Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana plakac sie chce

dlaczego ludzie smieja sie z innych?

Polecane posty

posluchajcie czemu ludzi wysmiewaja innych..... czy tyo zazdrosc czy co?? to jest tak niemile, wszyscy wokol to widza a ja nie robi nic zlego.. jak z tym walczyc? zapytac czemu tio robia?? jedna osoba przeciw wielu innym?? pomozcie bo to mnie nioszczy

Gość autorko ile masz lat
po pytaniu widze, ze jestes slaba.... smiej sie z nich, jedyba rada

Gość nie patrz na nich
i nie placz, zawsze zdaza sie jakies tłuki co dowartosciowuja sie osmieszaniem innych, naprawde szkoda twoich nerwow

no czyli co mam pozwolic by tak bylo dalej? wyjdzie ze jestem slaba i udaje ze tego nie wiem bo nic z tym nie robie i im na to pozalam

Gość olej to rob swoje
a chce Ci sie z nimi w te gierki bawic? Ja tez mialamw pracy takie gowniane relacje, ale mi sie nie chcialo w te gierki bawic...czasami tylko jak juz moja "ulubiona" kolezaneczka za bardzo przesadzila to opieprzalam i na chwile byl spokoj.

chcialabym po prostu pokazac ze nie pozwole na takei traktowanie mnie sama nie wiem to jest ciezkie

bo to widza wszyscy.. i to mnie boli

Gość olej to rob swoje
wyjdzie ze jestem slaba i udaje ze tego nie wiem bo nic z tym nie robie i im na to pozalam--->oooo jak ja to znam.

spoko! To zalezy od charakteru, ja jestem wredna dla ludzi, ktrrzy sa i dla mnie wredni, ale to nie byla cecha wrodzona :) tego trzeba sie nauczyc ;) Jak nie bedziesz sie bronic konstruktywnie, to dalej beda sie smiali. Ze mnie czy sie smiali???? w podstawowce tak i bylam taka ofiara :P tak, tak, to nie bylo mile. Bylam niepewna siebie, zle sie uczylam itd. Teraz jestem, wyksztalcona, ladna i cholernie czasami zadufana i butna :) ale nauczylam sie, poniewaz ciete riposty zawsze moga sie trafic, po prostu musisz miec gotowa odpowiedz, nie chowaj sie :) Wszedzie zdarzaja sie nietolerancyjni ludzie i tego nie zmienimy, ale mozemy sie brobic, dla wlasnej godnosci :) Czasami nawet słowo "spójrz na siebie co reprezentujesz" bedzie dobra riposta na takiego pana/pania o nieskiej kulturze czy zbytniej pewnosci siebie :)

Gość olej to rob swoje
Ty sluchaj a co oni Ci robia? Moze oni sie wcale nie smieja z Ciebie ? Moze to task interpretujesz a to nie jest tak do konca?

autorko :) rozumiesz mnie? :) ps. ile masz latek?

Gość olej to rob swoje
no tak, tylko, ze jesli ktos notorycznie sie czepia, wytyka Ci bledy to w zasadzie czasami duzy procent czasy trzeba by bylo poswiecic na pyskowki

20, rozumiem ale wiesz oni tak akby wprost przy mnie nci nie robia, nie mowia.. nie wiem wiec czy mam ja podejsc i wprost z nimi albo jednym z nich pogadac? zeby zobaczyli ze sie ich nie boje i mam swoja godnoscczy lepiej tego nie ruszac?

Gość MAriusz BHP
łatwo powiedzieć: olej to nie tak łatwo olać, przeanalizuj swoje życie - z czego się śmieją, potem czy możesz i czy chcesz zmienić to z czego się śmieją?, zastanów się czy naprawdę się śmieją, czy tylko tam Ci się wydaje

Gość MAriusz BHP
a kolejna sprawa to taka że poza małym gonem przyjaciół nie masz za bardzo co liczyć na innych ludzi, nigdy tak nie będzie że każdy będzie Cię lubił, choćbyś nie wiem jak zajebista była zawsze znajdzie się ktoś kto będzie miał do Ciebie problem jeśli Ci to pomoże to spuść lanie wyśmiewaczom :P

smieja sie smieja i inni to widza tylko eh ze mna jest wszystko w prozadku nic zlego nie robie oni moje normalne zachowania wysmiewaja byle co doslownie by miec sie z kogo smiac

wg mnie czują u ciebie niepewność siebie i tyle :/ to sie czuje na kilomert. Mozesz był : ladna, inteligentna, a jednak czuja tą "słabość" i ludzie wredni mieszają w zyciu takoej fajnej cieplej osoby jak Ty. POwiedz czy moja teoria ma uzasadnienia? masz klopoty z pewnoscia siebie?

