Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koniczynka90

NERWICA żOłąDKA

Polecane posty

Gość koniczynka90

Zapraszem wszystkich, którzy borykają się z tą chorobą... Jakie macie objawy?? Jak z nią walczycie?? Ja za każdym razem gdy mam gdzieś wyjść mam biegunkę, strasznie się denerwuję... Czuję się z tym okropnie i beznadziejnie... Odizolowałam się od ludzi, straciłam pewność siebie:(( Mam dopiero 18 lat i chciałabym cieszyć się życiem a nie przesiedzieć je w domu zdala od ludzi... Nic mi nie pomaga, biorę jakieś leki uspokajające i przeciw biegunce... Psychotropów nie chcę bo boję się uzależnienia... Zdecydowałam się na psychoterapię i mam nadzieję, że ona coś da... Słyszałam o jakiś mieszankach ziołowych na tę chorobę... Może ktoś z was je stosował?? Proszę o pomoc i wsparcie:*

Gość koniczynka90
Na jednej ze stron w internecie znalazłam taką informację: ''Chorzy na nerwicę żołądka powinni pić 2-3 razy w ty¬godniu odwar z korzenia omanu, żywokostu, ziela piołunu, skrzypu, tysiącznika, krwawnika, rzepiku, kłączy turzycy piaskowej, liści podbiału (po 50 gramów każdego ze skład¬ników dokładnie mieszamy, 1 łyżkę mieszanki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody, gotujemy 10 minut na małym og¬niu, odstawiamy pod przykryciem na dalsze 10 minut, prze¬cedzamy). Odwar podajemy choremu po 1/4 szklanki rano i wieczorem przez 1-2 miesiące.''

Gość bellergot
musisz probowac ziolek, polecam tez siemie lniane i rumianek, zawsze miej pod reka wegiel i smecte:) ogolnie to na psycholog powinien poomoc!! uwierz w siebie i powiedz sobie ze nic ci sie nie stanie, zyj kazda minutka dnia i ciesz sie nia!

Gość koniczynka90
Łatwo powiedzieć gorzej zrobić jak wciąż się chce do toalety:(( A czy od leków np przeciw biegunce można się uzależnić?? Czy organizm może się do nich przyzwyczaić??

Koniczynko jak mialam 18l.ogromny pies odgryzm mi prawie do konca malego paluszka u lewej reki.Przez pol rok po amputacji reka mi tak napieprzala ze bralam ketonal 4x1 do tego relanium 5mg tez przez pol roku.Uwierz mi ze sie nie uzaleznilam od lekow.Teraz dopiero po porodzie biore ich wiecej bo moj organizm sie zbuntowal ciaza i porodem.Nie kazdy czlowiek uzaleznia sie takze od psychotropow.Teraz w ogole nie biore relanium.Jesli chodzi o zoladek to mam podobne sensacje.Przy kilkudniowym stresie boli mnie trzustka mam mdlosci wymiotuje i biegunki:-oDo tej pory bralam tylko leki oslonowe musze isc po siemie lniane podobno faktycznie pomaga.Glowa do gory:)

Ps.od WSZYSTKIEGO mozna sie uzaleznic co nie znaczy ze kazdy czlowiek musi.Ja jestem teraz uzalezniona od zdrapek typu krzyzowki vabank itp:p;)

Gość gość
Ale ty sama sobie postawiłaś diagnozę że to nerwica czy lekarz cię badał