Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

777-X

Połykanie nasienia - zły pomysł ze względu na HPV.

Polecane posty

Jak wiecie, HPV to wirus brodawczaka ludzkiego który przenosi się drogą płciową. Istnieje około 100 odmian HPV, spośród których najgroźniejsze są HPV-16 i HPV-18. To właśnie one są główną przyczyną raka szyjki macicy na którego każdego dnia w Polsce umiera 5 kobiet. HPV ma to do siebie że może spowodować powstanie nowotworu wszędzie tam gdzie się przedostanie w wyniku kontaktu płciowego. Tym samym wzrasta prawdopodobieństwo nowotworu u kobiet które uprawiają seks oralny z wytryskiem w ustach oraz prawdopodobieństwo nowotworu odbytnicy w analogicznej sytuacji związanej z seksem analnym. Aby zapobiec zarażeniu HPV, zaleca się aby zawsze stosować prezerwatywy. Istnieją co prawda szczepionki na HPV ale są one bardzo drogie - około 500 złotych.

Gość waleska
Ja tam połykam i to kilka razy w tygodniu i mi smakuje więc nie strasz tu młodzieży która dopiero zaczyna połykać.

Gość waleska
Jestem zdrowa bo tam sa same witaminy

Gość Trzy cytryny
jezu to co już wszystkiego trzeba sobie odmawiać. Jakby się tak wszystkim przejmował to by z domu nie wyszedł...

Gość napoleon_rozdarty
Trysnij sobie na paluchy, to nie bedziesz takich banialukow pisac :P

Gość malo wieszzzz
szczepionka to koszt 1500 zl

Seria trzech szczepionek (a tyle trzeba zaaplikować) kosztuje około 1800 złotych.

Możecie się śmiać ale w Polsce każdego roku 1800 osób zapada na nowotwory gardła. Jak wam później chirurg będzie grzebał skalpelem w gardle, to zmienicie zdanie.

Gość filip z konopi
Ja szczepie za darmo a mam taką ładna szczepionkę i za każdym razem chwyta jak która chce to zaszczepię za darmo

Gość jakoś mam to gdzieś
takie samo niebezpieczeństwo istnieje przy klasycznym stosunku, kiedy ten wirus dostaje się do wnętrza kobiety. Z tego, co piszesz, może z tego wyniknąć nowotwór narządów rodnych. Nie będę rezygnować ze stosunku z powodu jakiegoś hipotetycznego brodawczaka, więc nie będę tez rezygnować z wytrysku w ustach, gdyż uwielbiam sprawiac tak przyjemność mężowi :)

Gość cllclclclcllc
"Z tego, co piszesz, może z tego wyniknąć nowotwór narządów rodnych." Ten wirus wywołuje raka szyjki macicy matole!!!!!

Gość gkkgkgkg
Jakoś mam to gdzieś - pogadamy, jak będziesz umierać na raka. A raczej nie pogadamy skoro to będzie nowotwór gardła.

Gość gospodyni08
na coś trzeba umrzeć.