Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto ma i mi powie

Sztuczne zęby

Polecane posty

Gość kto ma i mi powie

W wieku 20 lat dorobiłam sie dwóch pustych dziur po szóstkach,musiałam je usunąć.Niezbyt komfortowo sie z tym czuję i chciałabym sprawić sobie sztuczne,ale moja mama twierdzi,że to paskudne uczucie i że niezbyt dobrze spełniają swoja rolę,cokolwiek to znaczy.Problemem jest też kasa.Nie stać mnie na implanty po 100 zł każdy.Jest jakaś tańsza alternatywa??

Gość errte
te implanty to chyba tysiąc zł a nie 100zł?

Gość kto ma i mi powie
No tak,zgubiłam jedno zero

Gość errte
są jakieś protezy i chyba taniej wychodzą, ale szczerze lepiej uzbieraj na te implanty..

Gość kto ma i mi powie
a czy wystrugane z drewna i pomalowane na bialo sie sprawdza?

implanty sa duzo drozsze, pewnie chodzi Ci o wklady koronowo-korzeniowe, tam gdzie pracuje wklad kosztuje 250, a korona 500. Nie wiem co Twoja mama ma na mysli, ze \"nie komfortowo sie to odczuwa\", bo tego sie nie odczuwa, po prostu masz zęby sprawujace swoja dotychczasowa funkcje. Mysle, ze dyskomfortem moze byc zbyt duza przestrzen miedzy zebami, a nie wstawione zeby.

Gość kto ma i mi powie
A ne ma czegoś takego,że sztuczny zab jest przymocowany do sąsiednich?Chyba właśne o czymś takm mówła mi mama,bo można to wyjmować.Moja kuzynka mała cos takiego i nie wiem dlaczego strasznie jej z tym źle było, w końcu to wyjęła,bo wolała dziurę niz to.Ale to było parę lat temu,więc może jakieś starodawne i już takiego sposobu sę nie używa

Gość może masz na myśli
mostek? To jest sztuczny ząb umieszczony na dwóch koronkach, które sa na zębach obok "dziury". Dobrze zrobiony trzyma się lata, choć też pewnie drogawy - na pewno ponad 1000 zł. Implant - jak każde obce ciało - może się też nie przyjąć!

Gość może masz na myśli
jeszcze jedno - mostka się nie wyjmuje, on jest na stałe - jak normalne zęby. Są takie mini-protezki, wyjmowane, ale w tym wieku to jeszcze sobie daruj.

Gość kto ma i mi powie
No to nie wiem co mam zrobić,nie stać mnie żeby płacić tyle kasy,ale też fatalnie sie czuje z tymi dziurami no i przeszkadza mi to podczas jedzenia :(

Gość kto ma i mi powie
Nie mam tyle kasy

implanty to na pewno drogi biznes :) nie ma co ukrywać dlatego warto po pierwsze zapoznać się z kilkoma opiniami. Niektórzy twierdzą, że po kupieniu tych tańszych musieli wymieniać implanty po jakimś czasie bo się ropa zbierała albo inne dolegliwości bólowe mieli. Ja wstawiałam 2 zęby w Poznaniu w klinice Candeo (www.candeo.pl) i jestem bardzo zadowlona. Po pierwsze duży wybór, po drugie tanio a po trzecie na raty :)