Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakie studia

Jakie studia wybrać??

Polecane posty

Gość anula1198
Witam, miałam ten sam problem, nie wiedziałam jaki kierunek wybrać. Kolega studiuje Logistykę w Międzynarodowej Wyższej Szkole Logistyki i Transportu we Wrocławiu, rok temu dołączyłam do grona studentów tej Uczelni i muszę powiedzieć, nie żałuję. Według niedawno opublikowanego rankingu newseeka, inżynier logistyk będzie zawodem przyszłości. Już teraz firmy walczą o dobrych logistyków. Kumpel po odbyciu praktyk dostał prace w jednej z większych firm spedycyjnych, niezła kasa i perspektywy awansu. Mam nadzieję, że mnie spotka ta sama historia. MWSLiT współpracuje z czołowymi firmami logistycznymi, spedycyjnymi, wysyła tam swoich studentów na praktyki, staże. Jak na razie jestem zadowolona z wyboru kierunku.

Gość leon444
Też studiuje w MWSLiT we Wrocławiu, szkoła godna polecenia. Praktyki i staże są w firmach logistycznych, nawet jeśli nie dostanie się propozycji pracy, to doświadczenie zdobyte np. w firmie Volvo (szkoła ma podpisane porozumienie) BEZCENNE. POLECAM!!!!!!!!!!

Gość malina99
Słyszałam dużo o logistyce, rozwija się dość mocno - ofert pracy też nie brakuje. Czy logistyka jest tam specjalizacja czy kierunkiem? różnica jest spora. I czy mnożna tam zrobić magisterkę?

Gość leon444
Logistyka w MWSLiT jest kierunkiem a nie specjalizacja, magisterkę też można tu zrobić.

Gość bielak
Też się zastanawiam nad logistyka, rzeczywiście ofert pracy jest sporo.

Gość ósemkaósemka
a ja studiuje ekonomie i nie powiem bo perspektywy sa duże biura,urzędy oraz banki ale jedno ale matematyki jest sporo np ekonometria i statystyka a i po drugie świadectwo z czerwonym paskiem nie świadczy o tym, że odnajdziesz sie na danym kierunku ja tez miałam i teraz muszę sie dużo uczyć bo samo nic nie przychodzi!!!!

Gość denatka16
witam ja też nie wiem gdzie się dalej wybrać na studia?? pomocy!! skończyłam technikum logistyczne i co dalej?? gdzie znależć najlepsza uczelnie??? we wrocławiu tylko studia zaoczne:( jakie sa potrzebne przedmioty??\ czy zawsze jest jezyk angielski niemiecki i francuzki?? czy jest moze jakas szkoła z jezykiem rosyjskim na przykałd??

Gość maaartini
Nie wiem czy w ogóle znajdziesz dziś uczelnię z rosyjskim...A logistyka super kierunek, fajna perspektywa na przyszłośc! Bez dwóch zdań Wrocław i prawdziwa uczelnia logistyczna. Jestem po inżynierze ze świetnym przygotowaniem i kasa na prawdę fajna :)"

Gość hej poszukiwacz nie lam sie
kochana wyzej jajestem po ekonomi i 3 miesiac pracy ani widy ani slychu bo wszedzie chca tylko z doswiadczeniem, takze nie badz taka pewna ekonomistow teraz jak psow.

Gość hej poszukiwacz nie lam sie
czy ta MWSLiT to szkola prywatna czy panstwowa???

Gość Mareks
MWSLiT to szkoła prywatna, płaci się tam czesne przez 10 miechów.

Gość absolwent_swidnica
jestem absplwentem ze Świdnicy, poważnie zastanawiam się nad wyborem studiów w MWSLiT we Wrocławiu, maja dobre opinie

Gość gość
Dziewczyny, idźcie na kosmetologię. Moja siostra ją skończyła i ma pełne ręce pracy za naprawdę dobre pieniądze, ja poszłam w jej ślady i wybrałam kosmetologię na PWSBiA.

Gość gość_Milena
Ja ze swojej strony polecam wyższą szkołę bankową. Kierunki różnorodne, o ciekawych specjalizacjach. Warto czymś się wyróżnić na rynku absolwentów. Dziś każdy może skończyć studia, ale pytanie jakie.

Gość gość
właśnie zaczęłam studia na tej uczelni (WSB) słyszałam, że jest spoko, dostałam tez fajny rabat na czesne w tym roku

Gość gość_001
Dziewczyny życzę wam powodzenia w studiowaniu. Sama na WSB spędziłam najpiękniejsze lata młodości. :) pozdrawiam

Jesli chodzi o mnie, Dopiero rozpoczynam moje drugie lata mlodosci:) Jestem po 30stce i zaczełam studiowac na WSB rachunkowość w Toruniu. Czuję wielką moc:)

Gość gość
WSB daję dobre perspektywy studentom chociażby poprzez biuro karier które u nich działa

Gość martyna8990
Każdy wybiera to, co go interesuje. Każdy kierunek jest przydatny. Jeśli jeszcze nie wiesz, na co się zdecydować i obawiasz się tej decyzji, to może umów się z osobą, która Ci pomoże, są różni doradcy w tej kwestii. Jeśli już się zdecydujesz, to na tej stronie http://www.wseiz.pl poszukaj sobie wybranego kierunku.

Gość zutka3
Z tego co ja wiem, to mają świetną kadrę nauczycielską w https://wspia.pl/ , jak interesuje was pedagogika to właśnie tym bardziej powinniście się udać do ich siedziby w Poznaniu. Odpowiednia szkoła, czy uczelnia zapewni wam najlepszy start w przeróżnych szkołach czy przedszkolach. Jednak wiedza przekłada się na pracę, dlatego warto mieć to na uwadze.

Gość firestarter

W moim przypadku wybór padł na Gdańską Szkołę Wyższą wraz z kierunkiem administracja. Jaka to była dobra decyzja! Wyciągnęłam stamtąd sporo wiedzy, którą do dziś wykorzystuję w pracy. Wykładowcy przekazują wiedzę w jasny o klarowny sposób. Obroniłam się bez kłopotu. 🙂