Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opuchlizna

wiem ze jest plukanka na opuchlizne

Polecane posty

Gość opuchlizna

(chodzi konkretnie o twarz- ząb) . czy ktos zna nazwe moze

Gość dlaczego tak trudno
szałwia

Gość dentysty nie unikniesz
więc po co się męczysz?

Gość opuchlizna
to w moim przypadku jest fobia przed dentysta , no ale teraz wiem ze sie nie wywine cholera

Gość na tym sie znam
po 1 powinnas wziaść antybiotyk bo opuchlizna to nic innego jak stan zapalny a co za tym idzie antybiotyk nawet byle jaki pomoze napewno. Moze byc np duomox i to moze przepisac ci zwykly lekarz niekoniecznie dentysta. Z racji tego ze sobota to chyba dopiero w poniedzialek sie wybierzesz wiec mozesz jeszcze isc do apteki kupic plyn dentosept A albo dentosept do plukania, cena ok 10 zl polecam rozwniez duzo wit c szybciej sie goji. szalwia tez dobra ale dentosept zawiera jeszcze inne skladniki ktore dzialają znieczulająco i troche mniej boli. Jesli zbiera ci sie ropa to nie przebijaj tego niczym - mozesz doprowadzic do zakazenia!!!!! Plokaj i samo albo zejdzie albo pęknie jednak pamietaj by nie przebijac.

Gość opuchlizna
dzieki wielkie za pomoc, zaraz jade po ten plyn . dziekuje

Gość na tym sie znam
prosze bardzo. nie zapomnij o wit c - i jak masz jakis antybiotyk w domu to tez wez.

Gość dentysty nie unikniesz
a ja radzę poszukać dentysty, na pewno znajdziesz takiego, który ma przydomowy gabinet albo poszukaj pogotowia dentystycznego :) i się nie bój w dzisiejszych czasach nic nie boli, znieczulenia działają rewelacyjnie :) poza tym jak masz ropę, to na pewno nie będzie ci go teraz leczyć ani wyrywać, tylko ulży ci w bólu i da leki a jak zejdzie ropa, wtedy zajmie się leczeniem :)

Hej miałam taki sam problem strasznie bolał mnie ząb a do tego strasznie spuchłam:( oczywiście o dentyście nie było mowy bo tak jak połowa z was strasznie się boję po ostatnim wyrywaniu!!!!!!postanowiłam udać się do lekarza i ściemniłam że mój dentysta obecnie przebywa na 2tyg. urlopie:P lekarz przepisał mi clindamycin 600 niestety mi nie pomógł....:( postanowiłam ponownie pójść do lekarza i zmienił mi na augumentin ten najsilniejszy oraz kazał kupić dentosept to płukania!!!!!po dwóch dniach nastąpiła znaczna poprawa i ząbek już mnie nie boli a moja twarz wygląda już normalnie hehe:) niestety zdaje sobie sprawę że bez wizyty u dentysty się nie obejdzie,opuchlizna i ten potworny ból może wrócić!!!!!muszę się przełamać i zapisać i zapisać się na wizytę...hm....trzymajcie za mnie kciuki pozdrawiam :)

Gość varisss
Życie mi uratował parę dni temu zimny okład Flex Sanity na ból po wyrwaniu zęba. Tak mnie dentystka urządziłam, że przez kilka dni na przeciwbólowych jechałem plus do tego te okłady. Teraz już jest lepiej, ale wciąż mam naruszone w buzi te fragmenty gdzie ona działała..Okład robi się w ten sposób, że wsadza się go do zamrażarki i tyle. Długo trzyma kojący chłód.