Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kania2302

tabletki antykoncepcyjne z importu równoległego

Polecane posty

Gość kania2302

Czy ktoś brał może tabletki antykoncepcyjne z importu równoległego? Ja biorę cilest i wlasnie kupiłam taki w białym pudełku z importu równoległego. Przyznam się, że chociaż pani w aptece zapewniła mnie że niczym się one nie różnią od Cilestu wyprodukowanego w Polsce (prócz ceny) to jednak mam pewne obawy...Co wy myslicie o imporcie równoległym?

Gość pigulasta
Sa dokladnie takie same. Biore i dzialaja.

Gość to samo
producent jest zawsze jeden, chodzi o miejsce pakowania w przypadku importu nie płacisz za przepakowanie tabletki np. do Polski przyjeżdżają luzem i są pakowane w polskie "listki" i kartoniki, drukowana jest ulotka - Cilest "produkowany w Polsce". Tak naprawdę to on jest tylko pakowany w Polsce. W przypadku importu tabl. są już zapakowane i nie trzeba za to płacić, dostajesz listek z napisami w obcym języku, skład jest taki sam

Kania, to jest import równoległy czy docelowy? Na czym polega równoległy? Jak to się kształtuje cenowo w stosunku do polskich tabletek? Bo muszę sobie coś sprowadzić i nie wiem, czy warto. Polskie recepty pełnopłatne, mam nadzieję, są akceptowane - czy tu też trzeba przechodzić jakieś klocki z ministerstwem?