Gość olej to rob swoje
sluchaj, ja mialam tak, ze kazdy w firmie mial wglad w zasady mojego zatrudnienia, kazdy znal wysokosc moich zarobkow, natomiast zarobki innych byly tajne kazdy wiedzial, ze nie mam szans tam zostac i ze robie za czesc stawki to byl dyskomfort, ale u Ciebie oni sie smieja-a niech sie smieja, kij mi w oko

wiesz co troche tak chocby teraz to widac ze boje sie stawic temu czola ale chyba tego nie widac wiesz raczej jestem ottwarta itd duzo mowie mysle ze w porownaniu do innych jestem pewna siebie moze wlasnie to ich wkurza. bo w koncu nie smieja sie ze mnie wprost przy mnie ......

Gość magiczna mikstura
co znaczy smieja? jka to sie niby przejawia? mam wrazenie ze masz urojenia, tym barrdziej ze masz 20 kat, a kozly ofiarne to sa w podstawowce!!

ja bym olała, ale odpowiadal jednoczesnie słowem za słowo. Ja taka jestem, ale pewnie tez bym to przezywała jak Ty :/ wiesz praca tez jak dzungla, wygrywaja najsielniejsi, kazdy wlaczy o dominacje - lecz zdarzaja sie ludzie "szmaty" tacy jak Twoim koledzy, ktorzy wywnętrzaja sie na takich ludziach jak Ty. BO to taz ktoś chcial z pracy ze mnie zadrwic. Musialam pokazac, ze potrafie byc wredna tak jak oni!!!!!! czy ja dobrze postąpiłam? w swietle morale pewnie, nie bo moze nie powinnam znizac sie do ich poziomu, ale z dtugiej strony, poszłma miedzy wrony, krakałam tak jak oni i byłam rozna, tylko dlatego, ze portafiłam tak przygadać facetowi, że az mu kina zrzedła. Potem traktował mnie jak kolezanke, lecz muysialam byc czujna. Stwierdzili, ze mnie ofgiary nie zrobua, zaczeli szukac innej. Taki jest swiat, pojebany i tyle :/

Gość MAriusz BHP
a może zrób tak że podejdź do największego kozaka wśród wyśmiewaczy i spytaj: masz do mnie jakiś problem? gadka szmatka i liść na ryj, jego tłumaczenia i kolejny liść na ryj, "za plecami taki kurwa twardy?" i kolejny liść, potem po liściu dla poklaskiwaczy z uśmiechem na twarzy - tylko uważaj żeby nie oddali

Gość MAriusz BHP
i niech nikt nie wmawia że przemoc jest dla prostaków - strachliwi ludzie wymyślili takie teksty, przeciw chamstwu przemoc jest jedyną bronią

Gość magiczna mikstura
przemoc w miejscu pracy czy na uczelnie? stala by sie posmiewiskiem dla jeszcze wiekszej ilosci osob.

Gość MAriusz BHP
nie sądzę, a przynajmniej wyśmiewanie nie byłoby takie odważne

Gość olej to rob swoje
Mariusz, i uwazasz to za dobry sposob takaie lanie w morde? Ona tylko wyjdzie na niezrownowazona.

Gość magiczna mikstura
chyba piszesz o swoim przypadku, a nie o autorki, ona pisala ze nie smieja sie z niej otwarcie. wiec wyobraz sobie ze widza to osoby, ktore nie zauwazaja jakiegos podsmiewania, pomysla ze jest wrecz zalosna z ta agresja. zreszta nie ma o czym dyskutowac, sprzedawanie komus lisci bo ktos sie rzekomo smieje to jest PORAŻKA!! wtdy okazujesz najwieksza słabośc. a ty jestes chyba nierozwnowazony psychicznie :o

Gość gość
magiczna mikstura, naprawdę myślisz że kozły ofiarne są tylko w podstawówce ? niedawno widziałam z bliska historię gdzie w pracy w korporacji 4 kolesi codziennie wyśmiewało jedną dziewczynę, dokuczało jej, to zataczało coraz większe kręgi, nikt nie reagował, dziewczyna miała naprawdę przechlapane przebywając w ich towarzystwie, nikt nigdy nie stanął w jej obronie, ona sama raz się odgryzła i to dokuczanie wtedy nasiliło się jeszcze bardziej. Inni ludzie powoli odsuwali się od niej, nikt przecież nie chce być kojarzonym z jednostką odrzuconą., odsunęli się od niej nawet ludzie z którymi wcześniej utrzymywała kontakty prywatne i to na dużą skalę. Dziewczyna odeszła z pracy (pracowała tam kilka lat), nikt nie wie co się z nią dzieje, nie utrzymuje kontaktów z nikim ani tym bardziej nikt nie chce z nią. Odeszła upokorzona i zniszczona. A to wszystko za sprawą 4 kolesi, którzy chcieli poczuć się lepsi niszcząc kogoś słabszego. Nie byli dziećmi z podstawówki, tylko dorosłymi mężczyznami w wieku 30-40 lat, z żonami i dziećmi w domu. Więc kozły ofiarne są wszędzie i w każdym wieku, nie tylko w podstawówce.

Gość gość
22:04 a ty co, udawałaś że nie widzisz czy brałaś czynny udział? 😠 ...może teraz za ciebie się wezmą i skończysz jak tamta ;-)