Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia7373

Czy będzie rude dziecko.?

Polecane posty

Gość Natalia7373

Hej. Piszę tutaj, bo chcę wiedzieć czy moje przyszłe dzieci mogą być rude... Mój chłopak jest bardzo jasnym blondynem ( jego tata jest ciemny blond, a mama ciemna blondynka), a jestem szatynką (tata ma czarne włosy, a mama brązowe). [ Nikt w jego rodzinie, ani w mojej nie ma rudych włosów] Więc mogę mieć rude dzieci czy nie.? Rozmawiałam z moim chłopakiem o tym i powiedział, że powinny wyjść blond ;) Prosze pomóżcie mi... z góry dziękuję i czekam na waszą odpowiedź ;)

Gość ciezarna
ja jestem blondi mąż szatyn moi rodzice blondi teściowa tez ,teść czarny a moje dziecko RUDE i jest piekna

Gość SzalooonaKlaraaa
W zasadzie nie powinny, ale znam przypadek dwójki ciemnowłosych rodziców i rudego dziecka. I odpada opcja zdrady z sąsiadem :)

Gość Natalia7373
to podobna sytuacja do mojej... dobrze, że się cieszysz, że masz rude i Ci się podoba... tylko ja nie chce mieć ;)

Gość Natalia7373
to podobna sytuacja do mojej... dobrze, że się cieszysz, że masz rude i Ci się podoba... tylko ja nie chce mieć ;)

Gość i srubokret nie pomoze
teoretycznie to jest mozliwe. rudy jest recesywny. szanse jednak nie sa wieksze niz 25% (o ile obydwoje jestescie nosicielami genu, ale tego juz sie nie dowiesz)

Z biologicznego punktu widzenia, niema takiej opcji żeby twoje dzieci były rude...

U mnie ojciec brunet, mama ruda, ja szatynka, brat blondyn :p jak widać można wszystko ;)

rude dziecko jest zazwyczaj wtedy gdy kobieta jest blontynka a mezczyzna brunetem gdy jest odwrotnie to zadko. tak na marginesie moja mama jest bladynka a tata brunetem i zadne z nas nie jest rude:D

Gość ciezarna
muszę sie cieszyć na początku jakoś tego nie mogłam strawić od stuleci u mnie rudej niema w rodzinie i płakałam ze to akurat mi sie trafiło.Ale przyzwyczaiłam sie i nawet sie cieszyć nauczyłam

Gość SzalooonaKlaraaa
A co, że rude to gorsze? Upośledzone? "Płakałam a potem nauczyłam się cieszyć?". To tu sie trzeba uczyć cieszyć na widok dziecka? Idź się lecz kobieto...

R oznacza gen rudych włosów, N - nierudych. Ruda osoba ma zawsze RR. W nawiasie masz prawdopodobieństwo wystąpienia: rodzice RN+RN = dzieci RR (25%), RN (50%), NN (25%) rodzice RN+NN= dzieci RN (50%), NN(50%) rodzice NN+NN= dzieci NN (100%) rude dziecko mogłaby mieć tylko pierwsza kombinacja rodziców.

Gość SzalooonaKlaraaa
Tu sie trzeba uczyć cieszyć z rudego dziecka :/ Masakra.

niewiele mogę powiedzieć o dzieciach, ale mój chłopak był rudy (teraz jest kasztanowy) i go uwielbiammmm... :) nie mogłam się powstrzymać :D

Powiem tak: mój tata ma czarne włosy, mama brązowe i jakoś tak im wyszło, że moje dwie starsze siostry są rude, a ja jestem brunetką... Więc reguły na posiadanie rudych dzieci nie ma :D

Gość rude nie rude
Na 100% będzie piegowate.

Gość Pepek
Nawet jeśli będzie rude - to na pewno piękne! Niesamowite, że można się zastanawiać nad takim tematem. Ważne by było zdrowiutkie, czego Ci bardzo życzę!

Gość rude jest piękne
przez wiele lat się farbowałam na rudo i zazdrościłam mojej koleżance jej kasztanowych naturalnych włosów! Nie rozumiem w czym macie problem!!!

Jeżeli w twojej rodzinie lub jego rodzinie , w jakimkolwiek pokoleniu był ktos z rudymi włosmai - to jest taka mozliwośc, ze gdzies w genach może być to dziedziczone - jezeli natomiast nikt nie był rudy - to wasze dzieci nie musza miec rudego pigmentu, mogą sie podac na ciebie, ojca lub będą takie meszańce - szatynki :P

Gość bettyliaada
prykłąd mojego meza: mama -ciemny blond tata- szatyn brat 1- blondyn brat2- czarny brat3(mój maz)- szatyn brat 4- rudy podobni do siebie wszycy a kolor wlosów kazdy ma inny, w rodzinie rudych wiecej nie ma, w szkole genetyke uwielbialam, i logiczie rzecz biora nie powinien nikt z nich rudy byc, a jeden z braci jest rudy, ale nie mniej przystojny od pozostalych :)

Gość Natalka7373
dziękuję Wam wszystkim za odpowiedź ;) w sumie macie rację - ważne by było zdrowe ;) i to pewnie też zależy od siły mężczyzny jak się postara ;dd