Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropa2345

CO TO MOZE BYC ?

Polecane posty

Gość kropa2345

Dzis w pewnej chwili nagle zrobilo mi sie strasznie goraco, taki zimny pot, szlam jakbym byla pijana, doslownie zygzakiem, widzialam tylko jakies kontury i zarysy, wszystko bardzo niewyraznie, w nienaturalnych kolorach, dzwonilo mi w uszach, dopiero jak wyszlam na powietrze, usiadlam zrobilo mi sie po chwili lepiej. Czego to moga byc objawy ? Nie mialam problemow z cukrem, ani nie bylam glodna w tym momencie. Niezle sie przestraszylam bo to bylo fatalne uczucie !

czy nie stresujesz się czymś bardzo ostatnio? Jednorazowym incydentem nie ma się co martwić, czasami taki się zdarza, ale jeśli będzie się powtarzać idź do lekarza.

Gość czasownik modalny na koncu
mi sie takie coś powtarzało przez 3 miesiące najpierw raz na tydzień, potem raz dziennie a ostatnio przez 24 godziny na dobę :O przebadano mnie na wszystke strony, głowa, kręgosłup , tarczyca, ciśnienie, krew, mocz, oczy ...... i mogłabym tak jeszcze wymieniać wszystkie wyniki ok diagnoza - bardzo silna nerwica w nast tygodniu idę do neurologa po coś mocniejszego bo ziołowe leki nie pomagają no i obowiązkowo psychoterapia także jak sie będzie powtarzac [ bo może to tylko chwilowe od pogody na przykład :0 ] to zacznij sie badac jak wszystkie badania będą ok to niestety ale możesz mieć początki nerwicy czego nie życzę

Gość kropa2345
Wiesz co, wlasnie nie, akurat w tym momencie stalam zagadana z kolezanka, w pelni na luzie, zreszta stresow tez jakis wielkich ostatnio nie mialam. Jak wyszlam na zewnatrz to doslownie po 5 minutach to minelo, ale uczucie naprawde straszne.

Gość kropa2345
czasownik modalny na koncu - ale rzeczywiscie jakies wiellkie stresy mialas przez ten okres czasu ?

no właśnie że nie miałam bo zdiagnozowano mi nerwice ukrytą tzn mój układ nerwowy tak reaguje na każdy stres którego ja nawet świadoma nie jestem :O :O :O niestety u mnie doszły do tego również napady lęku w miejscach zatłoczonych ale to podobno kolejny etap nieleczonej nerwicy

tzn inaczej - powody do stresu miałam ale wydawało mi się, że ja się WOGÓLE NIE DENERWUJE i się okazało że ja tego po prostu nie czułam ale mój układ nerwowy wręcz przeciwnie :P :D

moja poprzedniczka ma rację. Wiele dziwnych rzeczy może dziać się od stresu, a my nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy.

no ja już sobie od jakiegoś czasu zdaję ale nauczyłam sie w małym stopniu panować nad tym co wyprawia mój organizm po leki iść muszę bo trwające non stop zawroty i bóle głowy są nie do wytrzymania :O ataki paniki da się opanować ale na zawroty wpływu nie mam żadnego

Gość kropa2345
Tak,ja ogolnie jestem pobudliwa, nerwowa, emocjonalnie do zycia podchodze ;) Moze to to, ale dopadlo mnie w takim momencie w ktorym bym sie tego zupelnie nie spodziewala.

kropa a Ty myślisz, że ja się spodziewałam pierwszego ataku ? :P pewnie, że nie :D po pierwszym ataku byłam bardzo mocno przerażona podczas kolejnych w sumie też bo od razu sobie śmiertelne choroby zaczęłam wkręcać potem zaczęłam sie oswajać a kolejne badania wykluczały te poważne choroby więc teraz jak mam atak to luz ;) nie panikuje tylko próbuję go pokonać :D co mi najbardziej pomaga ? siadam szybko gdzieś na ławce i skupiam wzrok na jednej konkretnej rzeczy a myślach powtarzam sobie SPOKOJNIE ZARAZ PRZEJDZIE i przechodzi

a tak wogóle to luz ;) może to wina ciśnienia, może od pogody ? oby się już więcej takie coś nie powtórzyło 😘

Gość kropa2345
Tak, ja tez usiadlam na zewnatrz i oddychalam i rzeczywiscie chwila i bylo ok. Mam nadzieje ze juz nie bede miec takich przygod, a i Tobie zycze tego samego, bo niemile to bardzo. ;)

Gość olus678
Ja tez tak mam czesto,jak np. zrobi mi się niedobrze (zawsze w szpitalach tak mam) albo jak jestem głodna. Przyczyna leży na żołądku, jak Ci ścisnęło to.. Warto nosić rpzy sobie butelkę wody z Amolem ;P

Gość mellisaa
kropa-ja choruje na nerwice lękowa i pierwszy atak mialam biorąc chleb z polki w markecie:O.... objawy te same ale faktycznie wiele chorob moze tak sie objawiac.jak sie powtorzy walnij sobie komplet badan. nerwica to zludne okreslenie .to nie ma nic wspolnego ,ze zdenerwowaniem.to zaburzenie emocjonalne .stan zdenerwowania nie ma tu nic do rzeczy.... czsownik modalny-jak sobie radzisz z paniką.ja duzo lepiej niz na początku ale chwilami ......makabra😭

Gość czasownik modalny na końcu
mellisa --> napisałam gdzies wyżej jak sobie radzę ;) po pierwsze głebokie oddechy po drugie skupiam uwagę na jakimś konkretnym szczególe [drzewo, kamień, cokolwiek ] i powtarzam w myślach mantrę że nic się nie dzieje i że zaraz mi przejdzie czyli generalnie próbuje się na maksa uspokoić i często pomaga ;) bo w tym przypadku psychika najważniejsza :D

Gość czasownik modalny na końcu
mellisa a masz typowe objawy fizyczne ? typu zawroty, bóle głowy,nadmierne pocenie sie i takie tam ? :) .

Gość mellisaa
objawy-uczucie ,ze zemdleje,ze zwariuje,buja mna na boki(podobne do zawrotow)poczucie nierealnosci,pustka w glowie,przerazliwy lęk i fale gorąca ...potem dreszcze.czasem caly dzien jestem do bani czasem raz na kilka dni. wychodze z domu mimo wszystko .na sile !do marketow i w tłum.zauwazylam ,ze po jakims czasie atak slabnie.nie chce przez nerwice siedziec w domu....