Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dziennikarstwo

Polecane posty

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mysle o pójściu na studia zwiazane z tym kierunkiem, jednak zastanawiam sie czy po tych studiach znajde prace z zarobkami które sa w porzadku... wiem, ze tu wiele zalezy od tego, gdzie znajde ta prace, ale chciałam tak ogólnie zapytac sie czy warto. ktos sie orientuje? prosze doradzcie! ;)

zobacz ile osób pracuje jako dziennikarz w mieście w którym studiujesz i porównaj sobie to z ilością osób które co roku kończą studia związane z dziennikarstwem w tym samym mieście... pamiętaj że jeśli jest większa podaż niż popyt to ceny maleją :)

Gość absolwentka dziennikarstwa
Dla satysfakcji ukończenia tych studiów- WARTO!!! Dla zarobków związanych z wykonywanym fachem- NIE WARTO!!! Możliwość pracy w zawodzie -GRANICZĄCY Z CUDEM, bądz też ZNOJOMOŚCIĄ!!!

Gość gość
Jeśli Cię to interesuje to idź. Nie warto studiować czegoś czego się nie lubi. Ja studiuje dziennikarstwo i komunikacje społeczną na krakowskiej uczelni www.ignatianum.edu.pl i jestem zadowolona. Mamy świetnych wykładowców i świetnie zorganizowane sekretariaty :)

Gość gość
Ciężko się przebić po tym kierunku. Musisz mieć znajomości albo być niesamowicie oczytana i wygadana. To ciężki kawałek chleba. Niewielu pracuje w zawodzie. Z zarobkami jest różnie, zależy gdzie trafisz. Ogólnie odradzam. Lepiej wybierz ekonomię lub kierunki z tym związane.

Gość gość
Skończ jakieś dobre studia, a dziennikarzem i tak będziesz mogła zostać, jak ci się poszczęści.