Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fregrty

drogie kosmetyczki doradzcie!

Polecane posty

Gość fregrty

mam 17 lat, tłustą skóre troche tradziku i chcialabym ją jakoś poprawić u kosmetyczki. jakie zabiegi mi poradzilybyscie? czy sa jakies zabiegi oczyszczajace na plecy bo mam na plecach troche tradziku ;/

Gość wysokieobcasy26
dermatologa bym radziła najpierw odwiedzić;)

Myśle że możesz odwiedzić dermatologa jesli powie ci ze to trądzik a nie inne paskudztwo, smiało idz do kosmetyczki. Proponuje zabieg oczyszczania z Ultra dzwiękami , bądź kwasy ale to ze swoja kosmetyczką musisz ustalić. Jesli chodzi o plecy są zabiegi oczyszczające i pilegnujące plecy więc napewno coś dla siebie znajdziesz:)

Witaj! Mam na imie Ewelina i jestem kosmetologiem. Jeśli masz tłustą cerę badz mieszaną to normalne, że pojawiają się u Ciebie wypryski. Skóre taką należy odpowiednio pielęgnowac. Oczywiscie warto by było zcząc od wizyty u kosmetyczki, która w razie czego skieruje Cie do dermatologa ale nie zawsze to jest konieczne. Nie widze Twojej cery ale napewno fajnie by było zaczac od oczyszczania. Sa też zabiegi normalizujące, które wyregulują Ci poziom produkcji sebum. Są to zabiegi antybakteryjne i przeciwzapalne. Mozna je łączyc oczywiscie z kawsami ale nie zawsze jest to konieczne. Musisz też w domku stosowac odpowiednią pielęgnacje. Pozdrawiam.

Gość andziol
oczyszczanie napewno,ale ja rowniez polecam kuracje kwasami,po zagojeniu wypryskow-mikrodermabrazja(ale dopiero po zejsciu stanu ropnego itd by nie rozniesc)