Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toboli

PLEŚNIAWKA W USTACH - pomocy.

Polecane posty

Gość toboli

Witajcie. Mam już tę dziadowską pleśniawkę 2-3 dni i smaruję Aphtimem, wit. B12 i nic nie ma lepiej, a nawet dzisiaj gorzej niż wczoraj -albo tak samo. Co zrobić? Dodam, że pracuję w takiej pracy że rozmowa jest konieczna i duża ilość mówienia, a jak mówię czy jem to boli najbardziej, jak smaruję.

Gość l.h
Podobno można "wysuszyć" laserem,koszt niewielki a podobno szybki i skuteczny sposób.Powodzenia!

Gość panna golarka
fuuuuu

Gość diablica.....
ja używam sacholu - to taka maść do smarowania, mietowa trochę piecze na początku, ale potem jakby uśmierza ból no i wtobu płukam jamę ustną dentoseptem - ziołowy prepaat. mam nadzieję ze to Ci pomoże

Gość toboli
Dziękuję. A cos jeszcze?

Gość toboli
Dziękuję Ci diablica.

Gość toboli
Zęby od tych 3 dni myję normalnie, czy to mi nie pogarsza czy nic się nie dzieje? Jak sądzicie?

Gość l.h
Możesz zazyćwać tabletki przeciwbólowe,łagodzą stan zapalny.

Gość toboli
O dzięki Ci za pomysł. Zaraz weznę, chociaż nie wiem. Brać na noc?

Gość l.h
????Niestety,nie wiem...ale może lepiej rano...?

moim zdaniem środek przeciwbólowy nic nie pomoże, ale mogę się mylić może masz np herbatę z szałwi, rumianka? taka płukanka też może pomóc ale nie tak jak to co podałam wyżej... z mojego doświadczenia wiem, że pleśniawki nie schodzą tak szybko, więc niestety trochę się z tym pomęczysz kiedyś nawet próbowałam zadziałać na to alkoholem - dokładniej wzięłam łyk wódki, przytrzymałam w ustach, tak by wódka była w miejscu pleśniawki... też pomogło, ale ..... cholernie piekło na początku...

Gość l.h
poczytaj w temacie "afty",może Ci coś pomoże..

Gość toboli
Nie wytrzymałam i wzięłam teraz jedną, bo kąpieli, przed chwilą. Taki ból. Kilka dni :( No to będzie miło :( Też myślałam o alkocholu, ale skoro mówisz, ze nie dziala, to nawet się nie będę męczyć bo wystarczająco boli... Posmarowałam przed chwilą tą wit. B12 i Aphtimem, posmaruje jeszcze za 1,5 jak będę szla spać. Herbatkę sobie zrobię jutro rano, bo dziś już nie mam kompletnie sił, aby uskuteczniać płukanie. Dobranoc i dziękuję.