Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meryla

do nglki baderki lub innej specjalistki

Polecane posty

Gość meryla

Hej dziewczyny mam takie pytanie czy ktoś mi wyliczy w które dni i jak często warto współżyć żeby zajść w ciążę mam 28 cykle proszę o rady osób, którym się udało i mają doswiadczenie

Gość przyszła mama123
www.edziecko.pl, tam jest bardzo fajny kalkulator, codziennie ci pokazuje jakie w danym dniu masz szanse na dziecko.Ja zaszłam w 1 cylku staran korzystajac z niego.Powodzenia

Gość przyszła mama123
aaaa jest w nagłówku "przed ciążą"

Meryla najlepiej mierzyc temperature i prowadzic obserwacje sluzu bo kalkulatory to maszyny a owulacja moze sie przesunac

Gość meryla
no ok a jaka częstotliwość? raz w cyklu czy jak

Witam! Jak napisała moja przedmowczyni najlepiej stosować NPR tylko w drugą stronę. Co do czestotliwości - trzeba kilka razy PRZED spodziewanym terminem owukacji. Pamiętaj że plemniki zyją w organizmie kobiety ok 3 dni - czasem nieco dłuzej. Natomiast jajo jest gotowe do zapłodnienia tylko przez 12 godzin od owulacji. Dobrze więc jesli gdy ona nastąpi juz na nie czekały :) Niektorzy specjaliści zalecają przed owulacją współzycie co 2 dni aby ilość ejakulatu nie była zbyt mała. Ważny szczegół - maż powinien w tym czasie unikać przegrzewania okolic intymnych. slipki lepiej zastąpić bokserkami; kapiel w gorącej wodzie lekko ciepłym prysznicem. Wysoka temperatura wpływa niekorzystnie na plemniki. Pozdrawiam i zyczę owocnych starań 🖐️ :)