Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiaca sie o siebie

waze 70kg mam 168wz

Polecane posty

i bardzo szybko sie poce,wydaje mi sie,ze kazdy w kolo to czuje:(krepuje mnie to,bo nigdy nie mialam takich problemow..postanowilam tu napisac bo zaczyna mnie to niepokoic i mysle tez,ze to wina zlego odzywiania...takie tez jest moje pytanie...czy jest mozliwe aby sie pocic z powodu zlego odzywiania?i wiem,ze musze schudnac ...

pot po niektorych przyprawach nabiera bardziej intensywnego zapachu- wydaje mi sie ze przykladem moze byc sol i ostre przyprawy, ale reki sobie nie dam uciac. Polecam antyperspirant dircol- stosuje sie go raz na 3 dni i naprawde dziala. Zawsze tez mialam problemy z poceniem, a przez te 3 dni jak go uzyje jestem suchutka cokolwiekbym nie robila:)cDo kupienia w aptece

Gość To ja narcyz
A ja polecam Antidral- do kupienia w aptece ok 14 zł. Od małego miałam straszne problemy z poceniem, poprostu nawet zimą miałam wilekie mokre plamy pod pachami. Ale teraz jestem sucha, i podnoszę smiało ręce do góry. :)

antidral to praktycznie to samo. Idz do apteki i popros o antyperspirant ktorego sie uzywa raz na kilka dni, dostaniesz kilka do wyboru. Naprawde sa skuteczne- tez mialam problem nawet po uzyciu tony antyperspirantu rexony czy adidasa, zaraz mialam okropne mokre i strasznie smierdzace plamy pod pachami- szczegolnie zima. Teraz jak tego uzywam bez obaw podnosze rece, i po zapachu nie ma sladu. Co prawda troche szczypie po nalozeniu co nie jest zbyt komfortowe, ale za cene niesmierdzenia jestem gotowa na takie poswiecenie:D

dzieki za odp.Liczylam szczerze mowaic na Twoja odp Fit,bo czytalam kilka topikow gdzie sie wypowiadasz i wiem,ze masz spore doswiadczenie:) Okej wszystko fajnie tylko,ze ja nie mieszkam w pl:( ale teraz bede w polsce niedlugo to sobie cos zakupie... Fit,jesli przejde na diete ,powinno sie to zakonczyc?jak sadzisz? pracuje fizycznie i to normalne ,ze sie poce ,kazdy sie poci po wysilku ale ja mam wrazenie,ze to jest za duzo cos..moze nie jestem na cos chora..normalnie zaczynam sie martiwc..

Nie wiem czy sie to zakonczy- u mnie sie nie zakonczylo. Ale jesli mowisz ze wczesniej nie mialas problemow z poceniem to moze sie skonczyc. Wiem jakie to uciazliwe:/ Ile kg. planujesz zrzucic i jaka dieta?

Gość gafaak
the fit --- lubie twoje rady , waże 70 przy wroscie 165 , chce się zapisac na jakies ćwiczenia możesz mi coś polecic , areobik , step , a może siłownia bieżnia , rano myśle chodzic 40 minut z psem na spacer , chce spalic tkanke tuszczowa , a szczególnosci masywne uda

chcialabym schudnac na poczatek chociaz do 60,potem moze jeszcze z 2,3 kg i nie wiécej..nie chce byc wychudzona.Teraz nie mam nic do swojego ciala ,jednak zaczyna mi brzuch przeszkadzac bo jest duzy... Co do diety nie wiem jeszcze,lubie warzywa,najbardziej borkuly,marchew i kalafior,lubie zupy warzywne,jogurty naturalne,ogolnie lubie zdrowá zywonosc,wiec nie powinno byc problemu.Za slodyczami tak nie przepadam za bardzo... Zaczelam tyc bo mieszkam za granica gdzie tu rozni sie jedzenie od polskiego jedzenia...wszystko jest nafaszorowane chemiá...otylosc jest czyms normalnym,chyba... zaprzestalam tez cwiczyc...musze kupic sprzet i znowu zaczac,lubie cwiczyc. Musze sie mocno wziac za siebie,motywacje znalezc..moze wlasnie to orkopne pocenie sie bedzie moja motywacja?

