Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stara za młodu

Moja skóra gwałtownie traci jędrość.

Polecane posty

Gość stara za młodu

Mam 26 lat i trace swoja jędrnosc. Zawsze mialam cellulitis- mimo,ze cwiczylam. Dbam o swoje cialo. Odzywiam sie prawidlowo. Nie mam nadwagi i nigdy nie mialam.. A jednak...wyglad mojej skory jest zly. By dobrze wygladac powinnam oddac sie w rece lekarza. Narazie nie mam na to kasy. Jezeli znajdzie sie tu osoba o podobnym problemie to zapraszam.

Gość ale masz problemy
a poza tym wszystko ok, tylko ta skóra cię niepokoi?

Gość stara za młodu
Nie rozumiem dlaczego zadajesz takie glupie pytanie?! Oczywiscie,ze kazdy z nas ma tez inne problemy.. Ale z racji,ze pisze na "zdrowie i uroda" to chyba mam prawo zamiescic taki topic. Uciekaj stad - dziewczyno/chlopaku bez kompleksow.

Gość stara za młodu
Nie wiem czy dobrze zrozumialam twoje intencje.. Jezeli Cie urazilam..przepraszam. Poprostu znow zrobilo mi sie jak spojrzalam w lustro..młoda twarz a cialo stare..

Gość weado
Niestety, niektórzy po prostu mają taką skórę..... Masz do tego skłonności. Cwicz, odżywiaj się prawidłowo, stosuj baslamy i suplementy diety, ale nie licz na wiele.(

Gość stara za młodu
Jak juz pisalam-dbam o swoje cialo. A, żeby było smieszniej- jestem wf-istka. Normalnie...przykro,ze szok. Jezeli znajda sie tu dziewczyny z podobnym problemem to zapraszam.

Gość stara wiekiem
ale nie ciałem :) mam 37 lat i robie sobie raz na jakis czas kuracje drożdzowa - przez 2 tygodnie pije drożdze potem przerwa i za jakis czas znowu a mam tendencje do szybkiego stażenia sie - rodzinne a mimo to skóra jest spręzysta bez uzywania silnych kosmetyków dodam że oprócz spacerów piechota do pracy (około 20 minut dziennie) nie uprawiam zadnych sportów spróbuj tani i bardzie skuteczny sposób niż wszystkie drogie zabiegi a zapozyczony od leciwej damy która miałam szczescie spotkać na swej drodze teraz dziele się tym na forum - może ktos skorzysta z prostej recepty na piekno

Gość satara za młodu
stara wiekiem - drożdze mają takie dzialanie? Pierwsze slysze..ale nie wykluczam,ze masz racje. Z czym pijesz te dzrozdze?

Gość stara wiekiem
zalewam wrzątkiem - to konieczne bo drozdze to żywe organizmy i trzeba je zabic maja kompletwiele witamin zwłaszcza biotyny czyli wtaminy piekności bez niej skóra się starzeje i witaminy z drożdży sa łatwiej przysfajalnych niz te w tabletkach jak sie przełamisz i zaczniesz pić napewno nie pożałujesz powodzenia

Gość stara wiekiem
jak miałam 33 lata moja skóra wyglądała szaro, staro mimo inwestowania w drogie kosmetyki a odkąd pije drozdże wygląda na 10 lat młodziej , drobne zmarszczki znikły zupełnie, ostatnio synka kolega zapytał a skąd znasz tą dziewczynę? jak przypadkowo go spotkałam na miescie - a to wszystko dzieki kochanym drożdżom :D

stara wiekiem a jakie drozdze kupujesz? w proszku czy w takiej kostce? no i ile tych drozdzy dajesz na szklanke? rozumiem ze zalewasz wrzatkiem do pelna?

Gość butterfly .
przypadkiem trafilam na podobny opis efektu picia drozdzy cyt KingaParis ,,drożdże 5 deko najzwyklejsze ze spozywczego raz dziennie zagotowywałam z woda siemię lniane świerzo i leciutko zmielone 2 łyzki czubate zalane wrzątkiem to wszystko kilka tygodni a dodatkowo czasem na śniadanie płatki jęczmienne, owsiane zalane jogurtem(-pre i probiotyk w najbardziej naturalnej postaci w jednym ) i jeszcze łykam tran nazwyklejszy w kapsułkach czuje sie zdrowa wyniki to potwierdziły i co ciekawe ładniejsza, młodsza - ta kuracja super wpłynęła na urodę bo tylu komplementów na swój temat nie słyszałam od dawna ,, chyba zaraz sama po drozdze polece- ale az 50 gram dziennie?! brr

Gość małoda staruszka II
ciekawe co tu piszecie tak sobie pomyslałam o swojej teściowej- kobieta ma grubo po pięćdziesiątce, pali papierosy a cery jej zawsze zazdroszczę- ślicznie wygląda i mimo ze nie dba o sibie Ale tonami pochłania ciasta drożdzowe i codziennie na sniadanie płatki na mleku biegne i ja po te drożdże

Gość butterfly .
moze warto te drozdze z siemieniem zastosowac "Mielone simię lniane jest źródłem błonnika i ułatwia oddawanie kału w zaparciach i uchyłkowatości jelit. Natomiast z najnowszych badań wynika, że zawiera substancje zwane lignanami, które przeciwdziałają nowotworom, infekcjom bakteryjnym i wirusowym oraz grzybicom Ciekawy i niezwykły jest skład nasion lnu zwyczajnego. Należą do produktów roślinnych, a zawierają bardzo dużo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega 3. Zawartość tych kwasów w nasionach lnu jest podobna do ich zawartości w rybach. W skład nasion lnu wchodzi tłuszcz roślinny w ilości od 38 do 44 % z czego 57-60 % stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, a 14-15 % kwasy tłuszczowe omega 6. Ponadto nasiona lnu zawierają błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny, witaminę E, cynk, lecytynę, flawonoidy i fitoestrogeny. Wymienione składniki powodują , że siemię lniane nie tylko odżywia ale i leczy. Obniża poziom cholesterolu we krwi, upośledza wchłanianie glukozy w przewodzie pokarmowym. Ma ono właściwości przeciwmiażdżycowe, przeciwnowotworowe, przeciwzapalne. Ponadto wykazano, że poprawia niski nastrój." ale wlasnie zalalam 1 lyzke mielonego siemienia i napeczniala az sie 1/3 szklanki zrobila- z 2 czubatych lyzek to chyba cala szklanka wyjdzie.. i jeszcze 50 gram drozdzy...sporo tego

Gość butterfly .
mi jeszcze lekarz medycyny naturalnej poradzil zebym nie jadla mrozonej zywnosci i z mikrofali- bo to oslabia moja energie nerek i mozna sie wtedy zaczac zbyt wczesnie starzec..

Gość dzej zi
Jedna uwaga, nie nalezy zalewac mielonego siemienia wrzatkiem,bo straci ono wiekszosc swoich cennych skladnikow, w tym Omega-3. Co do picia litrow wody w celu nawilzenia skory, to jest to zly pomysl. Mozna pic mnostwo plynow i miec sucha skore, bo ta woda po prostu przelatuje przez czlowieka. Wazniejsze jest spozywanie zdrowych tluszczow, takich jak oliwa z oliwek(ale nie ta z supermarketow), orzechy wloskie, siemie lniane itp.