Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość epona

pytanie o biust

Polecane posty

Gość epona

mam pytanie..... a nawet dwa!: 1. Do ktorego roku zycia rosna piersi? 2. Co mam zrobic gdy w wieku 17 lat, wzroscie 165 i wadze 54 kg miseczka 70 A jest na mnie za duza? Czy mam szanse ze to sie zmieni? od zawsze stalam z boku przez biust.... zaczelam sie bardzo garbic by to ukryc... wiem nie powinnam.... czesto plakalam, nigdy nie mialam chlopaka tylko przez moją fobie [ bardzo uzasadniona ]. dekolt? oj nie... nie dla mnie.... Prosze pomocy

Gość zsfgfgx
jakie masz wymiary pod biustem na wydechu mocno ściśnięte dość i w biuście delikatnie bo może masz złą miseczkę, może potrzebujesz zupełnie innego obwodu niż 70 :/

Gość epona
pod biustem - 71 obw piersi - 78 boze ja sie zabije......... [ to mam jeszcze szanse ze mi urosna? ]

Gość arlaa
wIDZIAŁĄM NA ALLEGRO.PL HERBATKĘ ZA 19,99 ZŁ ZIOŁĄOWĄ Z usa Z ATESTAMI I INNYMI, KTÓRA PODOBNIEŻ DZIAŁA BO W KOEMNATRZACH RZECZYWIŚCIE UŻYTKOWNICZKI MÓWIŁY O WYRAŹNEJ POPRAWIE. ZARAZ CI DAM LINK

Gość epona
czekam czekam! moge wszystko pic...

Gość arlaa
Och jak ja chaotycznie napisałam chciałam ci szybko odpowiedzieć. Podobnież działa. Ja mam podobną sytuację mam 15 lat i wymiary podobne , bardzo podobne jak ty. Sama nie wiem, czy zamówić, czy nie.... jak myślisz? Boję się choroba czy to aby nie zaszkodzi... nie ma działań ubocznych

Gość zsfgfgx
oczywiście, że masz szansę że Ci urosną :) i tak jak myslałam, nosisz zły rozmiar stanika przy obwodzie pod biustem równym 71 nie wolno nosić rozmiaru 70, ponieważ staniki się rozciągają i po prostu szybko zacznie Ci od podchodzić do góry, rozpłaszczać piersi itd ja mam dokładnie tyle samo co Ty pod biustem i nosze obwody 60 i 65, 65 tylko w przypadku staników naprawdę ściśliwych, bo te które bardzo się rozciągają po dwóch tygodniach już mi nachodzi obwód na piersi :/ jeśli chodzi o obwód w biuście to proponuję Ci spróbować dokłądnie w rozmiarach jeśli chodzi o 65 to jeśli chodzi o miseczkę A do może być dla Ciebie zbyt mała, więc może B zatem 65A lub 65B z czego bardziej bym stawiała na B, tylko żebyś uważała, bo niektóre firmy produkują staniki dużomiseczkowe (tzn wtedy trzeba brać mniejsze literki :P ) jeśli chodzi o obwód 60 to u Ciebie powinno to być w okolicach 60C lub 60D niestety ze stanikami jest tam, że niełatwo je dobrać, bo jak pisałam są staniki rozciagliwe, dużomiseczkowe, są też małomiseczkowe (wtedy nieraz trzeba brać z większą literką), staniki mają też różny rozstaw fiszbin ( szerokie, wąskie itd w zależności od rozstawu piersi) więc staniki trzeba mierzyć i mierzyć żeby dobrać właściwy... i trzeba jeszcze umieć odpowiednio je zakłądać i wygarniać całą pierś do miseczki

Gość epona
hm.... ja jestem starsza o 2 lata.... wiec ty jeszcze mozesz sie ludzic ze w moim wieku beda wieksze... ja zaraz przeczytam sklad i powiem ci czy kupuje... wiesz ja zawsze musze czytac sklad gdyz jestem chora na dosc niespotykana chorobę i nie moge jest glukozy/cukru, bialej maki, glutenu itd.... oj oj.... wiec musze uwazac! wiec czytam sklad! a nie wiesz do ktorego roku zycia rosna piersi?

Gość zsfgfgx
żadna herbatka nie powiększy wam biustu!! co najwyżej taka herbatka może zawierać skłądniki np zatrzymujące wodę, co powoduje że piersi są większe (mierzcie sobie piersi w zależności od dnia cyklu to zobaczycie że minimalnie się wielkość różni), ale potem i tak wszystko mija... te herbatki to pic na wodę... lepiej sobie nie szkodzić

Gość zsfgfgx
biust rośnie przez cały okres dojrzewania, więc zależy jak długo będziesz dojrzewać... u jednych jest to do 21 roku, u innych do 18

Gość epona
hmmm.... a powiedz mi kochana gdzie ty kupujesz/w kaich firmach staniki w rozmiarze 65/60B ? ja tyle szukalam takich.... same 70 nie ma mniejszych! kurcze.... no bo ja mam ogolnie jakby brac pod uwage plaszczyzne piersi [ w moim przypadku to idealne stwierdzenie ] to one sa duze ale sa plaaaaaskie. i masz racje.... stanik 70 jest oki do pierwszego zalozenia.... potem ciagle musze sie garbic zeby nie szedl mi za kazdym razem w gore!