gafaak az sie zaczerwienilam, ale moze chodzic ci o innego fit:P jest jeszcze omnibus_fit na tym forum:P Ja np. robie brzuszki, mam rower stacjonarny i psa. Z tych przyrzadow korzystam... Gdybym umiala plywac napewno zapisalabym sie na basen, to bardzo ladnie ksztaltuje sylwetke. Na poczatek na twoim miejscu zamiast na silownie zapisalabym sie na aqua areobik. Jak chcesz na silownie zanim zaplacisz dowiedz sie czy bedziesz miala konsultacje z osobistym trenerem ktory pokaze ci jak cwiczyc i dobierze najlepsze obciazenie, cwiczenia na silowni daja duzo jesli sa robione poprawnie. Poza tym silownia jest lepsza do wyrobienia miesni jak juz sie troche schudnie, na samo chudniecie lepsze sa areoby- bieganie, jazda na rowerze i wszystkie inne cwiczenia ktore przez dlugi czas utrzymuja twoje tetno na poziomie ok 140. Jesli masz jakies fundusze polecam kupic na allegro rower stacjonarny, jest to wydatek ok 250 zł. Postaraj sie robic to co lubisz, jesli lubisz np, tanczyc to zapisz sie na jakis kurs tanca? Moze lubisz areobik? Pamietaj ze kazde cwiczenia areobowe sa ciezkie i trzeba miec do nich duzo silnej woli

Gość gafaak
u nas w Polsce też powoli robi się problem otyłosci , wczoraj ogladałam reportaz na temat jogurtów i cukrów , w jednym jogórcie jest pół szklanki cukru --- a pisze bez cukru

Gość gafaak
nie nie napewno chodzi mi o ciebie nie pomyliłam się jesteś tak obeznana w wszystkim że aż cie podziwiam chiała bym się z toba skontaktowac na e-maila

Nie baw sie w zadne diety o wymyslnych nazwach i gotowych jadlospisach, bo to strasznie meczace. Jedz produkty wartosciowe ,a wyrzuc nieodpowiednie. Warzywa mrozone i swieze, tunczyk w sosie wlasnym, ogolnie ryby, piersi z kurczaka, dziki ryz, suszone owoce (morele ,śliwki), Otręby pszenne, siemie lniane, płatki owsiane, jogurty naturalne, twarożek wiejski chudy, jajka,oliwa z oliwek zaopatrz sie w te produkty i nimi sie odzywiaj. (moglam cos z wartosciowych rzeczy pominac). Jedz regularnie co 3 godziny 5 posilkow dziennie, nie koniecznie ostatni o 18. Jesli chodzisz spac pozno zjedz go pozniej ,ogolnie zeby byl zjedzony z 3-4h przed snem. Chodz na spacery, moze jakis sport. Nie smaz produktow,ale gotuj na parze, w wodzie lub griluj Dużo wody pij. Wytrzymaj 21 dni z takimi nawykami ,to będzie ci juz latwiej pozniej. Po tych 21 dniach możesz sobie raz w tygodniu pozwolic na np. tabliczke czekolady. Tyle jest czasu potrzebne zeby zmienic nawyki zywieniowe. Jesli masz jakies jeszcze pytania-zadawaj. I nie poddawaj sie latwo, nie pozwol sobie na mysli-no to od jutra, jak jeszcze dzisiaj zjem to nic sie nie stanie mam jeszcze duzo czasu... I radze zebys przez 1 miesiac zapisywala w notesie jakie zjadlas posilki i o ktorej godzinie i jaka aktywnosc wykazalas w ciagu dnia. To pomaga. Sport tez ,bo zwieksza twoja sile psychiczna do walki z ochota na slodkosci ("nie po to zapieprzalam godzine na tym rowerze zeby zniszczyc to tym kawalkiem sernika") Pozdrawiam Co do diety-najlepiej spozywaj 1000-1500 kcal w ciagu dnia, ale bez liczenia. I nie uzywaj soli. To juz chyba wszystko nic wiecej mi nie przychodzi do glowy. Pozdrawiam i zycze efektow. to rady ktore ulozylam jakis czas temu, wklejam je gdzie sie da zeby pomoc innym:P Jesteście już 2, ja też bede sie wypowiadac jesli topik przetrwa. Razem jest zawsze latwiej wiec zaczernijcie nicki i ustalcie swoje postanowienia:)

