Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aparatkaaaaaaaaaaaaaaa

wyjazd do anglii a aparat... pomocy

Polecane posty

chcialabym za ok 2 mies wyjechac do angli a mam aparat na zebach, gore jescze ok rok dol nie wiem moze 1,5. i chcialam zapytac czy sa tam jacys ortodonci czy duzo sie placi i przede wsyztskim czy sa polscy... chodzi mi dokladnie o Southampton. jesli ktos wie to bardzo prosze o pomoc

kurcze nikt nic nie wie??:( potrzebna mi bardzo pomoc:(

podnosze...

Gość sa napewno
ale wiem z doswiadczenie moich kolezanek, ktore maja cos takiego na zebach ze lepiej juz oplaca sie kupic sobie bilet do Polski na kilka dni i zalatwic to u siebie

Gość alabaster76
dentysci w UK sa bardzo drodzy, ja zawsze zalatwiam sprawy stomatologa w Polsce, raz musialam isc z bolem i za leczenie kanalowe jednego zeba £120...

http://www.orthodonticsunltd.co.uk/invisalign_southampton.html http://www.orthoworld-southampton.co.uk http://www.southamptondentalcentre.com/ to linki do stron kilku gabinetow w Soton i Eastleigh...nie ma tam chyba cen ale zawsze mozesz zadzwonic i zapytac. Co do leczenia dentystycznego...ktos powyzej napisal, ze jest b.drogie...ale przeciez w razie naglego bolu zawsze pozostaje NHS Direct- dzwonisz, umawiaja Cie na wizyte, zwykle tego samego lub nastepnego dnia, za darmo...

Hej powiem szcerze aparat na zebach to bedzie skomplikowana sytuacja dla ciebie. jak wiadomo najlepeij jest nie zmieniac otodonty,bo ten ktory ci zakladal wie najlepeij jaka masz wade i wszelaikego roadzju potrzebne informacje. wyjscia masz dwa: albo znalezc dentyste w anglii ,co jak juz wspominiano jest baaaardzo kosztowne plus z wyzej wymiononego powodu moze okazac sie bardzo niekorzystne. albo jezdzic do polski' co tez bedzie bardzo kosztowne, i czasochlonne ,meczace i uciazliwe-musisz kupic bilet na samolo t, na autobus na lotnisko, do tego wziasc wolne z pracy i lot tam i z portwoem ,uwierz mi moze byc wycienczajace (plus do tego bol po dokreceniu aparatu)i tak co miesiac .. u mnnie w pracy jedna dziewczyna tak robi, tylko ze sparwa jest taka-dokrecenia aparatu bylo juz w 'cenie' calego zabiegu, wiec po co miaklaby jeszce raz placic tutaj, po drugie nie musi brac wolnego ,bo ma w miesiacu zawsze 4 dni po rzad wolne, po trzecie z latwoscia ja na to stac bo raz ze dobrze zarabia,a dwa ze ma alfonsa (ale to nie wazne ;-) , po trzecie moze i to jest dla niej meczace ale ona i tak by do polski jezdzila bo szerze nie ma tutaj za wielu znajomych ,ma w pl mieszkanie ktore wiadomo warto od czasu do czasu sprawadzic czy wszystko jest ok.... no NHS jest za darmo, ale prawda niestey taka ze taki dentysta to moze ci raczej zaszkodzic niz omoc oczywiscie zalezy na kogo trafisz. chyba masz racje szukajac jednak dentysty w southampton, bo porownujac z wyjazdem do polski chyba na jedno wyjdzie....ale mniej czasu zmarnujesz

Gość anaanaanna
Ja mam ten sam problem wiec poki co zostaje w Polsce i szukam pracy tutaj. Jak wylecze zeby, to moze zdecyduje sie na wyjazd