Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałabym im pomóc

Jaką szkołę trzeba ukończyć, żeby pomagać krzywdzonym dzieciom??

Polecane posty

Gość chciałabym im pomóc

Zawsze bolało mnie kiedy ktoś krzywdził bezbronne dzieci. I zawsze buntowałam się przeciwko temu, ale niestety tylko wewnętrznie. Nigdy nie wiedziałam jak mogłabym pomóc takim dzieciom. Sama pochodzę z rodziny rozbitej, w której ciągle dochodzi do kłótni, wyzwisk, kiedyś też do przemocy... Za rok będę zdawać maturę. Mam już pomysł na studia, ale często myślę, że kierunek który planuje wybrać, może dostarczy mi pieniędzy, ale chyba nie radości. Bo ja chciałabym pomagać ludziom, a zwłaszcza dzieciom. Ale nie wiem, jaki kierunek w związku z tym powinnam wybrać! Może wy wiecie, po jakich studiach mogłabym wreszcie poczuć, że dobrze wybrałam. Bardzo proszę o jakieś rady. Dziękuję.

Gość siła prawdy
pedagogika wszelkiego rodzaju, psychologia, prawo, praca socjalna

Gość PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ
pedagogika-praca np w domu dziecka, psychologia- gadanie z nimi za grube pieniazki, prawo-obrona przezz zlymi rodzicami i pozostawianie w domu dziecka.praca socjalna-odebranie rodzicom i do domu dziecka. tak to wyglada

Gość siła prawdy
nie do końca tak to wygląda...

Gość chciałabym im pomóc
dzięki bardzo za odpowiedzi, będę czytać o tym i może się na coś zdecyduje :)

Gość chciałabym im pomóc
chciałabym najbardziej na przykład właśnie w domu dziecka pracować... żeby być blisko nich.

Gość oj bez przesady
nie no sorry ale poprzednik pojęcia nie ma o czym pisze! Pedagogika jak najbardziej - sporo specjalności więc masz szeroki zakres działań, psychologia - gadanie z dziećmi za grube pieniążki?!mowy nie ma żebyś się na tym dorobiła! Te grube pieniążki to jakaś megaściema w przypadku psychologów! Praca socjalna i odbieranie dzieci? Jeszcze większa bzdura! Praca socjalna to praca z rodziną m. in. po to żeby dziecko mogło pozostać w domu rodzinnym, a jeśli już jest w placówce to żeby do tego domu mogło powrócić (kasa też byle jaka). Najlepiej idź do jakiegoś domu dziecka na wolontariat zanim zdecydujesz się na takie studia. Zupełnie inaczej wygląda w praktyce pomaganie tym biednym dzieciom niż w wyobrażeniach.

Gość studia pedagogiczne