Gość gafaak
ja lubie step , a wiesz wstydze się trenerów na siłowni , zawsze siedze na uboczu i biegam na biezni

Gość gafaak
ok posucham twojej rady powiedz mi czy moge jutro zjeśc na sniadanie sałatke grecka , ser feta , oliwki , pomidor , ogórek i sałata , to o 9 mam śniadanie pózniej ide z psem na spacer o 12 jem jabko o 15 obiad ryba i ryż

Fit ,a co sadzisz o stepperze?ja chcialabym sobie zakupic stepper,ale sie zastanawiam bo uda nie mam strasznie grubych,tylek tez nie jest wielki jaki ,jedynie ten brzuch.Jak myslisz stepper bylby dobry na brzuch? nad rowerkiem sie tez zastanawiam ale niestety raczej nie znajde na niego miejsca w pokoju:( rowerek mam w polsce:)i jezdzilam czesto na nim,szybko mozna schudnac..

moj e-mail thefite@onet.eu Moj tata jest kulturysta, ja sama duzo czytalam sfd, i roznych artykulow naukowych na temat zywienia. Interesuje mnie to troche, nie tylko zw wzgledu na odchudzanie. Poprostu jak zdrowo jem mam w sobie 100000 razy wiecej energii, duzo hmoru i bardziej optymistyczne podejscie do zycia. Spieszac sie na autobus potrafie sie zaczymac nad slimaczkiem pelzajacym po betonie i przeniesc go na trawe zeby go nikt nie zdepnal, mam tyle milosci do swiata... Jak odzywiam sie byle czym potrafie nawet miec depresje- nie wychodze z lozka ,nic mi sie nie chce i wszystko jest z gory przegrane... Jedzenie ma ogromny wplyw na samopoczucie

Gość gafaak
ja nie przepadam za miesem a nie wiem jak kupowac te jogurty one maja tyle weglowodanów czyli cukrów i mał białka ostatnio znalazłam serek wiejski otuszczony 11 gram białko 3,5 weglowodany i 3 tłuszcz myle ze jest ok

Gość gafaak
lepiej cwiczyć rano przed jedzeniem czy wieczorem

niestety moge odpowiedziec tylko w polowie o steperze- nigdy nie uzywalam. Ale jesli bedziesz cwiczyc prawidlowo to spadnie ci rowniez brzuch, cwiczenia areobowe (rowniez steper) maja to do siebie ze powoduja utrate tluszczu z calego ciala a nie tylko z patrii ktora jest szczegolnie zaangazowana w cwiczenie. gaafak nie wstydz sie- po to placisz zeby ci pomogli, ale moze nabierzesz troche pewnosci siebie jesli na poczatku troche schudniesz bez silowni. Jesli nigdy na nia nie chodzilas nie ma sensu zebys szla i robila cwiczenia nie poprawnie, a wazne jest wszystko-prawidlowa pozycja, tetno, ilosc powtorzen, ilosc serii... Co do posilku- salatkie zjadlabym na drugi posilek, na pierwszy lepiej weglowodany- rozruszaja organizm i sprawia ze zacznie sprawnie funkcjonowac, dostarcza energii od rana

gafak- kefiry, jogurty naturalne i serki grani sa jak najbardziej ok- ten o ktorym piszesz ma skladniki ok. Na kolacje jest idealny chudy twarozek, alboo tunczyk w sosie wlasnym- to prawie same bialko. Cwiczyc lepiej rano godzine przed jedzeniem. Wieczorem w ogole nie powinno sie cwiczyc (ewentualnie brzuszki, czy lekkie rozciaganie) podkreca to organizm i trudno pozniej zasnac. Najlepiej tak do 18 zalatwic cwiczenia.

