Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dromkaaaaa

Czy ktos mierzyl temp, mial niska i byl w ciazy?

Polecane posty

Gość dromkaaaaa

Ja mierze temperature - codziennie rano. Niestye wtym miesiacu moja tempertaura jest barzdo dziwna, nie ma wyraznego skoku, jak skacze to trzy dni pozniej spada. Obecnie jestem w 34 dc i moja temp wynosi 36,6 (najmniej bylo 36,4 a najwiecej 36,8). Test wyszedl negatywnie. Okresy mam nieregularne (od 31 do 41 dni) wiec nie wiem kiedy nadejdzie. Czy ktos mial niska temp i byl w ciazy? a DRUGA SPRAWA Strasznie boli mnie zab i chce wiazc APAP, ale boje sie ze jak bede w ciazy to to zaszkodzi malenstwu. Co Wy na to?

Gość ojeeeeeeeeej
skoro test wyszedł negatywnie to nie jesteś w ciąży :O

W ciąży raczej nie jestes, niestety, takie zachowanie się temperatury świadczy raczej o braku owulacji, kup testy owulacyjne to sprawdzisz a jak nie będzie pozytywnego wyniku to idź do gina. Apap możesz wziąć, bo na poczatku zarodek (jeśli jestes w ciaży)i tak korzysta ze swoich zapasów wiec mu nie zaszkodzisz.

Gość dromkaaaaa
no wlasnie, tez mis ie wydajeze to brak owulacji, chociaz ludze sie,ze moze jakis blad pomiaru: w tarkcie zmienialam termometr (bo jeden pobilam) mierze temp z rana (ale czasem jest ponadgodzine roznicy w pomiarach)

Powinnaś mierzyć przed wstaniem z łóżka o tej samej godzinie mniej wiecej, no itermometrem rteciowym najlepiej i w miejscu gdzie są błony śluzowe. Najlepiej kup od następnego cyklu testy owulacyjne.

Gość dromkaaaaa
Mam zamiar, chocia zmoja gin stanowczo mi to odradzala :)Nie wiem dlaczego.

ja mialam teperature podwyzszona czyli tak cos 37,i juz wtedy wiedzialam ze raczej jestm w ciazy,lecz czekalam na okre i jak sie nie pojawil to po 2 dniach zrobilam test,wczesniej robilam i wyszedl negatywny wiec radze poczekac do okresu

dromkaaa pewnie dlatego zeby się nie stresować, bo jak się zaczyna robić testy to seks zaczyna być na zawolanie jak test jest pozytywny. Oczywiście sama podejmij decyzje i powiedz gince o tej temperaturze, moze każe Ci zrobić jakieś badanie hormonów

Gość dromkaaaaa
dziewczynyd zieki za odp ja mowilam gin o swojej temperaturze, bo jakis tydzien temu u nie bylam. stwierdzila,ze albo zmiana termometru mogal miec wplyw na takie wyniki albo po prostu cykl jest bezowulacyjny. Chcialam zrobic jakies badania, ale moja gin (a to naprawde jeden z lepszych specjalistow u mnie w miescie) powiedziala,ze nie mam poki co obawiac sie niczego, bo : - w ciazy bylam(poronialm ze wzgledu na cytomegalie) - anatomicznie jest wszystko ok to jest moj drugi cykl staran, wiec nie ma co przezywac - do tego tak sie sklada,ze z mezem widujemy sie tylko w weekedny, ale ja oczywiscie mam czarne mysli i szalg mnie trafia,ze nikt mi skieowania na badania hormonow nie dal. Ale chyba sie wybiore do niej jeszcze raz i upre sie na et hormony