Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyetiii

kiedy miałyście pierwsze odwiedziny po porodzie

Polecane posty

Gość yyyetiii

teściowa chcę mi się wbić na chate:) i to najlepiej jak najszybciej. nie trawię tej kobiety obraża mnie nawet w ciąży, głupio gada,będzie mnie pouczać i łazić za mną nawet w cycki zajrzy założe się taka wścibska do wszystkiego i pierwsza do obgadywania, dodam że mieszka daleko od nas , naszczęscie. Tylko mąż musi po nią jeżdzić i odwozić. Jej chodzi tylko o dziecko żeby potem skomentować jak wygląda, do kogo podobne i wogóle, może i jestem wredna ale myślę żeby jej na złość zrobić tak szybko dziecka nie ujrzy

Gość Moze wstyd tak pisac
Dobrze robisz-Jak nie masz ochoty jej ogladac to nie ogladaj.

Gość powiedz
że przy wypisie ze szpitala lekarz powiedział,zeby narazie nie pozwalać na odwiedziny bo grypa czy tam przeziębienie panuje. A nuż uwierzy

Gość ela k
jan ie wpuszczam teściowej przez przynajmniej 3 miesiące od narodzin. a poród tużtuż.

Gość yyyetiii
dodam że ja rodzę w zimę

Gość rozumiem mozna nie lubic
teciowej ;/ ale bez jaj wnuczka nie pokazac babci ... trzeba byc niezla suka pozbawiona serca ;/ A swoja mamusie to pewnie od razu zaprosisz ? Mam nadzieje ze twoj maz ma troche oleju w glowie i nie zabroni spotkan miedzy wnuczka a babcia (jego mama).

Gość ela k
jka się ma sukę teściową to się jej nie zaprasza do dziecka

Gość rozumiem mozna nie lubic
Ta dla synowych co jedna tesciowa to suka ;/

Gość ela k
bywa, rzeczywiście. moja teściowa całą ciąże mi dokuczała, a niedawno mnie dobiła,bo powiedziała mi ze jak bede rodzić to zebym przypadkiem do jej synka nie dzwoniła, bo on na pewno bedzie zajęty. najlepiej zebym pojechała taksówką do szpitala, a jak urodzę to zebym mu napisałą smsa gdzie jestem. a mój mąż chce być koniecznie przy porodzie, jego rodzice nie mogą tego ścierpieć. chyba rozumiecie dlaczego nie zaproszę szybko "mamusi"

znam ten ból choć nie z teściową bo ta byla nawet spoko i mieszkała ponad 100 kilometrów od nas ale z siostrą męża-może zacznę od tego że mój mąż jest odemnie starszy o 10 lat a na dodatek jest najmlodszym dzieckiem swoich rodziców.Jego siostra starsza od niego o 13 lat mieszkała 2 przystanki od nas i wpadała dość często nie lubie jej bo była przeciwna naszemu małżeństwu i zawsze bardzo krytyczna wobec mnie no i na dodatek jak już przyszła to zawsze zachowywała się jak taka okropna teściowa.Po moim porodzie zwaliła mi sie na głowe z całą swoją rodziną zaraz tego samego dnia w którym zostałam wypisana ze szpitala.I to był po prostu koszmar ja o 12 wyszłam ze szpitala o15 już u nas była a wyszła dopiero koło 22,siedziała węszyła i pier...iła i niezwracała zupelnie uwagi na moje teksty typu boże ale jestem zmęczona ani nawet na sugestie meża że już pużno.Teraz jestem w drugiej ciąży ale mieszkam za granica i naszczęście nikt mnie odrazu nie nawiedzi i tobie też dobrze radze najpierw daj sobie czas na odpoczynek

Gość Wisniewska Jagna
Wspolczuje Wam takich tesciowych.... Moi sa z innej planety, ale akceptuja mnie i nie wtracaja sie w ogole.

Gość ela k
frugo05 - mój mąż też jest 10 lat starszy ode mnie i ma od siebie 10 lat starszą siostrą i... i jest również najmłodszym dzieckiem swoich rodziców. benjaminek :))))))))))) ale dla mnie bardzo dobry i zaangażowany w ciążę na maxa! ja się z tego cieszę, ale to chyba kole w oczy jego mamę.

Gość ela k
Wisniewska Jagna - zazdroszczę :D

Moi teściowie są bezkonfliktowi, nie wtrącają się. Nie wiem , jaka by była moja reakcja gdyby teściowa była tą z kawałów, ale myślę,że ze względu na męża nie odmawiałabym jej kontaktu z wnuczką/ wnuczkiem, bo oprócz teściowej bolałoby to również mego męża. A już trzymanie dziecka z dala od babci przez 3 miesiące jest nie w porządku. Nie wiem też jak będę się czuła po porodzie, ale jeśli teściowie będą chcieli nas odwiedzić już w dniu naszego powrotu ze szpitala, to nie będę miała nic przeciwko.To ich pierwsze wnuczę i bardzo przeżywają fakt,że ma się narodzić.

