Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kitikit

Obywatelstwo polskie

Polecane posty

Gość Kitikit

Hej! staram się o pracę i wymaganiach pisze: Wymagania formalne , potwierdzone odpowiednimi dokumentami wykształcenie średnie mam posiadanie obywatelstwa polskiego ? korzystanie z pełni praw publicznych mam niekaralność za przestępstwa popełnione umyślnie mam Właśnie jak mam potwierdzić obywatelstwo polskie? Czy ktoś może składał podanie o prac i jednym z wymagań było takie wymaganie. Jak to udokumentować. Czytałam trochę na necie o tym ale do jutra mam złożyć dokumenty i nie wiem co zrobić ;(

Gość hermiona_1
Hej wedlug mnie sprawa jest prosta - daj ksero dowodu osobistego i juz. A poza tym mozesz rowniez napisac oswiadczeni i powinno wystarczyc. Wymog posidania obywatelstwa polskiego wystepuje przy niektore stanowiska i ogolnie nie trzeba tego udowadnac ale widac w tym przypadku chca. Ja bym dala ksero dowodu . A i pamietaj o potwierdzeniu wszystkich kopi dokumentow za zgodnosc z oryginalem bo jeszcze Vie odrzuca. Powodzenia :)

Gość Kitikit
Mam wszystkie dokumenty potwierdzić, że zgodne z oryginałem? Nigdy nie potwierdzałam. Nie pisze, żeby potwierdzić tzn pisze CV, list motywacyjny, kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie, kwalifikacje i doświadczenia zawodowe, oświadczenie o posiadaniu pełni praw publicznych i niekaralności za przestępstwa popełnione umyślnie, własnoręcznie potwierdzona zgoda na przetwarzanie danych osobowych – zgodnie z ustawą z 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (DZ.U. z 2002 r. nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Gość Kitikit
Może jeszcze ktoś pomoże?

Gość hermiona_1
No rzeczywiscie nie pisze zeby potwiedzac ale ja bym na wszeki wypadek potwierdzila wszystkie dokumenty ktore kserujesz - bo to nie zaszkodzi a nie wiesz na kogo trafi jak je beda sprawdzc

Gość Kitikit
TYLKO ILE KOSZTUJE POTWIERDZENIE I GDZIE JE WYKONAĆ?

Gość Actia
po pierwsze do autorki: gdzies Ty sie wychowała, ze nie wiesz, ze dowód jest potwierdzeniem Twojego obywatelstwa. Po drugie do Hermiony: niby jak ma autorka potwierdzic za zgodnosc z oryginałem, co? jak juz radzisz to radz dobrze albo sie nie odzywaj, bo autorka niekumata i jeszcze stworzy sobie problem i bedzie chciala potwierdzic naprawde. Same ksero wystarczy.

Gość hermiona_1
Powierdzenie za zgodnosc z orygnalem wygada tak : masz kserowany dokument i pisze na nim normalnie dlugopisem: za zgodnosc z oryginalem i podpisujesz sie i stawiasz date. Actia Ty zamiast wszystkich krytykowac to sama/sam cos poradz.

Gość Kitikit
Wiem, ze dowód jest potwierdzeniem mojego obywatelstwa ale vzytałam ze coś sie składa w Urzędzie Wojewódzkijm i to mnie zmyliło. a hermionie bardzo dziekuje i jestem kumata

Gość Actia
Hermiona, kretynko: jak mozesz sobie sama potwierdic za zgodnosc z oryginałem? To urzednik tylko moze. Puknijcie sie w głowe

Gość Actia
jednaa madrzejsza od drugiej

actia - sama sie puknij w glowe, zanim obrazisz kogos innego i do Twojej wiadomosci - jedynie notariusz moze poswiadczyc za zgodnosc z oryginalem, a nie zwykly urzednik a autorka musi miec ksero dowodu poswiadczone, bo zadna szanujaca sie instytucja nie przyjmie samego ksero

Gość Actia
A jak ktos ma je już koniecznie potwierdzic to niech to kadry zrobią. Co za ludzie!

oj actia, tym, ze kadry moga cokolwiek potwierdzac, to mnie rozwalilas :D:D skoro jednym z wymogow formalnych jest posiadanie obywatelstwa polskiego to musi byc tak, jak pisalam powyzej autorka zrobi, jak uwaza, ale mam nadzieje, ze nie bedzie sluchac "rad" osob podobnych do Ciebie, bo skoro masz takie pojecie o wymogach formalnych przyjecia do pracy na stanowiska, przy ktorych konieczne jest m.in. obywatelstwo i sadzac po Twoich wypowiedziach mysle, ze nawet maturki nie masz :) i to tyle w tym temacie

Gość Jezus prawdziwy
oj zdziwiłabys sie, bo pracuje wlaśnie z takimi formalistami. Nie mądrzyj sie tak , bo głupia jestes