Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnulka1906

Rak piersi

Polecane posty

Proszę mi opowiedzieć czy jest możliwy rak piersi u 13-19latek>>?? Mam guzka w prawej piersi i bardzo się boje kiedyś byłam z tym u lekarza ale stwierdził ze tam nic nie czuje więc zostawiłam to i wyszłam szczęśliwa Teraz znów to wyczułam troszeczkę boli Karmię teraz piersią ale wiem ze to nie przez to jest ten guz Jest on duzy ma jakieś 2 cm chyba Mam go z 2 lub 3 lata Teraz idę do onkologa bardzo się Boję A piersi zaczęły mi się rozwijać jak maiłam 12 lat Proszę opowiedzieć

Gość na pewno musisz
to sprawdzić, ale myslę że jesli juz to raczej to bedzie jakaś torbiel. Nie byłas nigdy na USG piersi? Od tego należałoby zacząć.

Nie byłam Byłam tylko u ginekologa Nigdy nie myślałam ze osoby 16 letnie bo chyba wtedy to wyczułam mogą mieć coś takiego wtedy myślałam ze to gruczoł Jestem przerażona

Gość na pewno musisz
no tak rozumiem, ale chyba nie masz juz 16 lat...usg trzeba robic czy jest powod czy nie ma - raz do roku kontrolnie. Myślę, że to nie rak skoro masz to tak dlugo, najpewniej to jakas torbiel i tyle.

No nie mam ale sądziłam ze Usg to po 25 roku życia no chyba ze wcześniej się guza wykryje Tak przynajmniej karzą lekarze Boze jak ja załuję ze nie zrobiłam go wcześniej Mam pytanie czy słyszeliście ile jest takich przypadków ze dziewczyna w tak młodym wieku miała raka i jak to się skończyło??

Gość oooo fuuu ble
ja od zawsze mam takie jakby chrząstki, które wyczuwam jak macam piersiołki. USG robiłam w lutym br., to było moje pierwsze w życiu. Też przyszło mi na myśl że może ... ale na chłopski rozum brałam, że az tyle tego nie moze być ;) tak naprawdę każda z nas ma inną budowę i trzeba się nauczyć obserwować swoje piersi (ja się nie badam sama), choć to łatwo powiedzieć. Trzeba być dobrej myśli, to nie musi być od razu rak :) i 3mam kciuki za Ciebie :)

Gość do Czarnulki
Czarnulko - pamiętaj KAŻDA ale to KAŻDA niepokojąca nas "zmiana" w piersi - nakazuje wizytę u lekarza- gina. To nie MUSI byc od razu rak jest masę innych rodzajów "guzków" - ale każdy trzeba zbadać, obejrzeć, zrobić USG, czasami biopsję.Nie masz się czego bać !!!! Ale działaj póki czas:) Powodzenia.

Gość na pewno musisz
ja nie słyszłam o takim przypadku, o raku szyjki macicy w tak młodym wieku owszem, ale nie o raku piersi. Myślę, że nie masz się czym stresować, aczkolwiek rozumiem że łatwo się mówi, bo sama będąc u onkologa rak temu mało co na zawal nie zeszłam. istnieje faktycznie cos takiego jak "piersi gruczołowate" i wtedy różne rzeczy mozna czuc pod skórą, ale to nie ma żadnego zwiazku z rakiem.

Gość na pewno musisz
rok temu - nie rak ;)

Chciałabym bardzo juz wiedzieć co to jest:/ Tak się boję Mam jeszcze pytanie W okresie dojrzewania koło brodawki sutkowej pojawiły mi się male pęcherze Denerwowały mnie więc je wygniatałam Tak kilka lat Potem okazało się ze to guzki montgomerego Czy przez to mógł mi się zrobić rak?