Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tynekT

czy seks moze powiekszyc nadzerke?

Polecane posty

Gość tynekT

lekarz mi powiedział, że mam małą nadżerkę i zastanawiam sie czy seks moze ja powiekszyc? jak tego uniknac, zel wystarczy? bo czasami mimo wszystko mnie boli i robi sie sucho..

Gość tynekT
no ginekolog mi powiedzial tylko tyyle ze mam nadzerke i zadnych zalecen nie dostalam dlatego kieruje pytanie do osob doswiadczonych !

to zadaj to pytanie w temacie o ginekologii albo zdrowie. I idź jeszcze raz do ginekologa i zapytaj wprost czy masz zachować wstrzemięźliwość od seksu do czasu wyleczenia nadżerki.

Gość tynekT
na zdrowie to mi nikt nie odp..

Gość drumdrumdrum
na pewno nie przyspieszy gojenia.

Gość tynekT
nadżerka chyba w ogole sie jako tako nie goi :o zastanawiam sie czy to czy te pieczenie ma jakis zwiazek z nazderka po prostu

Gość drumdrumdrum
na pewno każde otarcie podrażnia. może to miejsce również krwawic. dlaczego po prostu nie zaleczysz tej nadżerki. nieleczona może się przerodzic w jakieś okropieństwo.

Gość tynekT
bo ginekolog mi nic nie powiedzial ani nie zasugerował leczenial a potem wrocilam do domu i przeczytalam rozne rzeczy i sie martwie.. .ale jeszcze slyszalam o syndromie miesiaca miodowego dlatego pytam czy takie dolegliwosci moga byc zwiazne z nadżerką czy po prostu od seksu tak czasmi moze piec i sie troche przetrzec? bo kiedys tez tak mialam zanim sie dowiedzialam ze ta nadzerka jest :( albo to byl powod:( juz sama nie wiem..

Gość gość
A nie powinien Ci dać jakiegoś skierowania na usuniecie nadżerki?Z tego co sie orientuje to owszem, częste stosunki mogą szkodzić nadżerce. Przede wszystkim 1000% higieny musi być.Może tu Ci rozjaśni:http://www.google.pl/search?hl=pl&q=nad%C5%BCerka+a+sex&btnG=Szukaj&lr=

Gość gość
Jak jest nadżerka to może boleć przy sexie, to wiem na bank.Poradz sie innego ginekologa.

Gość gogooo
Ja też mam małą nadżerkę i lekarz kazał mi współżyć. A otarcia miałam dlatego, że dość wąska jestem, a mój facet jest dość hojnie obdarzony przez naturę. Używam żelu nawilżajacego do pochwy i jest ok. Małą nadżerke się kontroluje, a nie leczy. Poza tym mój specjalista powiedział, że można ją wyciąć (nie wymrozić czy wypalić) dopiero po zbadaniu wycinka. Mnóstwo kobiet ma nadżerkę i nic się nie dzieje. Poprostu częściej chodź do ginekologa i kontroluj ją.

Gość tynekT
co rozumiesz przez "lekarz kazał mi współżyć" ? :o

Gość gogooo
Normalnie, tak powiedział. Współżyć, znaczy uprawiać sex. Nie widzi, żadnych przeszkód. Kurde myślałam że na forum życia erotycznego jestem!!!

Gość tynekT
no jestes bo to w sumie dotyczy seksu :O

Gość gogooo
Wiem wiem, tylko po co to pytanie o współżyciu! Może zmień lekarza i zapytaj wprost o co chodzi? Z d...ą nie ma żartów!

Gość tynekT
ale mi nie chodziło co to znaczy współżyc tylko co rozumiesz przez to że lekarz ci kazał to robić? bo pierwsze słysze żeby lekarz NAKAZAŁ uprawiac seks myslalam ze takie zalecenie dostalas ze wzgledu na nadżerke bo tak to zabrzmiało

Gość osaosa
Zrób z tyn porządek Tynek. Najlepiej wyleczyć ją teraz abyś w przyszłości nie miała problemów. Taka nieleczona nadżerka w skrajnych przypadkach może przerodzić się po latach w nowotwór.

Gość dddldlld
Seks niewątpliwie nie poprawia stanu nadżerki.

Gość gogooo
Oj, a ile ty masz lat? Ja to słyszałam od lekarza kilkakrotnie. Poza tym takie zalecenie od ginekologa to nic strasznego. Moje koleżanki z małymi nadżerkami tylko się kontrolują, czy nic się nie zmienia. Ja też. Mam ją od kilku lat a współżyje regularnie i wszystko jest ok. moja siostra wypaliła nadzerkę po pierwszym porodzie, a potem odnowiła jej się przy drugim dziecku - i teraz lekarz tylko ja kontroluje. Jeśli te objawy które masz bardzo Cię niepokoją to koniecznie to skonsultuj. Nikt tu pewnie nie jest lekarzem, żeby ci pomóc tak konkretnie. A tak na marginesie - co prawda mnie to nie dotyczy, ale mam trochę starsze znajome, które przedwcześnie zaczęły przekwitać i pierwsze co robi lekarz to zaleca więcej seksu w takiej sytuacji.