Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KarolaS.

CZY NA L4 JEST PODANA PRZYCZYNA ABSENCJI?TYPUGRYPA..

Polecane posty

Gość KarolaS.

Mam pytanie,poniewaz nie spedza mi to snu z powiek ... Mianowicie- czy lekarz wpisuje przyczyne , dlaczego nie jest sie w pracy? Bo ... ja mam chyba grype zoladkowa i mdli mnie, byly wymioty, biegunka, dreszcze i chce jutro isc(1 raz bede na takich zasadach). Bojesie, ze lekarz mi wpisze tAM 2 dni wolnego z powodu rozwolnienia..chyba bym sie pochlastala ze wstydu:/

Gość KarolaS.
a moja wscibska kolezanka wpisze pewnie ten numer w komputer i sie jej wyswietli w goglach:/ Moze zwyczajna grype poudaje.

Gość duzy grzybeczek
u nas tez pracuja dziewczyny w zespole i sa tak bezczelne, ze sobie do torebek patrza.

Gość hahahahah pewnie
ze jest!!! napisze ci ze z powodu sraczki nie przyszlas do roboty

Gość Vinga35
na oryginale jest kod choroby ICD 10 (to co idzie do ZUS-u)...na tej kopii dla pracodawcy nie ma...więc się nie obawiaj :)

Gość KarolaS.
eeeh dziekuje! kamien spadl mi z serca!

Gość druczki i kruczki
w okienku gdzie jest nr statystyczny choroby jest wpisany nr, ale ten nr jest tylko na druku, który "idzie" do ZUS, więc w pracy nie będą znać przyczyny dla pracodawcy ważniejsze są rubryki: ile dni się jest niezdolnym do pracy (bo w/g tego potrącają z pensji) i rubryka czy chory ma leżeć, czy może chodzić ;) (ale to raczej z ciekawości) na druku L4, który dają w recepcji w ramce po prawej na dole masz objaśnienia do rubryk :) pozdro

Gość KarolaS.
dziekuje! to moj 1 raz nieobecnosci, takze wolalam sie upewnic:)