Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A ga 21

Jaki auto na pierwszy samochod dla kobiety - do 100 tys?

Polecane posty

Gość lililiiiiiiiiiiiiiiii
czy normalnyb człek radzi sie w takich sprawach na forum w necie? buhahahaa ;PP

cukierasekk :) Floriana ---> nieco mniej zamożni mogą nabyć Audi A5, poza lusterkami i oznaczeniami wygląda tak samo: http://photos03.otomoto.pl/photos/original/C6/64/33/C6643338_1.jpg http://photos03.otomoto.pl/photos/original/C6/64/33/C6643338_2.jpg http://photos03.otomoto.pl/photos/original/C6/64/33/C6643338_3.jpg http://photos03.otomoto.pl/photos/original/C6/64/33/C6643338_4.jpg a używany roczny kosztuje już \"tylko\" 120 tysi ;)

Niestety na ten gorszy model również mnie nie stać:o Pocieszający jest tylko fakt, że i tak byłby dla mnie za duży:classic_cool: Cukierasekk>>>zanim na niego uzbieramy, to już pewnie będzie obciach takim jeździć :D

ide spać, wielbiciel mi tylko tymi linkami smaczka narobił, a tymczasem musze się zadowolić moją wysłużoną audiczka a4 :) Floriana>>> w totka wygramy a co :) 🖐️

Zobacz Mazde 2 - nowa, bo w sumie to dosc swiezy model, super funkcjonalny , albo suzuki swift - tez fajny samochod do miasta. Za oba zaplacisz max 55k w salonie. Z typowo kobiecych to chyba jeszcze tylko nowe clio - przynajmniej taka opinie ma u facetow. Za t oz samochodow ktore warto kupic to np FIat Grande Punto - w wersji Dynamic mozesz dorwac za 37-38k - a samochod wiekszy, z klima, z fajnym wyposarzeniem, malo awaryjny. Jako pierwszy samochod polecalbym jednak wybrac cos kilkuletniego - zawsze bedzie duzo tanszy - i nie szkoda uderzyc zderzakiem w slupek na parkingu itp. Pojezdzisz rok-dwa - nauczysz sie jezdzic , nabierzesz wprawy, poznasz potrzeby - i bedziesz wiedziala czego od samochodu oczekujesz. Wtedy dopiero dokonasz wyboru nowego, drozszego samochodu. Wazna sprawa to AC - pamietaj ze przy braku znizek i niedawno zdanym prawku, do tego w duzym miescie zaplacisz calkiem wysoka skladke - nawet do 3k. I jeszcze zanim sie zdecydujesz na AC - CZYTAJ UMOWY, a najpierw opinie na forach - bo kazde AC moze byc inne, jest wiele kruczkow , ktore potem firma urzywa, i np musisz doplacac do naprawy, albo naprawia ci najtanszymi czesciami na rynku (jakies najtansze chinskie podrobki) - i nic nie bedziesz mogla zrobic. Kolejna sprawa - kupujac samochod uzywany - umawiasz sie na wizyte w porzadnym warsztacie na sprawdzenie - zawsze lepiej stracic 100 pln za sprawdzenie niz wlozyc 2-3k w naprawy (a jak kupisz przystanek to w ogole strach jezdzic takim) - nawet znajomy mechanik czasem nic nie pomoze bez kanalu + sprzetu. WYbierz warsztat znajacy sie na tych samochodach (tej marce) - to od razu podlacza do kompa.

Gość gość
Za tą cene tylko używka. Niezmiennie uważam ze dla kobiet dobre sa francuskie auta. Nie chodzi mi tylko o estetykę ale o wygodę. Mysle ze jak się zakręcisz to wiele salonow np. uni car dwa ma tez używki w dobrej cenie i cos możesz znaleźć. Zawsze lepiej kupować w oficjalnym salonie niż od szemranych typów na giełdach

Gość haksonio
Proszę tutaj - http://www.premiumselect.pl/bmw.html Oczywiście o ile tylko odpowiada ci model. Kilkuletnie auto nie będzie sprawiało żadnych problemów - jeździły po zachodnich drogach, mają niski przebieg - świetna robota.

Gość gość
ja jako pierwszy samochód kupiłam sobie fiata 500. sprzedawca w salonie doradził mi właśnie że to świetny samochód dla kobiety. niewielki, mało pali, zwinny. jak do niego weszłam to też od razu poczułam się wygodnie. ogólnie sporo nim jeżdżę bo i muszę i lubię ale niestety jeżeli chodzi o jakąś mechanikę to jestem kompletnie zielona ;). na szczęście mam sprawdzony serwis www.dukiewicz.pl gdzie zajmują się tym wszystkim. ogólnie myślę że pięćsetka jest ogólnie dobrym samochodem dla początkującego kierowcy (nie tylko kobiety).