Gość grafkaa
to co mam zjeśc na snaidanie

Gość gafaak
dzieki za twoje rady , mam jutro wstaje rano ide pobiegać z pieskiem pózniej zjem śnaidanko a o 11 ta sałateczke co 3 godziny cos bede jadła mam nadzieje ze nie zgłodniej do wieczora pije dzo czerwonej i zielonej herbaty jeszcze raz dziekuje

mozesz zjesc z 3 skibki chleba pelnoziarnistego np, z serkiem grani i pomidorkiem, albo owsianke z platkow owsianych +otrebow pszennych+i suszonych badz swiezych owocow(to na przeszlosc bo podejrzewam ze nie masz akurat tego w domu) Pozniej ta salateczka, pozniej moze byc garsc orzechow, owocow suszonych, banan, lub co ci przyjdzie na mysl:P Szkoda ze miesa nie lubisz, bo to cenne bialko- moze chociaz ryby dasz rade zjesc? Np losos robiony na parze smakuje super... Co do zielonej herbaty- najlepsza jest taka z lisci a nie torebkowana, wiec jesli mozesz kup sobie taka. I co do jedzenia nie baw sie w zasade o 18 ostatni posilek- ostatni posilek 3-4 h przed snem. Nie powinnas na diecie odczuwac burczenia w brzuchu-jesli tak jest to albo jesz za malo, albo zle skomponowane posilki. Ja tu codziennie zagladam, wiec jak czegos nie wiesz pisz chetnie odpowiem. Ja planuje wstac rano o 5 i pojezdzic 1h na rowerze stacjonarnym... czy mi sie uda zobaczymy.. I nie dziekuj, twoje mile slowa bardzo mnie podbudowaly:P

I jescze jedno- bardzo wazny w odchudzaniu jest sen! Najlepiej spac ok 8h. Ciągle mi sie coś przypomina:P Dodam jeszcze coś: zmierz jutro rano wszystkie swoje obwody i zanotuj, oraz zwaz sie. Nastepnie zwaz sie po tygodniu (zawsze rano) , a wymiary zmierz po miesiacu.I tak w kolko... I nie waz sie codziennie- a to prawdziwy nalog musze ci powiedziec:P

Gość gafaak
tak ryby lubie ,a mieso ok jak jest takie cenne to moze pierś z kurczaka

Gość gafaak
mój e-mail Dominika1988@ interia.eu --- o 5 to ja smacznie śpie

Ja jem prawie tylko z miesa piersi z kurczaka... I to jeszcze po dokladnej selekcji... znecam sie przez 30 min nad jedna piersia, wykrajajac wszystkie kawalki tluszczu, zylki itd:P wiecej zazwyczaj odkroje niz zostawie do zjedzenia... Wazne sa rozne rodzaje bialek- gotowana piers z kurczaka, rybki, bialka jaj, bialka roslinne- z roslin straczkowych... Zjedz czasem miske fasoli...mi smakuje fasola nawet bez sosu...

Gość even
ja też ważę 70 kg, przy 165 cm wzrostu, 15 lat. W sumie zaskoczyłam się ostatnio jak stanęłam na wadze, bo nie myślałam, że to aż tyle. nie czułam tego oO ale postanowiłam skorzystać z waszych rad i mam nadzieje, że na start 65 ;> dziękuje wam. rady - myśle, że bd przydatne : )