Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcysia2208

Czym spowodowane moze byc zatwardzenie u niemowlat ???prosze o pomoc

Polecane posty

Gość marcysia2208

witam jestem młoda mama, nie karmie juz piersia ,a mój 4 miesieczny synek robi kupki bardzo geste i co 2 dni, w dodatku zielone ??? czy to cos moze byc nie tak ???? czasem juz płacze nawet jezeli niemoze sie załatwic, co mam zrobić , byłam u pedjatry i mówiła ze to nic takiego!!!

Pediatra ma racje kupki takie to normy a co dwa dni to nie katastrofa jak chcesz masuj brzuszek malemu moze cos pomozesz rowerek jego nozkami tez moze pomoc ale nie ma co sie martwic

Gość marcysia2208
dziekuje serdecznie za porady , ale i w dodatku sa baardzo smierdzace, czy to normalne

tak, normalne. Moze po prosu maly dostaje za malo picia, podawaj mu czesciej wode do picia lub moze starte jabluszko czas zaczac???

Gość zielone kupki i do tego twarde
moga byc spowodowane nadmiarem zelaza w mleku . Np. mleko Nan wzbogacone jest w zelazo a w Bebiku jest tego zelaza mniej . Moja po Nanie robila zielone kupki ( byc moze nie potrzebowala tyle zelaza ) a jak zmieilam na Bebiko 1 kupki sa luzne i zołte . Zmien mleko .

mi lekarka powiedziala ze zatwardzenie u dziecka karmionego tylko modyfikowanym to nic innego jak nietolerancja tego mleka. Moze to być tez objaw alergii podaj malemu slaby rumianek bo dziala delikatnie przeczyszczająco no i chyba powinnas udac sie do pediatry zeby porozmawiac o zmianie mleka.