Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy wszystko ok

Zastanawiam sie czy nie mam zbyt obfitego okresu

Polecane posty

Mam tylko 3 dni,a potem już tylko plamienie i ten drugi to masakra.Modle sie żeby wypadł jak będę w domu,bo co 2-3 godziny latam do łazienki wymienic tampona.Chyba nigdy nie zdarzyło sie tak,żebym podczas okresu czegos nie zabrudziła,zazwyczaj jest to po kilka par gaci.Zadna z moich koleżanek tak nie ma,a ja ciągle będąc gdzieś stresuę sie czy nie zrobiła mi sie plama. Ma ktos tak jak ja??

no a z jaka chlonnoscia uzywasz? Moze poprostu warto miec tampon +podpaske albo tylko podpaske bardzo chlonna? Eh zazdroszcze ci tych 3 dni:( ja mam malo ale 7;/

To masz lepiej,ja ciagle się martwie czy mi nie przeciekło :O Podpaska odpada całkowicie,wcześniej używałam i zawsze przeleciało mi bokiem lub tyłem,co jest jeszcze gorsze,bo jak tampon przecieknie to plama jest między nogami a nie na tyłku. Używam tamponów oznaczonych 2 lub 3 kroplami,zależnie jakie są w sklepie

Gość to norma
czyli zużywasz 4-5 tamponów dziennie ? To norma. Zbyt obfity okres jest wtedy , gdy dziennie zużywasz powyżej 10 podpasek i są dobrze nasiąknięte.

No właśnie tak czytałam,ale kurde żadna dziewczyna którą znam nie martwi sie ciagle tak jak ja czy nie ma plamy :(

Gość to norma
ja zawsze zakładam tampon ob super plus i do tego jeszcze wkładkę higieniczną, taką dłuższą carefree maxi. A jak nie zmieniam tamponu 4-5 h to zamiast wkładki zakładam cienką podpaskę bez skrzydełek. Czasem tampon przesiąknie, ale dzięki wkładce czy podpasce nigdy jeszcze mi nic nie przesiąkło tak, żeby było widać plamę. nie przejmuj się, ja mam podobnie, pierwszy dzień w porządku, drugi masakra, a potem jeszcze 2 dni plamienia. Do tego drugi dzień jest bolesny i najchętniej bym go przespała.

Chyba właśnie będę musiała zakładać też podpaske bo jak pójdę do pracy to nie będę mogła sobie pozwolić na takie częste bieganie do toalety.I przynajmniej będe miała pewność że po wstaniu z krzesła nie zobaczę niespodzianki :O Dzieki za ta radę,to chyba rozwiązanie moich problemów

Gość ....finka
Popijac w czasie miesiaczki herbate z krwawnika w takiej ilosci aby go nie zatrzymac... Po okresie przez 3 tyg pic nalewke z nagietka ;2 łyzeczki dziennie.