Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kichawa

bardzo grube wlosy na glowie, dlaczego?

Polecane posty

Hej dziewczyny, mam ogromny problem. Zawsze mialam geste i dosc grube wlosy lecz ostatnio zauwazylam wlos, ktory jest kilkakrotnie grubszy od pozostalych, w zasadzie to przypomina wlos lonowy:O. Nie wiem skad to sie bierze a jest ich coraz wiecej:(. Czy ktos mial cos takiego? co mozna z tym zrobic? co jest tego przyczyna? blagam pomozcie mi, bo boje sie, ze wszystkie takie beda:( zwlaszcza, ze ostatnio wypada mi sporo wlosow:(.

Gość misio5
idz z tym do dermatologa

Gość oniecozaburak
kichawa haha też ostatnio coraż częściej zauważam coś takiego. przykład-umyję włosy, wyschną mi. są z natury proste, ale czasem `stanie` mi jakiś taki właśnie jak łonowiec. gruby, szorstki i skręcony xD ja sie tym nie przejmuje, zwyczajnie go wyrywam. może z 10 razy mi sie zdarzyło

no wlasnie z nimi nic sie nie da zrobic:/ i jak wyprostuje reszte to te odstaja strasznie:O. Tez bym sie tym nie przejmowala ale jest ich coraz wiecej, dzisiaj wyrwalam chyba z 10:(

Gość ahaaaa
Jak ja bardzo bym chciała proste włosy.. jak JA umyje.. to mi wszystkie stoją ;/ Ale przyznam, że też znajduje sporo takich grubych, czarnych włosów... a też mam strasznie grube i gęste włosy.. Co ja mogę zrobić, żeby było ich mniej? Żeby były prościuteńkie bez prostowania?? HEEEELP

Gość dayana.pl
ale masz problem boze ja mialam piekne grube wlosy a teraz mam cienkie i zniszczone ile ja bym dala zeby byly takie jak twoje

Gość sylwiaaaa
hej ja tez tak mam,znajduje taki grube wlosy,tez mi teraz dosc duzo wypada,nie wiem wlasnie czym to spowodowane,moze ktos wie?

dayana chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem:O. Ja mowie o kilku wlosach ktore wygladaja jak druty albo wlosy lonowe, z ktorymi nic sie nie da zrobic i sa nieprzyjemne w dotyku.

Gość o ludzie ja ma cienkie wlosy i
marze o tym zeby chociaz troche grubszych mi uroslo

Gość pro biotyki
znam to. mi wlasnie kilka takich wyroslo, kiedy je wyrywalam, bo np- byly poskrecane,a potem wyrosly wlasnie takie grubsze i ciemniensze niz pozostale. nie wiem, dlaczego, ale nic sie nie da z tym zrobic, tylko znow wyrwac

Gość gość
Minęło 10 lat od założenia wątku, ale może komuś pomogę. To są włosy dystroficzne i jeśli przy tym wypada mnóstwo włosów trzeba koniecznie iść do trychologa. Sprawdzi włosy i za pewne choć nie jest lekarzem tylko specjalistą od włosów i problemów z nimi to zaleci nam badania różnego rodzaju. Np. Badania tarczycy, badania jajników, innych hormonów i zupełnie inne badania. Powodzenia

Gość gośćwisnia901
zeby miec proste wlosy to mysle, ze prostownica jest slabym pomyslem, zwlaszcza jesli chcemy uzywac jej codziennie... to jednak niszczy wlos, wysusza go. najlepszym rozwiazaniem jest keratynowe prostowanie. taki zabieg potrafi dac efekty na dobre 4 miesiace. przynajmniej u mnie tak dlugo utrzymują sie gladkie miekkie wlosy po keratyie z inoar morroccankeratin.

Pojedyncze włosy, sztywne, chropowate, powykręcane, różniące się od pozostałych na głowie mogą świadczyć o tym, że są to włosy dystroficzne. Łatwo je usunąć, wyrwać, ale najlepiej udać się do trychologa, który zdiagnozuje źródło problemu. Pozdrawiam!