Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna mama

Nie dostane pieniedzy bo...

Polecane posty

Gość bezradna mama

dostałam wezwanie do urzedu miasta staram sie o rodzinne i tytul samotnego wychowania dziecka latam juz 2 miesiace bo wciaz czegos brakuje dzis byłam i wyszłam z płaczem okazało sie ze przekroczyłam limit zarabiam 890zł, jestem samotna matka, dziecko jest bez prawa do rety po ojcu, opłacam raty pozyczke złobek telefon i mamie za mieszkanie zaczełam prace w połowie lipca, Urzad prosił o zarobek za pierwszy przepracowany miesiac, wyszło ok 1.200 za sierpien i 890 za wrzesien, urzad bierze pod uwage pierwszy miesiac wiec przekroczylam, i cały rok nie bede dostawac 48zł rodzinnego i 170zł samotnej matki. Okazało sie ze ksiegowa w firmie odprowadziła podatek w sierpniu takze za połwe lipca !!!!!!!!! urzedu to nie obchodzi, przekroczyłam i juz :( dla kogos moze te 218zł miesiecznie to mało, a dla mnie to pieniadze dziecki ktorym jakos wiazałam ko niec z koncem, jestem zdruzgotana, płacze i nie wiem co mam zrobic, to smieszne i oburzajace !! Alkocholicy dostaja rety itd w duzo wiekszej kwocie, za to ze pija, a ja samotnie wychowuje corke dla ktorej zycie bym oddała i tak nas traktuja co ja mam zrobic ?? w tym kraju odechciewa sie zyc, nie mam juz pomysłów na zycie, wiem ze wpadne w długi, juz mnie banki scigaja za nie płacenie, dziecko rosnie chce dobrze, chce wychowac moje dziecko na dobrego człowieka, chce zeby miało wspaniałe zycie, ale jak mam sobie z tym wszystkim dac rade brakuje mi powli sił...

Ta Polska to jednak dno totalne. nie rozumiem tego. Przykro mi bardzo, ale może ktoś mógłby Ci pomóc, może są jakieś sposoby żeby uzyskać jakieś dodatki z urzędu miasta lub mopsu. Popytaj znajomych, może ktoś Ci pomoże. Pozdrawiam i dużo siły życzę.

Gość a ile masz na umowie
ze ile zarabiasz mc? jesli w tym mcv ci odmowiono to nie znaczy ze w przyszlym nie mozesz zlozyc wniosku. Jesli masz 890 zl to jak nabardziej ci sie nalezy. dochod nie moze przekroczyc 507 zl na osobe a z 890 trudno bedzie to przekroczyc. Wiec poczekaj mc i zloz od nowa.

a tak na marginesie to dlaczego do rodzinnego ci potrzebn zaswiadczenie ile zarabisz? Przeciez powinnas dostarczyc tylko dochody z urzedu skarbowego za 2007 rok i to z tych dochodow oni wyliczają.

możesz skorzystać z bezpłatnej porady radcy prawnego w mopsie oni zawsze wiedzą co robic jak uzasadniać odwołania itp mnie kiedyś bardzo pomógł

Gość bezradna mama
tłumaczyłam im ze opowinni brac za 2007, cos mowiła ale juz nawet jej nie słuchałam zeby starac sie za miesiac musiała bym isc do nowej pracy, bo jesli złoze za miesiac to tak bede chcieli zaswiadczenie za pierwszy przepracowany miesiac wiec tew nieszczesne 1200zł

ale to nie zgodne z prawem przeciez aby dostac zasilek rodzinny, alimenty czy tez dodatek z tyt samotnego wychowania jedynym dokumentem potrzebnym do stwierdzenia twoich dochodow jest zaswiadczenie z US za 207 rok. Nie przedstawiasz dochodow obecnych. Jakos dziwnie ci to liczą. Ja od dawna skladam takie wnioski i jeszcze nigdy nikt nie poprosil mi o zaswiedczenie o dochodach za ten sam rok w ktorym skladam wniosek. Jedynie do czego mogą zadac dochodow za poprzedni mc to do tego by wyplacic ci dodatkowy 1000 zl z tytulu ur dziecka ale tak to nie. I ja bym skorzystala z radcy prawnego i narobila rabanu bo to niezgodne z prawem. Wszedzie obowiazują dochody za rok 2007 wiec dlaczego u ciebie lipiec mialby ich interesowac ? To chopre.

zalatw to jak najszybciej, idz chocby do opieki po jakis zasilek tam musisz przedstawic zas z trzech ostatnich mc. Napisz wszystkie wydadtki zlobek oplaty za czynsz itd i moze dostaniesz jakis zasilek celowy itd. Co do bankow to nie chce cie martwic ale chyba wiesz ze komornik ma prawo zajac do 50 % twojego wynagrodzenia? To dopiero bylaby katastrofa. Szukaj moze innej pracy bo niestety ale dlugo moze potrwac uzeranie zie z urzedem a zyc za cos trzeba.

