Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potulinka22

Tajemnice jego rodziny...

Polecane posty

Gość potulinka22

Jesteśmy ze sobą od półtora roku, niezależni, mieszkamy z dala od swoich rodzin, stąd kontakt był mały. Jestem z nim w 2 miesiącu ciąży. Wiedziałam, że w dziećiństwie chorował na raka, ale teraz dowiedzialam się, że chorował także jego ojciec, matka i babcia. Przepraszam za głupie pytanie, ale czy rak może być dziedziczny? Zaczynam bać się o dziecko.

Gość potulinka22
i na lupiez tez chorowali i na łuszczyce. wogole jego rodzina jest biedna .

Gość rak sam w sobie nie
ale sklonnosc do raka tak. Jest dziedziczna. Zreszta jak do wielu innych chorob.

Gość asdasds
a ile jeszcze takich topików założysz?

Gość rak sam w sobie nie
to wyzej to co prawda podszyw jest... wiadomo ;) Ale akurat luszczyca jest dziedziczna :P To wiem z doswiadczenia :O

niestety tak. badania dowiodly , ze sklonnosci do uaktywnienia sie komorek nowotworowych , ktore ma kzden jeden sa dziedziczne. choc to ABSOLUTNIE NIE WARUNKUJE SPRAWY ani jej nie przesądza. warto robić od czasu do czasu badania markera . drogie ale WAŻNE. bedzie git.

Gość potulinka22
Więc jest duże prawdopodobieństwo, jeżeli i on i jego rodzice chorowali? Czy lekarze mogą jakoś to ustalić? Ciekawe jest też to, że u niego w rodzinie wszyscy tą chorobę przezwyciężyli, nawet 70-letnia babcia.