Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PannaPalaczka

Rzucam palenie ! koniec z papierosami !

Polecane posty

Gość magnolia bladoróżowa
ja znów wzięłam jednego dyma ;) - czyli raz się zaciągnęłam fajką ( tą co mi od wczoraj została :P) Dla mnie to nie jest nieświadome branie i zapalanie, ja po prostu czuję cholerną potrzebę nikotyny, stąd dałam sobie te trzy dni, żeby organizmowi choć odrobinę znajomej używki dostarczyć. Mam nadzieję, że uda mi się od jutra całkowity ban :D na fajki

Gość PannaPalaczka
no ja wrocilam ze szkoly walsnie i odziwo NIE KUPILAM PACZKI !!!! ale ogladalam stoisko z fajkami z 5 minut hehehe :DD Ale.. kolezanka poczastowala mnie jednym i zapalilam.. ale to byl ten cieniutki mentolowy ze nawet nic nie poczulam, od jutra zero fajek .. mongolia nie damy sie !!!

Gość ta co rzucila
w moim przypadku mija juz 3 miesiac bez fajek, ani razu sie nie ugięłam:)

Gość ta co rzucila
i nie bylo ze od poniedzialku czy od wtorku, poprostu w polowie dnia powiedzialam koniec nie pale i tak trwam, wogole mnie nie ciagnie

Gość ta co rzucila
niestety przytylammm:(

Gość PannaPalaczka
no ja tak sobie popalalam po 1 dziennie.. ale od jutra nie chce juz ! ile pryztylas :( ja sie tego boje strasznie :(:(

Gość PannaPalaczka
nie ma nikogo w trakcie rzucania palenia.. albo po albo z zamiarem hehe ??

Gość pij sok z marchwi
aż odrzuca od papierosów, jakbyś chciała zapalić! Brr.....

Gość PannaPalaczka
serio sok z marchwi ? bardzo sie tyje po rzuceniu palenia nawet jakby sie prawie wogole nie jadlo ??

Gość serio sok z marchwi
spróbuj go pić i jednocześnie palić - fuj! Polecają też pokrojenie marchewki na takie małe, "papierosowe" kawałki i za każdym razem, gdy chcesz palić - sięgaj po taką marchewkę. Na drugie pytanie - też się zastanawiam, ale myślę że tyje się głownie bo się podjada, ale też od samego niepalenia też. U mnie papieros, zwłaszcza rano - powoduje natychmiastowe wypróżnienie się (tzn. do toalety zdążę dojść! :-) ), a gdy rano nie zapalę - to nawet 2 dni mnie trzyma..... Coś w tym musi być.

wczoraj skończyło się na tym jednym papierosie Dziś piję poranną kawę i nawet niespecjalnie mnie ciągnie żeby zapalić. A poranna kawa+papieros to był codzienny rytuał. Mam nadzieję,że dziś będzie zupełnie bez papierosa. Panna palaczka, u ciebie też?

dziewczyny,uwazajcie na wasze kolezanki,ktore wam"pomoga "rzucic.mnie jedna durna pipa poczestowala szlugiem jak rzucilam i wrocilam spowrotem do fajek. moja zemsta niedaleko tez ją poczęstuje

Gość Kolezankak
Jak dziewczyny? Chyba nie palicie już? :-p Lepiej nie martwcie się o tycie, zdrowiej jest być przy sobie i podjadać więcej niż palić to świństwo i być szczupłym :-)

Gość PannaPalaczka
Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzien 4 mojego niepalenia ( zapalilam 1 z przerazenia!!!) Nie wiem czy to normalne ale od 3 dni przytylam 5 KG !!! rozumiecie !! ja nie wiem chyba wroce do tego swinistwa.. latam do kibla ale wogole nie moge sie wyproznic heeh. Ej to chyba nie jest normalne zeby tyle przytyc w 3 dni !!!!!!!!!!!!!!!! Pomozcie !! A co do jedzenia to jem tak jak zawsze :(:(:(:(:(:( nie wiem co mam robic juz masakraaa ;(.. chyba nic nie bede jesc albo znow zaczne palic ! :(:(

Gość PannaPalaczka
pomozcie.. nie wiem co mam robic :(:(

Cześć, Moim zdaniem niekoniecznie przytyłaś od niepalenia (to raczej niemożliwe) tylko może np. jesteś przed okresem i w Twoim organizmie zbiera się woda, albo waga Ci się popsuła. Ja rzuciłam równo rok temu, nad łóżkiem powiesiłam sobie karteczkę \"od dzisiaj nie palę\" i zaczęłam o sobie myśleć jako o osobie, która nie pali. Pomogło, a paliłam 5 lat. Szczerze mówiąc to ja chyba nie przytyłam albo niewiele (jak co zimę) i zrzuciłam na wiosnę. Także głowa do góry! Z tym tyciem to moim zdaniem trochę rozdmuchane. Lepiej nawet przytyć te 5 kilo i potem zrzucić, ale już więcej nie truć się tym świństwem.

