Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuję porady medycznej

tetralysal i zatoki

Polecane posty

Witajcie, może na tej stronie pisują też farmaceuci i/lub lekarze, a może ktoś inny zna odpowiedź na moje pytanie. Choć mam już prawie 40-tkę, a w młodości miałam śliczną cerę bez żadnych skaz, to od kilku lat walczę z syfkami na mojej twarzy. Pojawiają się zwłaszcza w okolicy brody i ust. Górną część policzków, czoło i nos mam czyste. poszłam do dermatologa i zapisał mi tetralysal 1x300 mg. Nie kazał zrobić żadnych badań, pytał tylko czy mam wyleczone zęby i ginekologicznie jest ok. Zaczęłam brać ten antybiotyk 5 dni temu i od 4 dni nie mogę wytrzymać z bólu na zatoki, a katar dosłownie kapie mi z nosa. Zastanawiam się więc, czy przypadkiem to nie zatoki były żródłem moich kłopotów z cerą i teraz się odezwały. A może to tylko przypadek? Zrobiłabym sobie badanie, ale przy braniu antybiotyku może okazać się nieprawdziwe. Czy branie tetralysalu może mieć związek z zatokami? Co polecacie? przerwać łykanie i wziąć coś na zatoki, czy może kontynuować, a pomoże również na zatoki. Będę wdzięczna za wszystkie sugestie.

Nikt z was nie brał tetralysalu? Napiszcie, jak na was zadziałał, czy wystąpiły jakieś skutki uboczne.