Gość yyyetiii
za każdym razem jak mnie widzi bezczelnie mnie obraża nawet mąż to zauważył tamta synowa tez jej nie lubi. z jednej strony nie chcę być wredną suką ale z drugiej chcę powiedzieć dość.!może coś do niej dotrze że tak się z ludźmi nie postępuje a zwłaszcza z osobą noszącą dziecko jej syna. powiedziałam jej że za 2-3 tyg ale ta chce pewnie przyjśc na pępkowe heh, ja nie mogę dojśc do siebie po jej wizycie, co mam robić

Gość ela k
yyyetiii współczuje Ci naprawdę. uprzedz męża, żeby to on zareagował, więcej będzie mu wypadało powiedzieć. a jak się nie odnajdzie w sytuacji to sama powiedz ze nie życzysz sobie odwiedzin i juz. ja bym się nei przejmowała, napewno powiem, jak mi nie bedzie pasować pora odwiedzin. masz prawo do odpoczynku po porodzie.

Gość zmiencie temat topiku
n acoś typu: nie znoszę mojej tesciowej ;) Ja sie cieszę, ze teściową mam daleko i widuję ją raz do roku, a tak w ogóle to jej prawie nie znam. Co do odwiedzin, to z uwagi na warunki mieszkaniowe, przyjmę ich tylko w szpitalu, tzn. siostrę z rodziną, przyjaciółkę, która mi pomaga całą ciążę i mama pewnie do mnie przyjedzie pomóc ze 3-4 dni. Niestety z uwagi na odległosć od wszystkich ciotek, babć i innych krewnych, to ja pewnie do nich pojadę, gdy już dziecko podrośnie.

widzisz Ela k u mnie jest tak samo mąż jest dla mnie bardzo dobry był na maxa zaangażowany w pierwszą ciążę jest wspaniały dla córki ale jego siostrę bardzo to raziło i nie pozostawiała tego bez komentarzy teraz jesteśmy daleko i wreszcie żyjemy swoim życiem

Gość ela k
a poza tym to dlaczego Ty sie w ogóle przejmujesz tym co ona mówi? ;>

Gość yyyetiii
przejmuje się tym co ona mówi bo to poprostu boli, wjeżdża w moje kompleksy o których nie bede pisać

Gość yyyetiii
podnoszęęęęęę

Gość a moja nie widziala dziecka
i nigdy nie zobaczy, dosc nam już życie uprzykrzyła i razem z mężem nie chcemy jej widzieć

Gość yyyetiii
no nieźle, musiała was ostro truć swoim jadem :(

Gość ela k
A ja jak bede się dobrze czuc to chetnie zaprosze znajomych do dziecka, dlaczego nie. z tesciową to tylko wyjątek.

Gość moja tesciowa tez mnie denerwu
Moja teściowa też mnie coraz bardziej wkurza. Jestem w 8 miesiacu, ona jest pielegniarka i uważa że wszystko wie najlepiej. Wprowadza mi jakieś przestarzałe metody obowiązku nacinania krocza itd. a mnie nic nie denerwuje tak jak jej racje. Szlag mnie trafia, tylko że ja z nią będę mieszkać...

Gość a moze tak
moja sie wpierd... do nas do domu, na drugi dzien jak urodzialm, na szczescie bylam 4 dni w szpitalu i wyszlam jak juz musiala wracac do pracy, ale do dzis pamietam jak ch.. mnie strzelil jak wysiedlismy z mala z samochodu a ona stala w swoich kapciach przed domem i wolala- no chodzcie!!! rano tego dnia przysdzla do szpitala- i jej pierwsze slowa byly- jak ty ja karmisz, udusisz ja nienawidze suki, nie odzywam sie od jakiegos czasu bo przeginala ostro krotko z sukami bo na leb wejda jak nic ps.normalnie tak nie klne, ale na sama mysl o niej mnie nosi

Gość yyyetiii
wolisz znajomych od tesciowej-zrozumiałe. też tak mam.

Gość ela k
to przesrane, ja bym nie wytrzymała jednego dnia ze swoją. a o nacinaniu krocza... to przeciez nie jest rutyna, moze dla niereformowalnych położnych tak. a musisz z nią mieszkać, jak jeszcze nie mieszkasz to sie nie przeprowadzaj do niej.

Gość moja tesciowa tez mnie denerwu
Ja też już widzę jej \"dobre rady\" jak ona wszystko wie najlepiej. A ja będę robić po swojemu choćby nie wiem co. Już sobie postanowiłam. A w szpitalu po porodzie odwiedzi mnie tylko mąż i moja mama a reszta niech czeka aż wyjdę. To nie jest czas na odwiedziny, a już na pewno nie bede karmic przy tesciowej