Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssdfds

prezerwatywa+dni niepłodne

Polecane posty

Gość ssdfds

tak wiem, że najskuteczniejszą metodą anty jest wstrzemięźliwość.. ale chciałabym zapytać czy prezerwatywa+dni niepłodne to skuteczna metoda? porównywalna do tabletek anty?

Gość ssdfds
a nawet jak pęknie? myślałam, że te dni niepłodne niwelują ryzyko nawet podczas, gdy pęknie ;)

PRezerwatywa ma wskażnik Pearla okolo 25 , czyli 25 ciaz na 100 osob w ciagu roku, dni nieplodne bardzo trudno ocenic, bo wcale ni jest regulą ze bedziesz miala owulację w danym momencie.

Gość ssdfds
cykle mam bardzo regularne, co do dnia wręcz. czyli zakładając, że mam na 100% dzień niepłodny, to i tak jest ryzyko, że zajdę w ciążę?

Gość w dni nieplodne malo
prawdopodobne zajscie o ile oczywiscie sa to napewno dni nieplodne

Gość w dni nieplodne malo
a jak masz cykl regularny to masz ulatwiona sprawe

Gość ssdfds
przeważnie korzystam z jakiegoś kalkulatora dni płodnych ;) ale to tylko orientacyjnie.. bo najczęściej czuję, że mi się zbliża, lub, że już mam owulację. widzę po śluzie i odczuwam lekki ból brzucha.

Wiesz, z tymi dniami niepłodnymi i płodnymi to czasem można się przejechać. Ale nie martw się, prezerwatywa durex dobrze założona nie pęknie. A jak pęknie, to zależy, jaki to naprawdę dzień.... jak naprawdę niepłodny, to spoko. Pamiętaj tylko, że plemniki ze dwie doby potrafią sobie poczekać.

Gość ssdfds
Lattina > planuję właśnie durexów używać, ale już się naczytałam, że one też czasem pękają, więc chciałam dodać do tego dni niepłodne, żeby sie nie stresować ;) więc jak trzeba to mogę sobie odpuścić seks przez tydzień, kiedy mam owulację.

owulacja najczesciej wystepuje 14 dni przed miesiaczką , wie cjesli amsz cykle bardzo regularne to mozesz sie tym sugerowac. PAmietaj tez ze plemniki zyja 72 godziny w drogach rodnych kobiety. ORaz na wszelki wypadek mozesz sie zaopatrzyc u swojego ginekologa w TAbletke"po stosunku" ,gdyby wam sie kiedys zdarzyl sex bez zabezpieczenia.