Gość mamawiwi
odwołaj się u nas do rodzinnego biorą zarobki z całego roku a nie z kilku ostatnich mies.to paranoja.... u mnie w mieście to muiałam iść do urzędu skarbowego po takie pismo czy sie rozliczalam w ubieglym roku i to tylke.i jaki był dochód z całego roku.

Gość bezradna mama
ja im w tym roku zaniosłam: zaswiadczenie z US za 2007, umowy i świadectwa pracy z 2007 roku i chcieli jeszcze umowy i świadectwa pracy za 2008 a do tego zarobek za pierwszy przepracowany miesiac w obecnej pracy

ale po jaki choooj im umowy swiadectwa i inne gowna - no wkoorwilam sie teraz SORY :( IDZ DO PRAWNIKA I NAROB RABANU BO SKOORWYSYNKI KAZDĄ KASE BEDĄ SEPIC TYLKO AKURAT NIE NA TO CO TRZEBA.!!!!!!! Jak tak mozna potraktowac czlowieka? Przepisy są jasne wydrukuj tej koorwie co wnisoki przyjmuje pismo z neta z informacją o dokumentach jakie potrzebne sa do zasilku. Jesli dalej bedzie ci mowic ze te zbedne zaswiadczenia sa potrzebne to powiedz jej ze ma to napisac na kartce i podpisac wlasnym imieniem i nazwiskiem i niech ustosunkuje sie do tego skad wziela takie orzeczenie o swiadectwach pracy itd. i postrasz szmate ze idziesz z takim pismem wyzej... a jak nie bedzie chciala napisac tego pisma to ma przyjac twoje zaswiadczenie za 2007 rok i to brac pod uwage a jak dalej bedzie sucz robila problemy to mowisz jej w prost ze jutro przyjdziesz z prawnikiem. Oczywiscie to wszystko to taka sciema ale jak ją nastaraszysz to moze sie szmata ruszy i wystawi odpowiednią decyzje bo jak najbardziej ci sie nalezy! a jak nie to prawnik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kochana masz tutaj linka i drukuj to tej koorwie:D:D:D http://www.maluchy.pl/artykul/134 i zaznacz pizdzie na czerwono " KRYTERIUM DOCHODOWE" NO JA BYM TEGO NIE ZOSTAWILA AZ MI CISNIENIE SKOCZYLO:d NA CODZIEN NIE PRZEKLINAM ALE TERAZ SIE WKOORWILAM NA MAKSA STARAJĄ SIE ROBIC Z LUDZI DEBILI NIE WIEDZĄC CZEMU:(

Gość Eh tez tak mialam
Wkurwilo to mnie niesamowicie wiec bez zalu OPUSCILAM ten kraj.

Współczuję. Tak to jest w naszym kraju, ale walcz kobieto, póki masz siły i zaparcie. Ile ma Twoja córcia?

Gość Anialisa
Na prawnika pewnie nie masz pieniędzy, więc spróbuj zapytać na tej stronie: http://www.forum.prawnikow.pl/ Jak zjedziesz niżej, to masz prawo publiczne i dział : prawo administracyjne, potem masz prawo ubezpieczeń (czyli też zasiłki) i tam może znajdziesz pomoc. Opisz dokładnie co i jak. Albo wpisz w wyszukiwarkę: bezpłatne porady prawne i nazwę swojego miasta, powinnaś coś znaleźć, bo w każdym dużym mieście takich porad udzielają bezpłatnie studenci prawa z miejscowego uniwersytetu lub prawnicy w ramach działalności charytatywnej - społecznej "non profit". Poproś też księgową z zakładu pracy o pismo, w którym wyliczy dokładnie ile wyniosła pensja za jeden miesiąc (najlepiej niech poświadczy zarobki z umowy o pracę) i niech wyjaśni sytuację, ze do kwoty, którą urząd wziął pod uwagę był doliczony jeszcze poprzedni miesiąc. Współczuję ci z całego serca, ale nie poddawaj się i walcz, bo te pieniądze ci się należą.