Gość arlaa
wiesz że nie wiem, naw prawdę nie wiem .... I nie wiem czy kupić. Może kupię,Boije się czy oby nie byłą jakaś rakotwórcza czy coś.. żeby nie zaszkodziła zdrowiu...

Gość arlaa
polecam ten topik ja osobiście masuję codziennie po prostu prysznicem :) Ale i tak nieregularnie..także efektów nie może być jak masowałąm z raz na tydzień teraz masuję codziennie od tygodnia i po miesiącu powiem wam jakie sa efekty

Gość zsfgfgx
Bo u nas to są tacy mądrzy producenci którym się wydawało że jak wyprodukują staniki od 70 do kobiety będą to kupować i nie marudzić... na szczęście teraz powoli wszystko się zmienia... ja kupuję przez internet... mam dwa staniki firmy Freya, ale kupiłam je na ebayu, bo w Polskich sklepach ich koszt to ok 150zł,a tak to mnie z przesyłką wyniosło 70zł teraz kupiłam sobie na allegro stanik za 50zł firmy Discover Mademoiselle ja Ci na początek proponuję pooglądać allegro, ale najważniejsze to zapraszam na pewne forum wejdź na http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580 jest to forum o takich jak my, czyli z niewielkim biustem znajdź odpowiedni temat i podaj swoje wymiaru, dowiesz się jak dokładnie sie tam wymierzyć by nie wymieniać co chwilę stanika są też tam tematy o większości firm które produkują takie staniki tam także dziewczyny sprzedają używane staniki i od takich warto zacząć swoją przygodę, żeby nei przepłacać a dobrać sobie odpowiedni stanik

Gość epona
je dziewczyny wielkie dzieki.... powchodze na to wszystko! juz od razu! no bo tak to wlasnie jest ze stanikami..... nie wiem dlaczego ale mam bardzo duza odleglosc miedzy jednym a drugim sutkiem...moje piersi [ wersja makro ] sa prawie pod pachami! tak szeroko rozstawione! i wogole maja taki dziwny ksztalt... ale to przez sutki.... tylko jak jest zimno sa ladne a takto sa wiekie i jakby "napompowane".... wygladaja conajmniej odrazajaco. mysle ze to efekt zbyt malego biustu....

Gość zsfgfgx
to na forum tam dziewczyny napewno świetnie doradzą Ci rozmiar, tylko dokładnie poczytaj jak się mierzyć potem poczytasz o fiszbinach i o firmach (bo każda firma ma swoje fiszbiny) i będziesz próbować

Gość ipppppppp
masz 6 cm różnicy!!! to jest bardzo dużo!!!! masz źle dobrany stanik!!! powinnaś nosić co najwyżej rozmiar 65!!!

Gość epona
wlasnie mi juz powiedzialy dziewczyny.... tylko ze ja nigdy na oczy 65B nie widzialam! :/ boze.... chyba sie zabije! wszystkie staniki takie mam

Gość zsfgfgx
a napewno jak założysz już dobry stanik to różnica będzie większa, ja nosiłam wcześniej same push upy z masą gąbki, teraz noszę dokłądnie prześwitujące staniczki całkowicie mięciutkie z leciutkiej "siateczki" i mam nawet więcej w biuście teraz w staniku miękkim niż w tym z grubą gąbką...a push upy rozsmarowały mi tylko biust po klatce :/

Gość zsfgfgx
epona nie przejmuj się, mówi się że nawet 80% kobiet nosi złe staniki... ja sama próbuję nowych dopiero od 2 tygodni :P ale już widzę różnicę :D i piersi są cudne i takie sexy w nowych stanikach i polubiłam je co najważniejsze :)

Gość ipppppppp
a przez dobrze dobrany stanik możesz sobie poprawić wygląd biustu :D jeszcze dojrzewasz, więc masz tym większe szanse :)

Gość epona
jej jakie z was iskierki:):):):):):) nadzieji! :) :*:*:* wlasnie siedze na stronie gdzie dobiera sie odpowiedni rozmiar! zobaczymy co bedzie...

Gość epona
ej kurcze wszedzie sie trzeba logowac.... poszukam gdzies gdzie nie trzeba! :)

Gość zsfgfgx
zaloguj się koniecznie na tej stronie, którą ja Ci podałam wystarczy zwykłe konto na gazeta.pl moment i jesteś zalogowana

Gość epona
znalazlam taki przeicznik i wyszlo mi z moimi wymiarami...... [ teraz dobrze policzylam : pod biustem 72 a w biuscie 82 ] mam 65C.... chyba cos im sie pokickalo prawda?