Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

El Chupacabra

Dieta przed kolonoskopią

Polecane posty

Co wolno a czego nie jeść? W czwartek mnie to czeka i już sama nie wiem co mi wolno a co nie [zły] jedno jest napisane na ulotce od pielęgniarki a co innego przeczytałam w necie [zły]

Gość z tego co wiem ja
to przed kolonoskopia nie je się nic i robi lewatywy plus zazywa srodki na przeczyszczenie

ja nie mogłam jeść 4 dni przed badaniem ,dzien przed zabiegiem 3 litry wypić w ciągu dnia z specjalnym środkiem ,smakowało jakbym piła samą sól,fuuuuuu,na wieczór lewatywa i rano jak wstałam tez lewatywa,i oczywiscie nic jeść.

nie wiem ja miałam badanie robione na śląsku w Bytomiu i tam te kobitki tak samo miały diete,a ja nie jedząc tyle dni tylko piłam wode,i tak byłam źle wypróżniona bo na samym końcu jelit i tak miałam kawałki kału i lekarz był na mnie wściekły.Pozdrawiam.Aha i powiem ze mnie to cholernie bolało bo mam dodatkowe liczne pętle w jelicie,lekarz powiedział ze nie kazdego to boli to zalezy od budowy jelit,takze życze powodzenia,na drugi raz jak pójde to zrobie sobie na śpiąco te badanie.

to ci gratuluje pomysłowości bo mnie nikt nie raczył uświadomić co to za badanie dokładnie i ze mogłam isc na śpiocha ,no ale niestety polak mądry po szkodzie.Teraz juz wiem i wolę urodzić niż miec kolonoskopie.