DZIEWCZYNY A WIECIE CO MNIE WKOORWIA - WLASNIE TO ZE ONI NIE MAJĄ PRAWA ZADAC OD NIEJ ZAROBKOW ZA OBOJETNIE JAKI MC W TYM ROKU! ONA MA IM PRZEDSTAWIC DOCHODY ZA 2007 A NIE 2008 TO MNIE WKOORWIA I JESZCZE UMOWY O PRACE?????????? KOMU NA CO?

Gość Anialisa
Jak są ch.u.j.e, to będą wymyślać różne rzeczy, żeby tylko nie wypłacić. Przyczepią się jakiegoś paragrafu, że niby robią to zgodnie z prawem. Zaoszczędzą kasę na zasiłki i będą mieć jak znalazł na święta, żeby sobie premie wypłacić po parę tysięcy. A później takie biurwy z urzędu pierdolą oglądając jakąś "uwagę" czy "interwencję", że matki złe, że oddają dzieci, że głodzą dzieci, że nie potrafią zapewnić wszystkiego co najlepsze itp.

analisa a ja mysle ze wtym urzedzie jeszcze nikt zadymy nie zrobil, nie ma takiego przepisu mowiacego o tym by od rodzica zadac dochody za bierzacy rok kalendarzowy jesli chodzi o zasilek rodzinny nie ma i koniec wiec tym skorwysynkom trzeba to pokazac bo moze sie nie znją:D

Gość witaminka83
Wlasnie a moze ty napisz do tvnu ;Dzien dobry tvn. i moze tam ci doradza albo niech przyjada i sprawdza ten urzad i te k.......rwy co tam siedza.

pierd...lona biurokracja panie w tych urzedach bawia sie w Boga !!! Rozmawiałas z kierownikiem moze spróbuj w ten sposób . Jezeli nie to zrób tak jak któas z dziewczyn doradziła udaj sie do prawnika w mopsie lub w kazdym miescie masz bezpłatne porady prawne znajdziesz takie iformacje w necie . Zrób raban i nie daj sie te suki w urzedach sa tam dla Ciebie nie Ty dla nich jak tak mozna traktowa ludzi !!!!1

Kochane Mamcie! powstał portal specjalnie dla rodziców mojmalec.pl ogromnie polecam bo można wrzucać fotki naszych pociech za darmo bez limitu, dodawać ogłoszenia i najfajniejsze - stworzyć pamiętnik naszych skarbów:) zalogujcie się i chwalcie się swoimi szczęściami!:)

Gość bezradna mama
jestem z bydgoszczy a moja niunia ma 2 i pół roku

niestety przepisy sa tak skonstruowane że owszem liczą się dochody za poprzedni rok podatkowy ale jeśli sytuacja materialna się zmieniła to msz obowiązek poinformować urząd. jeśli zmieniłaś pracę lub podjęłaś nową musisz przedstawić zaświadczenie o zarobkach za pierwszy w pełni przepracowany miesiąc. po pierwsze niech księgowa wystawi korektę zaświadczenia z pisemnym sprostowaniem a po drugie przysługuje Ci prawo odwołania się do samorządowego kolegium odwoławczego lub innego organu który zajmuje się tym w twoim mieście. informacje o tym masz w pouczeniu. i nie zalamuj się ja wygrałam, moja sprawa była troszkę inna ale też musiałam przedstawiać takie zaświadczenie i nową umowę o pracę

Gość pojeba ni urzednicy

Gość podatnikkk
po 1 - jak nie stac na dziecko to się nie decyduje na nie; po 2 - jak już się zdecydowało je urodzic to tutaj są na forum kobitki, które uważają, że nalezy rodzic bez względu na wszystko, także niech one ci pomagaja finansowo, bo tylko umia kłapac jezykiem, ze nalezy rodzic ... rodzic a zapomniały, ze dzieci kosztują. Także jak podzielą się pieniedzmi z toba to przestana może pisac bzdury na tym forum.

Gość podatnikkk
przepraszam, nie zauważyłem, że ojciec twojego dziecka nie żyje. Myślałem, że to jedna z matek, ktora dawała ty i tam a teraz płacze, że nie ma z czego życ.