Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaP

Silne bóle brzucha

Polecane posty

Gość AniaP

Cześć wszystkim, mam pytanie: czy któraś z Was zna skuteczny lek na bóle brzucha? Niebawem oszaleje. Zazwyczaj biorę ibuprom, ale chyba przestał na mnie działać. Pomóżcie. Dzięki

Gość MarJola*
Aniu, a od kiedy i w jakich ilościach go łykasz? Może Twój organizm się już przyzwyczaił do niego. Bo jeśli Twoje dolegliwości wynikają z bóli menstruacyjnych polecam przede wszystkim wybrać się do lekarza po jakiś lek przeciwbólowy na receptę. Te są bardziej skuteczne.

Gość AniaP
No słyszałam że ketonal jest niezły ale mojej koleżance szkodzi na żołądek.Poza tym trochę boję się brać takie silne leki. A bóle oczywiście mam związane z ciężkim okresem.

Gość KateMM
Hejka, co do spraw okresowych ja niedawno odkryłam dzięki psiapsiułce Refastin. Jak dotąd w niczym mi nie zaszkodził a ból znika jak ręką odjoł.

Gość MarJola*
Według mnie leki przepisane przez dobrego lekarza są zawsze lepsze niż te wszystkie apapy z marketowych półek. Nie znam się na skutkach ubocznych, ale podstawa to zachować umiar w dawkowaniu. Pozdrawiam

Gość ...czas zmian.......
Refastin ?--bez recepty ?

Gość KateMM
Oj tam, nikt nie łyka tabletek tylko po to żeby coś brać, tylko jak go boli. Ja tam myśle że spróbować nie zaszkodzi. Tylko z tym łażeniem po recepty..ciągle problem.

Gość MarJola*
Refastin jest na receptę.

Gość AniaP
W sumie coś w tym jest, można spróbować. A że na receptę to może i lepiej, przynajmniej wiesz co bierzesz. Thanks for help.

Gość Lolala7
Ty, anglistka, a może Ty się lepiej przebadaj. Albo zacznij brać pigułki, wtedy nic nie boli.

Gość AniaP
Dzięki Lolala7, ale nie o taką radę prosiłam..

Gość Ciekawe..
mi wlasnie pomaga ketonal, i to jest chyba jedyny dobry srodek ktory na mnie dziala

Gość Baby22
do lekarza a nie ketonal łykać!!!!!!!!!!!!!!

Gość od razzu
ketonal to to samo co refastin

Gość mariolan.o987
ja sobie klade butelke z goraca woda na brzuch. i zawsze pomga:-)

Gość joananana
ha, ja to nawet slyszalam o takich, co sobie kota na brzuch klada. i tez podobno dziala. nie wiem, nie mam kota, nie lubie kotow

Gość malamimima
ha, kota??????? ja tam wierze w leki. tez dzialaja, a koty to podobno roznosza choroby.

Gość nektarynka.zuzia
sama roznosisz choroby chyba. Koty wlasnie pomagaja wyleczyc dolegliwosci.

polecam Nimesil. Jest na receptę, ale też bez recepty tyle że dużo droższy. Mnie pomaga w ciagu 15 min. po zazyciu.

Gość 43 chyba
ja tez mam silne bóle...biore tabletki antykoncepcyjne ale na mnie nie działają ''przeciwbólowo''...ketonal forte tez mi za bardzo nie pomaga...pomaga mi jedynie tramal 100....

Gość inkafr
do 43 chyba a bylas z tym problemem u lekarza?i co ci doradzil? bo ja mam tak samo jak ty, tabletki antykoncepcyjne zmniejszaja bol ale przez pierwsze 2 dni poprostu umieram, kiedys umieralalm przez 7 dni:| ketona jest bardzo silny, tez zcasami nie pomaga, wtedy biore lexotan, niby psychotrop ale pomaga, usypia ale nie polecam tramal... latwo sie uzaleznic, kiedys sie uzaleznilam i bralam chyba nawet nieswiadomie ale na szczescie ktos zareagowal i wyszlam z tego

Gość 43 chyba
byłam u lekarza...powiedziała ze nie na wszystkich tabletki anty działają przeciwbólowo....i najlepiej wziąść tabletke przeciwbólową i rozkurczową na raz.... naprawdę uzależniłas się od tramalu?..a jak z tego wyszłaś?

Gość 43 chyba
nospa wogóle mi nie pomaga

Gość inkafr
podczas ostatniego okresu, tzn wiedzuialam ze dostane w piatek i od czw zaczelam brac 3 razy dziennie nospe forte i ketonal 100 profilaktycznie, i bolal mnie brzuch ale nie tak strasznie a od tramalu uzaleznilam sie w wieku chyba 17-18 lat, trwalo to okolo 4 miesiace bo mialam przepisane 5 buteleczek, a jak wyszlam, poprostu moja mama zauwazyla ze biore to niekontrolowanie, pamietam ze mialam ciagly bol brzucha, nawet po okresie i tylko to mi pomagalo, i moja mama zabrala mi to i w taki sposob odstawilam, ale pamietam ze krotko po tym odstawieniu mialam bardzo silne bole i bylam kilka razy w szpitalu z tego powodu kurcze no nie wiem jak sie pozbyc tego bolu, niby teraz to tylko 2 dni, okres zawsze dostaje na weekend ale mam studia zaoczne i poprostu masakra, znowu w tygodniu praca