Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ana_katia

Problem z czestymi okresami. Kto tak ma?

Polecane posty

Gość ana_katia
hej, Mam pytanie, bo juz lekarz mnie troche zawiódł. Od poczatku roku mam okresy co 21 dni, a ostatnio nawet po 20 dniach. Dostałam od lekarza na to tabletki anty, ale juz po 4 tabletce dostałam krwotoku i musialam brać leki antykrwotoczne.. Odstawiłam je, zrobiłam wszystkie badania hormonalne - są w normie.. Poszłam do innego lekarza i co--- każe brać kolejne leki anty.. a ja się boje i w sumie nie bardzo mam ochotę je brać /pare lat temu je przyjmowałam i było ok, nie wiem skąd reakcja organizmu teraz taka/ Czy któraś z was też tak ma? może regulujecie miesiaczkę w inny sposób, bo lekarze mi powiedzieli, że inaczej się nie da...

Gość avw
hej :) Krwotok byl moze spowodowany zlym doborem tabletek anty. Teraz jests po badniach hormonalnych wiec lekarzowi bedzie latwiej wybrac te ktore Ci lepiej podpasza :) Ja po moich pierwszych tez mialam niekonczaca obfita sie miesiaczke, dopiero jak dostalam inne - z innym skladem - wszystko bylo O.K. Miesiaczke reguluje sie m.in luteina, jest to progesteron. Byc moze w Twoim wypadku jest tak, ze masz wystarczajaca ilosc progesteronu (o ile nie za duza) i lekarz Ci nie przepisal progesteronu....ale nie jestem specjalistka :) Pozdrawiam, zycze prawidlowych cykli i osobki, ktora Ci pomoze :)

Gość ana_katia
z yasminu dostałam zmianę na cilest.. nie wiem czy się na nie zdecyduje... może macie jakiegoś dobrego homeopatę, zielarza (okolice warszawy, lublina), chciałabym spróbować czegoś innego jak chemia... boję się sama kupować jakiś ziołowych leków w aptece bez konsultacji...

Gość avw
ja czasami mam nieregularne miesiaczki - spozniaja mi sie, co swiadczy o tym, ze mialam za malo progesteronu. Te pierwsze tabletki, ktore dostalam to byly wlasnie cilest i przy nich mialam niekonczaca sie miesiaczkie. Cilest ma wiecej estrogenow amniej progesteonu, ktorego ja potrzebowalam. Potem dostala yasminelle - te maja wiecej progesteronu a mniej estrogenow i u mnie sprawdzily sie bardzo dobrze! Od wszystkiego zalezy odpowiedni dobor tabletek!!! Jesli chodzi o naturalne metody - w ksiazce "Apteka natury" wyczytalam,ze nagietek (a konkretnie plyn TINCTURA CALENDULAE) reguluje prace jajników. Dokladnie nie pamietam jaka byla dawka. Poswiec troche czasi poszukaj na necie, tam znajdziesz na roznych forach o roznych ziolkach, znajdziesz cos odpowiedniego i wyprobowanego przez dziewczyny :) Pozdrawiam :0