Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała miss*

Moja 3,5 m-czna córcia nie chce jeść

Polecane posty

Gość mała miss*

O ile wcześniej wypijała 150 ml jednym tchem i fuczała za złości jak tylko zabrało się jej butelkę, tak od kilku dni ledwie wypija 70-100 ml i to czasami na siłę. Zachowuje się przy tym w ten sposób, że odwraca głowę na boki i wypluwa smoczek butelki. Jednocześnie przy tym marudzi, ale jak chcę jej dać mleko to wypluwa, a zadowala sie jedynie zwykłym smoczkiem. Tak jest od 4 dni i nie wiem co się dzieje... Zastanawiam się czy może nie złapała przeziębienia, ale nie wiem jak je rozpoznać. Bo mała temperaturę ma w granicach 36,6-37 (zależy od pory dnia, ale mierzę codziennie), nie ma kaszlu, a jedynie trochę furczy. Jednak problem z zapchanym nosem ma od urodzenia, codziennie wyciągałam jej duże białe gluty z nosa. A teraz jest tak, że słyszę furczenie, oczyszczam nos roztworem soli fizjologicznej, a glutów nie widzę i nie mogę nic wyciągnąć.. Sama już nie wiem czy furczy jej w gardle czy w nosie. Podkreślam jednak, że wcześniej też furczała przez te gluty i teraz jedynie nad ranem obserwuję większe furczenie. Zastanawiam się więc czy ten brak apetytu spowodowany jest zapchanym nosem, a może bólem gardła (może ją boli mimo braku kaszlu?). A może mleko przestało jej smakować (karmię bebilonem i wcześniej jadła chętnie). A może dziąsła ją swędzą (bo ostatnio ciągle rączki w buzi)..????. Nie mam pomysłu co jest powodem tego braku apetytu :( Nie wiem czy iść z nią do pediatry (tylko mam jakieś takie uprzedzenie, że Ci lekarze to i tak g.... powiedzą). Może któraś z Was miała podobny problem z dzidziulkiem w podobnym wieku? Może macie większe doświadczenie z rozpoznaniem zaczynającej się infekcji..? Będę wdzięczna za wszelkie porady...

Gość sprawdz dziąsełka
może to na zęby... mój mały 2 miesiące przed pierwszym ząbkiem miała dziąsła spuchnięte i go bolało przy jedzeniu...

Gość mała miss*
A w jakim wieku Twójemu synkowi wyszedł pierwszy ząb..? Chciałam jeszcze dodać, że od jakiegoś czasu moja córka też śpi niespokojnie. Podczas usypiania strasznie się wierci, kręci głową na wszystkie strony, ciągle wypluwa smoczek, a jednocześnie zaraz chce go z powrotem, ręce to wkłada do buzi, to drapie się po twarzy, pcha je do oczu.. Trochę to trwa zanim się ułoży do snu.. Czy to dziąsła mogą ją tak swędzić..?

Moj syn dostal pierwszego zeba jak mial 5 mies.Zachowywal sie niespokojnie,nie mogl spac w nicy czesto sie budzil.Kup jakis zel na zabkowanie i zobaczysz jak po nim dziecko sie zachowuje.

Gość kasia...........
tylko nie zmuszaj dziecka do jedzenia, to jest najgorsze, maluch się zrazi. Sam sobie krzywdy na pewno nie zrobi, jakzgłodnieje naprawde to zje.

Gość mała miss*
Dzięki za rady, ale dziś idę z małą do lekarza, bo karmienie stało się już męczarnią. Moja córcia w 1,5 tygodnia z obżarciucha, którego nie można było oderwać od butelki zamieniła się w "Tadka niejadka". Nie ma co gdybać - wolę żeby lekarz ją obejrzał...

Niech lekarz obejrzy uszy. Moze ma stan zapalny i przy ssaniu ucho boli. Stad tez moze byc niespokojny sen, krecenie glowa, pocieranie ucha i glowy raczkami.