Gość PannaPalaczka
nie.. bo zawsze jak palilam to latalam do kibla.. wiadomo o co chodzi. a teraz woogole nie moge :(:(:( okresu teraz jeszcze tez nie powinnam dostac. a waga dziala normalnie ! od jutra bede sie glodzic i pic sama wode. Nie no nie wiem co mam robic bo w szoku strasznym bylam jak zobaczylam to 5 kg wiecej :(:(:(

Poczekaj jeszcze z tym głodzeniem, poobserwuj swój organizm, najlepiej nie wchodź na razie na wagę, nie ma przecież takiej możliwości, żebyś przytyła tak-o 5 kg, to na pewno nie tłuszcz a woda. Kobiecy organizm potrafi płatać figle. Próbowałaś pić rano czarną kawę? Jak wypiję taką do śniadania, od razu muszę iść do toalety. ;) Tylko nie łam swojego postanowienia, to najważniejsze!

przejdź na kefirki na śniadanie. Do tego dużo owoców i metabolizm wróci do normy :) Ja dziś nie zapaliłam nic :)

Gość PannaPalaczka
mongolia wielkie gratulacje dla ciebie.. kurde ale ci zazdroszcze, a ja glupia zapalilam!! Ponury_Kurczaku moze to ta woda.. ale skad? bo mi sie taki brzuch duzy zrobil i tak jakby mnie kuje pobolewa troszku.. a KAwy to ja nie pije wogole.. moze jutro na sniadanie wypic jak uwazasz ?

Dziewczyny, ja za Was trzymam kciuki, nie załamujcie się, jak zdarzy Wam się zapalić , to nie miejcie wyrzutów sumienia, tylko zapomnijcie o incydencie. Najlepiej jak najmniej myśleć o tym, że się rzuca, a jak najwięcej wyobrażać sobie siebie jako osobę niepalącą- która ma więcej pieniędzy na przyjemności, nie śmierdzą jej włosy i nie musi wychodzić specjalnie po fajki do sklepu w paskudną pogodę. Jako WOLNĄ osobę. Z piękną cerą.

Panno Palaczko, spróbuj, nie namawiam, jak bardzo nie lubisz, ale kawa poprawia metabolizm. Tylko za dużo nie pij, bo to niezdrowe. :) Jedną rano możesz sobie strzelić.;)

Gość PannaPalaczka
okej zrobie jak uwazasz .. a z tym brzuchem to jak ci sie wydaje? ze z czego ta woda? Ja sobie tu obliczylam wczoraj ze za miesiac nie kupowania papierosow moge miec juz dobry APARAT FOTOGRAFICZNY czaicie (W Niemczech) ? heheh to motywuje bardziej !

palaczka, ja sądzę, że te 5 kg i brzuch to efekt braku wypróżniania przez 4 dni. Może zapodasz sobie jakieś czopki glicerynowe, albo cos doustnego na wypróżnianie? Bo to już zdecydowanie za długo...

Gość PannaPalaczka
hmm.. brzuch mi tak wydelo hehe a piersi to czy ja wiem.. na bank nie jestem w ciazy! no a z czego ta woda i czy to jest jakies powazne ? Mongolia wlansie pije sobie herbatke jakas bo poprosilam ta pania moja domu zeby mi dala cos na wyproznienie.. nie nie 4 dni niepalenia ale wczoraj raz w kibleku bylam.. dzisiaj i wczensiej nie moglam ! a tu nie mam dostepu do zadnych czopkow bo ja w Niemckiego dobrze nie znam i nawet jakbym poszla do apteki ciezko by mi bylo objascnic .. ale nie no przerazilam sie heh

jak byłaś wczoraj to nie ma dramatu... Organizm też musi się przyzwyczaić. Kup sobie dużą paczkę jabłek i drugą pomarańczy i wcinaj ja zmianę. Zapijając kefirkiem :) Ja jak rzucałam poprzednim razem to miałam niesamowite skoki ciśnienia. Nagle mi podskakiwało do 200. No i przeszło. Tobie też przejdzie, nic się nie martw tylko już po fajki nie sięgaj

Gość PannaPalaczka
hehe jutro jade do szkoly znowu to sobie nakupie zdrowych rzeczy.. Nie zapale mongolia bedziemy sie podtrzymywac razem bo ja nie mam nikogo tutaj zeby mi pomagal rzucac :(

Gość to co zalega w jelitach
nawet po wypróżnieniu! może ważyć do 5 kg! A cóż dopiero, gdy to wszystko w brzuchu trzymasz! :-) Nie traktuj 1 papierosa jak klęski - nic się nie stało! Alleluja i do przodu! Cały czas trzymam kciuki! :-)