Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunia 86

do dziewczyn z kolczykiem w nosie

Polecane posty

Gość agunia 86

jakies 2 miesiace przebilam sobie kolczyka w nosie jako tako zagoilo mi sie ale w dalszym ciagu mam w kolo czerwone. co moge z tym zrobic zminic kolczyka czy czyms przemywac

jaki to kolczyk? z czego? zastanów się czy nie masz uczulenia na ten materiał... i czy nos był przekłuwany z zachhowaniem zasad sterylności! jeśli kiepsko sie goi idz do lekarza bo jesli zabieg był przeprowadzony w brudnych warunkach to możesz sobie tam hodować np. gronkowca :O

Gość agunia 86
kolczyk jest srebrny a uczulenie mam ale na nikiel a zabiegł bl wykonany u kosmetyczki i w dobrch warunkach. nie ropi sie nic tylko jest czerwone czy to znaczy ze sie juz nie zagoi ile sie to moze takie cos goic i czy przemywanie cos pomoze

możesz sobie rano i wieczorem delikatnie przemywać np. woda utlenioną ale nie zbyt często bo im więcej bedziesz przy tym kolczyku grzebać tym dłużej będzie się goić... od czasu do czasu staraj się go delikatnie \"obkręcić\" tak żeby nie przyklejał Ci sie do przyschniętej limfy, która może jeszcze sie lekko saczyc w miejscu przekłucia, a tak poza tym staraj sie nie grzebać możesz też zmienic kolczyk na taki ze stali chirurgicznej bo z jakościa srebra bywa róznie :O