Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barszczu mi sie zachciało

BARSZCZ - kto umie ugotowac niech wchodzi błagam!!!!!!!!!!

Polecane posty

Ale wtopa, chciałam zrobić barszcz dla mojego chłopaka bo uwielbia, kupiłam taki w butelce i trzeba go rozrobic z bulionem, zrobiłam to ale kwasne to wyszło strasznie... :O jak to uratowac? czym doprawic? facet bedzie tu za godzine...

Gość jacha...
ja dodaje zawsze surowego buraka, albo nawet takiego ze sloika ale bez chrzanu zeby byl, a tego z butelki to daje gora polowe, jak mam burasa ze sloika to dolewam troche tej wody spod buraka, mozna tez dodac cukru sczypte, zalezy jak bardzo to jest kwasne

1) Do garnka z wywarem (wodą) wkładamy suszone grzyby, 2 białe kiełbasy i kawałek wędzonego boczku. Dorzucamy liść laurowy. Gotujemy 20-30 min. Po tym czasie kiełbasę i boczek wyjmujemy na talerz do ostygnięcia. 2) Teraz dusimy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy rozdrobniony czosnek. Dobrze podduszone, ale nie przyrumienione wrzucamy do garnka. Do tak przygotowanego smaku wlewamy zakwas bez szumów, które zwykle zalegają na dnie butelki. 3) Na patelni dusimy przez chwilę, a następnie przysmażamy pozostałe 2 kawałki kiełbasy. Gdy są niemal gotowe dodajemy połowę drobno pokrojonego boczku. Całość przyrumieniamy. Wykładamy na talerz. 4) Wrzucamy majeranek. Odstawiamy zupę z ognia i wlewamy śmietanę. Do kubka wlewamy kilka łyżek zupy, dokładamy śmietanę i mieszamy. Wlewamy do garnka z zupą.

festiwal kopytek - barszcz czerwony "robię", kupiłam po prostu taki gotowy w butelce i tam jest napisane żeby wlac to do bulionu warzywno-miesnego, pogotowac 2 minuty i doprawic. tak zrobiłam le wyszedł kwas... mam posłodzic?

Gość jacha...
nie zeby poslodzic zaraz, troche cukru dodac to sie sprawdza np jak przecier pomidorowy jest za kwasny zeby zneutralizowac ale niejak wyszedl mocny kwas ewentualnie moze dodaj takiego z proszku on zazwyczaj nie jest kwasny np. z knorra jest taki jakis plony

Gość jacha...
festiwal ale to co ty podalas to raczej zurek a nie bialy barszcz...

Gość jacha...
ale sol mozna ziemniakami "wyciagnac" :)

Gość jacha...
ale sol mozna ziemniakami "wyciagnac" :)

Gość jacha...
aha to zwracam honor :)

Gość olala19990246
cukier działa!!!!!!!!! Sprawdziłam!!!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!!!