Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina102

skaza bialkowa i alergia na gluten

Polecane posty

Gość Ewelina102

moj 6 miesieczny synek ma Atopowe zapalenie skory(AZS).od poczatku karmie piersia i od poczatku jadlam wszystko i do 2 miesiaca nic nie bylo od 2 mies synek zaczal miec sucha skore,wiec dostalam hydrokortyzon ktory pomagal tylko gdy go uzywalam.od 3 dni maly ma plamki rozowawe na policzkach,moze to od tego ze spi zawsze na brzuchu i ociera twarz o materac albo to skaza bialkowa?za uszami skora mu peka a w srodku uszu jest sucho,bardzo sucho.maly od niedawna tez zaczal ulewac duzo mleka po jedzeniu.je tez zupki ze sloika i po nich mu sie nie ulewa.mial zaparcia po tym jak zaczelam mu dawac dania ze sloikow ale juz robi kupke normalnie.podejrzewam ze moze miec alergie na gluten,ale nie jestem pewna lekarze nic nie mowia ale wszystko na to wskazuje.czy ktos sie zna?wiecie cos wiecej jak sie okazuje ta alergia i skaza bialkowa?

Oj kochana, nie zazdroszczę. U mojego synka uczulenie na nabiał wyszło już po pierwszej nocy. Objawiło się kolką, bo po porodzie na sniadanie dostałam zupę mleczną. I tak mu zostało, a w listpadzie kończy 4 latka. Jak pamietam to najpierw świecą się policzki jak polakierowane i zaczyna wysychac skóra tak, że nawet wazelina nie pomaga. Peka naskórek za uszami, pod szyją może się łuszczyć. W następnym stadium przchodzi na złamania w łokciach, na samym końcu na twarz i pod oczy, egzema. Masakra. Ja też męczyłam się z ulewaniem dziecka, ale do 6 mca. Musisz odstawić wszystko, co ma nawet odrobinę nabiału. Najlepiej też ogranicz do minimum wszystko, co ma konserwanty i barwniki, bo to często idzie w parze a testy tego nie wykazują.Nie mówię sobie, że aby nie męczyć dziecka w Twojej diecie nie ma mowy o napojach gazowanych, owoce cytrusowe też mozna darowac sobie. Po czasie zacznij powoli wprowadzać do swojej diety po trochu jakieś nowości, żebyś nie katowała się na darmo. A póki co doraźnie pomogą ci wszystki kremy-maści z końcówką baza. Cutibaza, nanobaza...które mają właściwości natłuszczające i polecane są do skóry atopowej.

Gość Ewelina102
a czy przy skazie bialkowej albo alergii na gluten dziecko moze nie miec kolek?synek nigdy nie mial kolek

Gość a ile masz na umowie
moze nie miec kolek a moze je miec. Moze tez je miec bez skazy np nalyka sie powietrza.

Gość witaminka83
Moj synwk nie ma kolek , a ma skaze bialkowa dostal masc i syropek i po pierwszej nocy jest znaczna poprawa troszeczke jeszcze go swedzi

A mi wmawiaja ze moj synek ma refluks i egzeme. To ewidentnie wyglada mi na skaze bialkowa!!! Ma glowke w swedzacych luskach, oliwki nie pomagaja, drapie sie po glowce do krwi. Kamilek ma 4,5 miesiaca od 2 misiecy potwornie chlusta wymiotami.