Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

777-X

12-letnie Brytyjki będę mogły same usuwać ciąże.

Polecane posty

Gość cdacdscadca
Wiecie co, a tak wprowadzając nowy wątek... Nie znam dobrze realiów brytyjskich ani mentalności Brytyjczyków ale dwa zjawiska wyraźnie mi się zaznaczyły, gdy tam byłam (łącznie przez może dwa miesiące), i sądzę że one mają związek z ich kryzysem obyczajowości czy wychowawczym (który wkrótce może być też naszym kryzysem, dotyczącym Polski). Po pierwsze, ludzie tam mają bardzo rozwiniętą miłość własną, łatwo ich urazić a jednocześnie są mało samokrytyczni. Dlatego sądzę że zwrócenie uwagi rodzicowi dziecka że źle postępuje wobec niego, że przez niego dziecko np nie uczy się, nie radzi sobie w relacjach z ludźmi itp, spowoduje prędzej święte oburzenie takiego rodzica i jakąś sprawę sądową niż trochę refleksji czy zmian. To i w Polsce zaczyna się dziać. Kiedyś jak dzieciak się nie uczył, to rodzic się wstydził, wywierał presję na dziecko i ono wiedziało że musi się starać. Teraz rodzic skarży się na nauczyciela, popisuje że dał mu w kość, a dzieciak rodzica i tak ma gdzieś, i nauczyciela też. A takie dziecko pozostawiane bez wymogów i bez autorytetów, szuka sobie zastępstwa, w jakiejś grupie rówieśniczej której chce zaimponować. I po drugie. Dużo chodziłam tam po sklepach, ulicach... i nie widziałam rodziców z dziećmi. Owszem, jakieś osoby wychodziły z wózkiem z małym dzieckiem do parku ale już właśnie dzieci trochę podrośnięte trzymały się w swoich grupach rówieśniczych. Taki chłopiec czy dziewczynka 10-letnie, szli do sklepu nie z matką, ojcem czy obojgiem ale z kilkoma koleżankami lub kolegami. Zatem nie więzi rodzinne pomagały dziecku w wyborach, co ono np chce kupić lub co może kupić ale chęć imponowania grupie kilkorga rówieśników. (A sklepy tam zawalone są np kosmetykami do makijażu dla małych dziewczynek.) Może upraszczam ale jakoś nie to znam z doświadczenia, z własnego dzieciństwa w Polsce a kiedyś u nas takiego jak teraz u nich problemu nie było.

Gość cdacdscadca
Ja ci, music, napisałam, że nie wiem kim naprawdę jesteś ale że piszesz jakbyś lansował, czy lansowała, pedofilskie hasła i zachęcam żebyś się zastanawiała (a może zastanawiał?) jak ci uzewnętrznianie myśli wychodzi, bo możesz być źle rozumieny/rozumiana.

słuchaj,2 razy kzałaś mi się iść leczyć,za to ani razu nie zapytałaś o co mi dokładnie chodzi... zachowujesz się jakby tylko twoje myśli i racje były słuszne... osoba inteligentna pyta,nie osądza!

Gość cdacdscadca
Wypunktowałam ci dlaczego piszesz jakbyś broniła pedofili. Z tego powodu mam też podstawy sugerować że może coś z tobą nie w porządku i wyjaśniam dlaczego nie powinno cię to dziwić. Skoro jednak o inteligencji... gdy nie starczyło ci odwagi cywilnej do prowadzenia rozmowy, zgłosiłaś wybiórczo moje posty do skasowania, zatem teraz wymiana uwag nie trzyma się kupy i nie ma tu już miejsca na dowodzenie czy inne rozumowania. To dowodzi że nie tylko nie umiesz rozmawiać, ale włączasz w to chore emocje. Dla mnie to potwierdza że z twoimi intencjami jest coś nie w porządku.

niby dlaczego miała bym zgłaszać twoje posty do wykasowania? przecież na nich opiera się cała rozmowa między toba i mną ... nie sądzisz że mogł zrobić ro kto inny,aby wprowadzić jeszcze większy zamęt

Gość cdacdscadca
Nie wiem kto ale mam wkurw na maksa. Twoje, moje, czy czyjekolwiek wypowiedzi mogą teraz zostać zniekształcone, bo ktoś kasuje dowolnie posty. Akurat zniknął mój pierwszy post do ciebie, music, na temat tej uwagi że pedofilia i seks z nieletnią mogą zmieniać granice ze względu na zjawisko "grzmocących się na potęgę dwunastolatek". A że on był tylko do ciebie i przeciwko twojej wypowiedzi, to tylko twoja reakcja przyszła mi do głowy. Tak czy siak, moderatorzy skończyli właśnie z ideą swobody dyskusji i dalszy udział w tym forum stał się przykry. Idę stąd.

Gość cdacdscadca
Nie wszędzie. W konkretnym twoim poście, i wcale nie musiałam się szczególnie doszukiwać. Ale powtarzać się nie będę.

co nie zmienia faktu,że ktoś kto chciał wprowadzić jeszcze większy zamęt,mógł te posty usunąc i może usunąc jeszcze wiele innych i to na dowolny temat... choojnia nie kaffe :/

Gość a może to...
kasują korvy w przebraniu małp srające sobie do ryja rozzarzonym stolcem pełnym psich kłaków prosto z jaj????

Co do mylącego wyglądu, to powiem wam że według danych ze strony polskiego MSZ, w Kostaryce bardzo wielu turystów została skazanych za pedofilię właśnie z powodu mylącego wyglądu nieletnich dziewczyn. Tak po prawdzie, to najpewniej poprosić dziewczynę o okazanie jakiegoś dokumentu który stwierdza że ona ma tyle i tyle lat.

Gość dorka222
pedofile swoja droga a ciaza u dzieci swoja. rozumiem jak ktos che usunac dziecko bo zostal zgwalcony chociaz mozna by je urodzic i oddac do adopcji rodzinie np.bezplodnej ale w zyciu nie zrozumiem 12latki "grzmocacej sie na potege" i swobodnie w swietle prawa usuwajacej ciaze.

Gość fffffffggttybvcxsd
hehe

Gość becik123
ja mam 12 lat i jestem w ciązy mnie nikt nie zmuszeł to jest ok tylko poród bolał

Gość _oMo_
becik123 ma 12 lat - do emerytury :P