Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakkaa

zapalenie ucha-co stosowac

Polecane posty

Gość jakkaa

caly tydzien pobolewalo mnie 1 ucho, dzis czyscilam patyczkiem i w ogole nie slysze na nie, moze mnie przewialo z samochodu, moze to jakies zapalaenie ucha srodkowego, ale nie wiem czym sie ratowac. czytalam, ze kamfora na wacie zatyka ucho, moze woda utleniona?? czy jeszcze cos innego

nagrzewać, okłady ciepłym szalikiem, dbac o oczyszczanie nosa, w ostateczności krople do ucha, smarować spirytusem kamforowym albo maścią za uchem (najpierw kremem zeby natłuścić0. Odrzucić patyczki do ucha.

Gość jakkaa
to czym uszy czyscic? :D a woda utleniona?

kamfora nie do ucha, tylko za uchem smarować, generalnie wygrzać, położyć się i choćby lamką ( żarówką ) nagrzać to ucho....wiesz o co chodzi mam nadzieję :)bo głupio brzmi....:)Krople otinum, ale niektórzy laryngolodzy nie polecają, ale jak boli to apteka po krople, a jak nie przejdzie-laryngolog

zapytaj jakiegokolwiek laryngologa czy poleca używać patyczki do uszu!!Żaden nie poleca, i w stanach zapalnych patyczki są niewskazane!!!A jak nie wierzysz...to nie musisz, leczyłam dziecko przez pół roku na powtarzające się zapalenia.... wiem co mówię :))

Gość jakkaa
dzieki, kupie te krople i bede sie ogrezwac :)

Gość jakkaa
to jak czyscicie uszy, z ciekawosci pytam... :)

ja używam, cała rodzina też, ale naprawdę ostrożnie, delikatnie i żadnej kamfory tam nie daję, tylko oczyszczam po kąpieli - w zasadzie osuszam z wody...:) Jak idziesz na dwór, nie zaszkodzi watka do ucha, tylko z umiarem, nie za głęboko...po prostu wylecz ten stan zapalny a potem jakiś czas uważaj na uszy, żeby nie dopuścić do powtórzenia problemu. Życzę zdrowia:)!!

Gość A-Cerumen bez recepty

Gość A-Cerumen bez recepty
Nie wolno uszów moczyć ani czyścić,idź do Apteki i tam Ci poradzą.

Gość oiuyt
krople OTINUM-sa przeciwzapalne ,przeciwbolowe.mi zawsza pomaga:)