Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie mam do znajacych temat

L4 dla męża

Polecane posty

mam pytanie, czy wiecie moze : możliwe jest wystawienie zwolnienia L4 dla mojego męża po moim porodzie? Jestem 11 dni po porodzie i chce zeby maż posiedzial troche w domku. chciala bym mu zalatwic L4 wiem ze z jakis powodów zdrowotnych moich mąż moze pojsc na zwolnienie, ale mysle czy lepiej przez : pediatrę, ginekologa czy lekarza ogolnego? jak to mozna załatwić? wie ktos?

Gość niech wezmie urlop

niech wezmie opieke nad doroslym czlonkiem rodziny czyli toba,przysluguje w ciagu roku 16 dni ciagiem

urlop juz brał na poczatku jak mialam termin i czekalismy na porod, teraz zostaje tylko L4 , mogl by troche w domku posiedziec :(

LUŚKA28 -----------> a na czym to polega? musiala bym miec zaswiadczenie ze cos mi jest i bierze opieke z pracy? czy zwolnienie od lekarza??

hej, po porodzie mój mąż dostał zwolnienie od mojego ginekologa. 2 tygodnie. Porodzie moim rzecz jasna nie swoim;)

Gość ładniutka to ona nie jest
a co na to w pracy jak facet przyniósł L4 od GINEKOLOGA? nie lepiej pogadać z rodzinnym?

zazwyczaj bierze sie od ginekologa ze z toba po porodzie cos nie tak i wyglada to jak zwykle zielone l4 ale po prawej stronie sa wpisane dane osoby nad ktora ma sprawowac opieke, z tego co wiem to placi za to zuz a nie pracodawca jak za kazda opieke tak wiec w firmie nie powinni sie wsciekac

jak co w pracy? Boze przecież wiedzieli, ze rodzę to co mieli powiedzieć? :O

to teraz taki dylemat czy ginekolog wystawi mi cos takiego jak mu powiem o co chodzi, bo zdrowotnie to ja juz jestem rewelacja w dobrej formie wiec niestety nie da sie tego sciemnic ze mnie cos boli itp poza tym pewnie bedzie chcial mi zrobic wyniki badan bo mialam anemie zaraz po porodzie, nie wiem ......chciala bym to zalatwic

jak chodzisz prywatnie i masz fajnego gina to wypisze co mu zalezy.sciemnisz ze potrzebujesz pomocy meza

dzieki wszystkim za wypowiedzi, pozdrawiam serdecznie

Gość morenka 25
wystarczy isc do rodzinnego i poprosic opieke nad toba moze ty byc 14 dni ciageim lub rozbite tak jak mu pasuje..tak miał mojm . i wszystko było ok

Gość ..................*****-
niech wezmie opieke nad tobą, od ginekologa bojestes po porodzie lub jesli macie inne dziecko niz to nowonarodzone to mozna wziac opieke nad dzieckiem, platne 80 % jak chorobowe, przysluguje 60 dni w roku dla obojga rodzicow, opieka nad dzieckiem do lat 2 nalezy sie nawet jak ma sie kto nim zając, powyzej 2 lat musi zlozyc wniosek o wyplate zasilku opiekunczego i wpisac ze nie ma sie kto dzieckiem w tym czasie opiekowac wszystko załatwi w kadrach w firmie