Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stara_Panna

Boję się, że zostanę stara panną

Polecane posty

Gość Stara_Panna

Mam już swoje lata a kandydatów na męża ani widu ani słychu. Teraz może polecą na urodę ale co będzie za kilka lat? Z każdym rocznikiem amm coraz większą konkurencję.

Gość niektórzy lubią
takie stare panny:)

Gość Stara_Panna
Do tego mieszkam w małej mieścinie. Szanse na spotkanie tego jedynego marne. Wszystkich znam. Wszystkie ciotki juz mi dokuczają.

Gość Stara_Panna
To nie prowokacja - it's true:(

Gość Stara_Panna
Mam 24 lata:(

o kurde ja mam tez 24 lata a meza nie chce miec bo instytucja melzenska mi nie odpowiada moja kuzynka wziela slub jak miala 27, reszta moich starszych znajomych nie sa po s;lubie:) to nie te czasy gdy po 20 jestes stara panna jak nie masz slubu:) najwyzej sie po 30 martw a nie teraz:P

Gość baska z biustem
nie martw sie , na kazdego przychodzi ta pora kiedy spotyka druga połowe , ty tez napewno spotkasz swojego ksiecia zycze ci tego z calego serca, wychodz czesciej z domu do pubu na piwko z kolezankami albo gdzies do klubu, tylko nie siedz w domu , ładnie sie podmaluj delikatnie , zrób fryza i pewnie nie jeden sie nawinie , uwierz troszke w siebie i podchodz do tego na luzie "co ma byc to bedzie" nie szukaj na siłe bo nie znajdziesz i nie sugeruj sie wiekiem bo to jeszcze bardziej blokuje , moja kuzynka miala 25 lat jak spotkała tego własciwego faceta teraz ma 26 i planuja slub , są bardzo w sobie zakochani ... zycze ci szczescia w miłosci i pozdrawiam :)

Gość baska z biustem
ja mam 23 lata nie mam faceta i tez moje kochane cioteczki mi dokuczaja , ale dokuczaja te które owszem wyszły młodo za mąz ale nie są szczesliwe w małzenstwie a ja im zawsze odpowiadam z usmiechem na twarzy ze mam inne priorytety i plany na przyszłosc niz garnuszki i pieluszki ... pamietaj gdy twoje ciotki zaczynaja ten temat to odpowiadaj im z usmiechem na twarzy , one nie moga widziec twojego zdenerwowania itd ...

Gość baska z biustem
autorko....ale skoro bardzo chcesz miec męża to napewno bedziesz go miala , jezeli marzysz o tym to zycze aby tobie sie spełniło i zebys była bardzo baaaardzo szczesliwa mezatka

Gość tak jest super
Najważniejsze to nie nastawiać się na złowienie faceta, bo faceci wyczuwają takie kobiety i omijają je na kilometr; owszem, czasami można pomóc szczęsciu, więc nie unikaj imprez i fajnego towarzystwa. Kto wie, a może spotkasz tego jedynego w kolejce do kasy w supermarkecie. Życie przynosi zaskakujące scenariusze :-)

Gość Tez się boję
i też mam tyle lat co Ty. Mam faceta, ale do zaręczyn i ślubu jeszcze długa droga. A ja chcę mieć rodzine i tyle.

Gość matko ta ja już jestem
stara stara panna, bo po 30-tce i bez męża ;)

''na kazdego przychodzi ta pora kiedy spotyka druga połowe, ty tez napewno spotkasz swojego ksiecia'' To tylko pocieszanie. Jest sporo samotnych osób w wieku 30, 40 ... lat. Na nich nie przyszła pora. Nie spotkali swojego księcia/ księżniczki z bajki. ''skoro bardzo chcesz miec męża to napewno bedziesz go miala'' To, że ktoś chce nie wystarczy :(

Gość baska z biustem
tak jest super---> ma racje , poznajemy ta druga polowe w najmniej oczekiwanym momencie, to spada jak grom z jasnego Nieba najwazniejsze to nie siedziec w domu , poprostu wychodzic do ludzi , spotykac sie itd ja wiem ze na te długie teraz wieczory przydałby sie boyfrend .... sama nie mam nikogo , wychodze spotykam sie ale nie szukam na sile.....

Gość matko ta ja już jestem
ale zgadzam się z mp-30...

Gość baska z biustem
mp-30 , popatrz na to wszystko z innej strony troszke optymistycznej nie patrz ze ktos ma tyle lat i nie ma , miej nadzieje i mów sobie tak : " a dlaczego ja mam byc sama? własnie ze spotkam swoja druga polowe "

Gość baska z biustem
nie ma nic gorszego jak odbieranie sobie samej nadzieji

Nie ma nic gorszego niż życie latami samemu i ciągłe łudzenie się, że kiedyś to zmieni się.

Gość Czy 24 lata to już tak duśo

Gość miało być dużo
??????????????????????

Mnie zastanawia jedno. Skąd taka silna presja na to, by kogoś mieć?? 24 lata i bycie samą to aż takie straszne?? Nie wierzę, że Wy naprawdę boicie się staropanieństwa. W tym wieku?? Ja mam 30-tkę, to moge ;) ale bez przesady ;)

Gość miało być dużo
Boimy się. Też mam 24. Jestem z małej miejscowości. Wszystkie koleżanki się wydaja na gwałt. Rodzina ciśnie. I ja nie chce żyć w strachu, że nie bede miała własnej rodziny. Zrozum.

U mnie już za późno na ''boję się, że zostanę starą panną'', bo już nią jestem :D

Ale sama sie nakręcasz i sama w ten strach wpędzasz. Ja nie budze sie z myślą - o matko jestem sama, nie zasypiam z myślą - o matko jestem sama i nie rozkładam tego na 1000 części w ciągu całego dnia... Oczywiście, jak każdy człowiek mam gorsze momenty, kiedy samotnośc rzuca sie do gardła, ale bez przesady. I nie patrz na koleżanki. Za kilka lat będą sie rozwodzić ;)

Gość miało być dużo
to się łatwo mówi. ALe jest ciężko. nie wiem, co się stało, czy mi się zegar biologiczny włączył czy jak. Jeszcze z rok temu było mi to obojętne. A teraz juz bardzo bardzo chcę. Dorosłam. Nie mam siły sobie wmawiać, że nie potrzebuję ślubu, jeśli POTRZEBUJĘ. niestety na razie mój mężczyzna nie potrzebuje. No i żyję na kruchym lodzie.

Gość Stara_Panna
Witam z samego rana. Chodzi o to, że spotykam facetów w swoim życiu. Nie jestem jakaś mega zakompleksiona. Często wychodzę, mam grono znajomych, fajną pracę. Chodzi o to, że spotykam gości, którzy myślą tylko o tym, kiedy mnie przelecą. Poza tym nic głębszego.A ja nie mam ochoty bzykać się na pierwszej randce, oni tracą cierpliwość i i na tym się kończy.

Gość ramon sanchez pichuan
"Wszystkie koleżanki się wydaja na gwałt" niezłe masz koleżanki :D

Gość roxxxxxy
ja też zostanę pewnie starą panną,25 lat i zero faceta

24 lata i boisz się że zostaniesz sama? Masz jeszcze szmat czasu na spotkanie tego jedynego, życzę ci tego z całego serca. Głowa do góry.