Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justysia141

Okres, tabletki a ich skutki?

Polecane posty

Gość justysia141

W sumie to mam problem:/ zaglądam tu od nie dawna więc moze nie jestem obeznana tak jak inni moj problem polega na tym ze chce sie dowiedziec czegos na tamat tego czemu nie mam okresu:/ ogolnie powiem tak ze bralam przez 7 miesiecy tableki Diane 35, nie biore juz od maja 2008 i jeszcze tego samego miesiaca kiedy przestałam brac tabletki wystapil drugi raz u mnie okres tzn. zaczol sie 29 maja jelsi dobzre pamietam a skonczyl 2 czerwca , w lipcu byl juz normalnie w sierpniu tez a do dzis nie bylo go wogole:/ w grudniu tego roku lub styczniu nastepnego znowu zaczynam brac Diane 35, pomozcie i mi powiedzcie czy wy tez mialyscie tak duze przerwy, w ciazy nie jestem bo jelsi mila bym byc to z kim? z wiatrem ?? mam skierowanie od mojego endokrynologa na badanie wziazane z watroba i mam sie zglosic do ginka i on ma rozpatrzyc to czy bede brac Diane czy nie. A wogole to lecze sie na hirsytyzm moze ktos slyszał prosze was o pomoc co do tego okresu mzoe ktoras z was mial podobne cos czytalam tutaj sporo tematow na ten temat ale wolalam sama wam opisac moj problem za pomoc lub rade z gory dziekuje.

Gość justysia141
ej doradzcie cos, prosze:(

CZeść , no nic specjalnego i nowego u Ciebie, jeżeli juz w chwili obecnej leczysz Hirsutyzm, to oznacza że lekarz go u Ciebie stwierdzil mam nadzieje ,że nie tylko na podstawie nadmiernego owlosienia ale rozwniez badan hormonalnych. Jakiekolwiek tabletki powinnas miec zapisane dopiero po kilku badaniach , morfologii, koagulologii itp. JAk pojdziesz do lekarza ginekologa to popros aby zrobił CI USG przez pochwe i obejrzał jajniki , wielkośc pęcherzyków . CO miesiac w jajniku jeden pecherzyk powinien rosnac i pekac uwalniajac komorke jajową , natomiast jesli masz zaburzenia miesiaczkowania to moze to byc efektem zaburzen hormonalnych (jak wspomnialas hirsutyzm) , PCO(zespół policystycznych jajników). Gruntowne badania , opieka lekarza endokrynologa. JEśli od poczatku miałaś problemy z miesiączkowaniem , lub brak miesiaczki, itp. warto byloby zapytac lekarza czy czasem nie masz gruczolaka przysadki ,tip. temat rzeka, jak chcesz cos wiedziec napisz konkretne pytanie :) pozdrawiam

Gość justysia141
a co to jest ten gruczolak przysadki? wiesz ja juz milam robione badanie USG tylko ze nie przez pochwe tylko takie normalne no i nie wykazało niz co powinno zaniepokoic wszystkie narzady mam dobrej wielkosci i nic nie wykazało złego ale z drugiej strony te badania byly robione 2007 roku w maju gdy bylam w szpitalu...:/ narazie msuze isc na watrobe i dopiero potem do ginka:/ ale bardzo ciekawi mnie to czemu nie mam miesiaczki:/