Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zanetka_xd

owulacja

Polecane posty

Gość zanetka_xd

jakie sa sposoby sprawdzania czy jest akurat owulacja ?

ja akurat owuluje. Tzn tak mysle. Boli mnie podbrzusze i cieknie ze mnie sluz "bialko jaja". Ale to u mnie. Obczailam to na podstawie rocznych obserwacji. Ale kazda ma swoj sposob przechodzenia owulacji, dlatego odsylam po testy owulayjne do apteki lub polecam zainteresowanie sie NPR (ale przy npr obserwujesz dni plodne, a nie owulacje)

ja mierze temperature juz z jakies 16 cykli i wiem dokladnie kiedy mam owulacje bo po pierwsze podwyzsza mi sie temperatura po 2gie sluz robi sie ciagnacy po 3cie pobolewaja mnie piersi po 4te kłuja mnie jajniki :)

Gość monika21xx
ja tez tak mam i zastanawiam sie czy ten sluz wyklucza ciąze

w tym cyklu akurat tak nie mam ;p znaczy sie jajniki kłuja mnie od owulacji do teraz a to moj 21dc :) owulke mialam 12 dc:) piersi bola jak cholera, porobiły mi sie naczynka na piersiach :) co do sluzu to powiem wam ze od jakis 5 dni go poprostu nie ma, znaczy sie zawsze na bieliznie bylo widac, i na papierze a teraz null :) moze to dobry znak :)

Gość monika21xx
wiec chyba musze przestac sie nakrecac

to skoro masz taki sluz, to nie wspolzyj narazie. A tak w ogole to zabezpiecz sie prezerwatywa, bo npr chyba nie uzywasz, a nie mozna jej stosowac od srodka cyklu i niedokladie

Gość monika21xx
ja sie boje ze moge byc w ciazy ale to chyba jednak nie ja sie juz motam z tym od czerwca

Gość monika21xx
no wiem ze panikuje ale okres mam krótszy i mniej obfity i sie nakreciałam a i usg robiłam dopochwowo 8 tygodni po felernym stosunku wiec chyba schyzy mnie biora

Gość monika21xx
no brzuszek mam ale od zawsze bo zaokraglona jestem

Gość monika21xx
masz racje juz dosc testów i tak było ich az wstyd mówic

Tak naprawdę, to jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża.... :-) też uważam, że lepiej się wyluzować, oczywiście śluz obserować, ale to naprawdę o wszystkim nie przesądza.