Gość gość
Kurcze sporo, zależy co potrafi. Wiele kobiet ceni np. Fiata 500 bo ładny, wygodny i lekko się prowadzi. Ale jeśli potrafi to nie jest dla niej.

Gość gość
Do 100 tys brałabym jakiegoś mercedesa.

Gość gość
Jeśli masz takie pieniądze to wybrałabym samochód z wyżej półki np. volvo. Sama posiadam jeden z tańszych modeli i sprawdza się znakomicie. Bardzo rzadko się coś psuje i dodatkowo posiada dużo gwiazdek w testach bezpieczeństwa. Sprawdź sobie jaki model by Cie zainteresował np. na www.intercar.volvocars-partner.pl.

Gość gość
Myślę, że w tej cenie można by się pokusić o jakieś roczne czy dwuletnie auto od dealera. Mój brat w ten sposób kupił samochod bmw, jak nowy, zupełnie jakby był z salonu a jednak cena nizsza bo rocznik starszy. Brat kupowal w BMW zdunek Premium w Gdyni i bardzo sobie chwalil ten salon, mojemu mężowi doradzał, żeby ten się tam przejechał i pooglądał nowe i używane auta.

Gość gość
Pierwszy, dla kobiety??? Jakis uzywany fiat. I tak go zrąbie :D

Gość gość
Ja na pierwszy samochód mimo wszystko nie wybierałbym tak drogiego modelu. Ale jeśli bardzo Ci zależy to zwróć uwagę na toyote Auris hybrid. Bardzo dobry samochód, posiadam ten model od roku i jestem niezwykle zadowolony. W dobrej cenie kupisz go np. na www.uzywanetoyoty.pl.

Gość gość
Jeżeli samochód dla kobiety to toyota aygo ja jestem zakochana w tym samochodzie. Mały, ale pojemy, mały wszędzie można bez problemu zaparkować. Polecam zajrzeć do Konsek Toyota w Rybniku w tej chwili można w fajnych cenach kupić samochód z 2016.

Gość DariaOlczuk
No a co powiesz na najnowszą wersje Hondę Jazz? To auto które naprawdę pięknie się prezentuje i co najwazniejsze jest idealne na miasto. Przestronne, wygodne i jedno z najbezpieczniejszych modeli bo otrzymał nagrodę w testach NCAP dla najbezpieczniejszego samochodu w swojej klasie. Piękny design wnętrza i japoński styl. warto abyś zerknęła :)

Gość gość
Jak do 100 tys. to możesz sobie kupić tivoli sporo ci jeszcze zostanie a jak wolisz coś większego to rexton się nada. Zależy jak ci się jeździ większymi samochodami.

Gość gość
My teraz dla żony kupujemy Peugeota 208, fajne autko, a że jest wyprzedaż rocznika to też bardzo dobre ceny mają. Można bardzo fajne wyposażenie sobie dobrać, jakieś systemy bezpieczeństwa itd. Moim zdaniem warto

Gość Sergi545
Jeżeli już miałbym wybierać dobre nowe auto dla kobietki na początek to stawiałbym na Honda Jazz jest uznawane za najbezpieczniejsze w swojej klasie, do tego o niedużych rozmiarach i na pewno tańsze niż 100tys. Może sprawdź ofertę salonu HondaPlaza w Warszawie, będziesz mogła od razu umówić się na jazdę próbną :)

Gość gość
Pierwszy samochód za taki pieniądz od razu? Zajeździsz go ;) Ja Aurisa I miałam ;p mąż się cieszył że do niego części z delphi normalnie dostępne, bo po roku układ hamowania do wymiany był (co prawda używkę kupowaliśmy)

Jeśli ma tyle pieniędzy to nie widzę żadnego problemu. Duży, nowoczesny samochód to także gwarancja większego bezpieczeństwa. Ja mogę polecić Ci Audi RS3. Kiedyś wypożyczyłam taki z www.bexclusive.pl i bardzo fajnie mi się nim jeździło.

Gość Buraczka

Ostatnio byłam z bratem w salonie Klimczak w Częstochowie, mazdę dla żony swojej kupił. Też planujemy, nawet jeden model mi wpadł w oko. Ludzie doceniają to że nowe auta to zakup na wiele wiele lat. 🙂 no a mazda 3 w ogóle bardzo  mi się podoba.