasy za to nie zwroca ;)

nie wiem czy tyczyło się to mnie - płaciłam przy odbiorze - wiec powinien byc na tyle madry ze powinien to puscic z napisem szkło - wyliczył koszt tranportu na ileś złotych i zapewnił ze sie nie strzaska

No to sie tyczylo Ciebie ;) Owszem napis mogl umiescic. Ale to raczej by nic nie dalo... Na zwrot za ten towar moglbys liczyc jakby przesylka byla ubezpieczona. Pociesze Cie, ze do mnie tez kiedys uszkodzony przedmiot dotarl :O